Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η πολυεθνική CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA πήρε μέτρα που χειροτέρευσαν ακόμα περισσότερο την θέση των 14.000 εργαζόμενων


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
           

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το Σωματειο ιδιωτικων υπαλληλων ροδου ενημερώνει όλο τον κλάδο ότι η πολυεθνική CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA προχώρησε  στην εφαρμογή της επαίσχυντης κλαδικής συλλογικής σύμβασης του εμπορίου που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με την μεγαλοεργοδοσία στο εμπόριο και που προβλέπει μείωση μισθών 6,7% σε όλα τα κλιμάκια και της ειδικότητες.
Η πολυεθνική CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA παρά την υψηλή κερδοφορία που αποδεδειγμένα είχε πήρε μέτρα που χειροτέρευσαν ακόμα περισσότερο την θέση των 14.000 εργαζόμενων, έχει γενικεύσει την μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο που αγγίζει πλέον το 70% στα καταστήματα, έχει προχωρήσει σε μειώσεις ωραρίων, σε μαζικές απολύσεις, σε εντατικοποίηση της δουλειάς.
Η εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στο εμπόριο συνολικά πέρα από τα μισθολογικά σημαίνει συνδυασμό ρυθμίσεων στα ωράρια εργασίας, δουλειά την Κυριακή με επέκταση και γενίκευση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης.
Για τους 14.000 εργαζομένους της Καρφούρ θα σημάνει παραπέρα μείωση των μισθών στα 860 ευρώ σε πρώτη φάση.
Δίνει το ελεύθερο για να γίνει στο κλάδο του εμπορίου συνολικά και στα σούπερ μάρκετ μακελειό, να προχωρήσουν δηλαδή σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών.
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο γιατί:
Ø Η πολυεθνική CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA προχωράει στην μείωση μισθών γιατί θέλει να διατηρήσει την ανταγωνιστική της θέση και να αυξήσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία της, να αντιμετωπίσει την κρίση σε βάρος των εργαζόμενων.
Ø Ανοίγει τον χορό σε ένα χωρίς όρια ανταγωνισμό που δεν θα έχει τελειωμό με κύρια θύματα τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.

Η υλοποίηση της σύμβασης δεν αφορά μόνο
τους εργαζομένους στην πολυεθνική CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA αλλά όλο τον κλάδο του εμπορίου.

Το Σωματειο ιδιωτικων υπαλληλων ροδου καλει όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να πάρουν πρωτοβουλίες, να καταδικάσουν, να παρεμποδίσουν της εφαρμογή αυτής της επαίσχυντης συλλογικής σύμβασης.
Να μην αποδεχτούμε καμιά μείωση στον μισθό μας,  να γίνουμε δηλαδή εμείς πιο φτωχοί, γιατί έτσι τάχα μόνο θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, δεν θα κλείσουν μαγαζιά, δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, θα διαφυλάξουμε τον θεσμό των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που θα προβλέπουν την σφαγή και την καταδίκη τη δική μας, των οικογενειών και των παιδιών μας που θα παίρνουν 400 ευρώ στο 8ωρο και 200 ευρώ στο 4ωρο.
Να δώσουμε ενιαία για το σύνολο των εργαζομένων στο κλάδο του εμπορίου  σε όλη την Ελλάδα  αγωνιστική ταξική απάντηση, που θα βάζει εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.
Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) γιατί με τις συλλογικές συμβάσεις που υπογράφουν αντικειμενικά είναι δυνάμεις που δουλεύουν για την υποταγή των εργαζομένων στης ορέξεις της εργοδοσίας, βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε

1. Την ακύρωση της συμφωνίας της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών σε όλα τα κλιμάκια και της ειδικότητες.
2. Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους ανεξάρτητα από την ηλικία ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, με κατάργηση των μειώσεων που προβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046.
3. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο με παράλληλη κατάργηση του άρθρου 37 του 4024 του 2011.
4. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς το σημερινό χρονικό περιορισμό των 3 μηνών.
5. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
6. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                              ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/