Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Έληξε σήμερα η απεργία των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Cyprotel στο Φαληράκι

Δελτίο Τύπου
Η απεργία των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Cyprotel στο Φαληράκι έληξε σήμερα στις 12 το μεσημέρι με νίκη. Η εργοδοσία πλήρωσε τους οφειλόμενους μισθούς.
Εργοδοσία και στελέχη χρησιμοποίησαν όλους τους τρόπους για να εκβιάσουν τους εργαζόμενους και να διαλύσουν την απεργία τους. Από το γνωστό τροπάρι ότι τις επιχειρήσεις τις κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων και ότι τα πρακτορεία θα πάρουν τους πελάτες και θα φύγουν, μέχρι έμμεσες και άμεσες απειλές για απολύσεις.
Παρά το ότι ορισμένοι από τους εργαζόμενους κάτω από την πίεση λύγισαν και μπήκαν τελικά για δουλειά, ο σχεδιασμός της εργοδοσίας δεν πέρασε.
Συγκινητική ήταν η υποστήριξη από τους τουρίστες που διαμένουν στο ξενοδοχείο και τις δυο μέρες, κάτι που άλλωστε συμβαίνει πάντα στις απεργίες στα ξενοδοχεία - τουλάχιστο η πείρα από τη Ρόδο αυτό έχει δείξει - και διαψεύδει την προπαγάνδα κυβέρνησης και μεγαλοξενοδόχων - πρακτόρων ότι οι απεργίες και οι αγώνες των εργαζομένων πλήττουν τον τουρισμό.
Σε όλη τη διάρκεια της απεργίας αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός για την κατάσταση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα αντεργατικά μέτρα που δεν έχουν τελειωμό, την κατάσταση του εργατικού κινήματος και τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα.
Με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ μεγάλη μερίδα των εργαζομένων που δεν ήταν μέλη του κλαδικού Σωματείου γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της απεργίας.
Η πείρα από την οργάνωση της πάλης ανά τόπο δουλειάς είναι θετική στην περιοχή. Παντού όπου οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν το φόβο και την τρομοκρατία είχαν νικηφόρο αποτέλεσμα. Είναι καιρός όμως να σκεφτούν οι εργαζόμενοι πιο βαθιά. Σήμερα και να πληρωθείς το μισθό στην ώρα του έχεις να αντιμετωπίσεις την εφορία, τα χαράτσια, τις αυξήσεις στο ρεύμα. Σήμερα, σε περίοδο βαθιάς κρίσης με 1.500.000 ανέργους, εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία παραιτούνται γιατί δεν αντέχουν την ένταση της δουλειάς, άλλοι λιποθυμούν ή σακατεύονται.
Σήμερα τα παιδιά των περισσότερων εργαζομένων μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς, τα εργατόπαιδα πετιούνται έξω από την τεχνική εκπαίδευση. Στον ΕΟΠΠΥ η αναμονή για το ραντεβού με το γιατρό είναι πάνω από μήνα, στις εξετάσεις οι εργαζόμενοι πληρώνουν αυξημένη συμμετοχή, στο νοσοκομείο της Ρόδου υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό προσωπικό, σε υλικά, σε εξοπλισμό. Για να μπεις πρέπει να πληρώσεις διόδια, για να κάνεις εξετάσεις ακόμα περισσότερα, είσαι δεν είσαι ασφαλισμένος.
Με λίγα λόγια το μέλλον που μας επιφυλάσσουν είναι κόλαση. Δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς συμβάσεις με ένα ξεροκόμματο αντί για μισθό. Θα δουλεύουμε και θα ζούμε σαν άνεργοι.
Είναι καιρός λοιπόν να σταματήσουμε να κουβεντιάζουμε μόνο για τον απλήρωτο μισθό. Είναι καιρός ο αγώνας να πολιτικοποιηθεί. Να αναζητήσουν οι εργαζόμενοι ποια είναι η αιτία  που στο 2013, με αυτή την ανάπτυξη στην παραγωγή, με πλούσια αποθέματα σε πλουτοπαραγωγικές πηγές, με ειδικευμένο εργατικό δυναμικό αντί να ζούμε καλύτερα, ζούμε χειρότερα από ότι πριν 30 χρόνια. Γιατί σε μια περιοχή όπως στη Ρόδο όπου παράγεται ασύλληπτος πλούτος οι χιλιάδες εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι – μικρομαγαζάτορες του τουρισμού να ζουν με όρους εξαθλίωσης, την ίδια στιγμή που μεγαλοξενοδόχοι και μεγαλοπράκτορες θησαυρίζουν και καμώνονται από πάνω τους αδικημένους.
Η αιτία είναι μία. Είναι η αντίφαση οι πολλοί να παράγουν και μια χούφτα αφεντικά να τα τσεπώνουν. Είναι υπόθεση των εργατών και των συμμάχων τους να λύσουν αυτή την αντίφαση καταργώντας τα αφεντικά.
Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ
31 Ιούλη 2013

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού, να διεκδικήσουν πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στη Ρόδο,  απεσταλμένου μιας κυβέρνησης που μετατρέπει σε ακόμα μεγαλύτερο Γολγοθά για το λαό τη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, ένα πράγμα σηματοδοτεί:  
Την επίσπευση των σχεδίων άλωσης της δημόσιας υγειονομικής υποδομής για χάρη των επιχειρηματιών που θα θησαυρίσουν από την εκμετάλλευσή της.
Την ίδια στιγμή ένα μεγάλο μέρος του φτωχού λαού θα αποκλείεται συνειδητά, προκειμένου να παραχωρούνται οι υποδομές σε ασθενείς που θα καλοπληρώνουν στα πλαίσια των συμφωνιών για τον «ιατρικό τουρισμό».
Το έδαφος γι αυτή  την εξέλιξη το έστρωσαν ήδη ο Φούχτελ σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και οι απεσταλμένοι του αργότερα, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Ρόδου για να κρίνουν αν έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές για τις επενδύσεις τους. Οι επιχειρηματίες στο τουρισμό  προτείνουν τη Ρόδο να  είναι ανάμεσα στα έξη πιλοτικά προγράμματα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε ξένους επισκέπτες που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα, προσβλέποντας κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τους επενδυτικούς ομίλους τουρισμού και υγείας.
 Αυτή την πολιτική έρχεται να προωθήσει ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, προτείνοντας ταυτόχρονα ένα θανατηφόρο τρίπτυχο για τα Νοσοκομεία με ό,τι  αυτό συνεπάγεται  άμεσα ή μακροπρόθεσμα για την υγεία του λαού: Αλλαγές ρόλων των νοσοκομείων, κινητικότητα των εργαζομένων εντός των «υγειονομικών τειχών» του υπουργείου Υγείας και καμιά πρόσληψη προσωπικού. Αυτά επιβάλλει ο «εξορθολογισμός» και το «νοικοκύρεμα» που θρασύτατα διακηρύττουν. Αυτά επιβάλλει ο ανταγωνισμός της καπιταλιστικής οικονομίας που θεωρεί αναπτυξιακή ευκαιρία τους θεσμούς κοινωνικής προστασίας.  Είναι η στάχτη στα μάτια για να μετατραπούν οι ασθενείς σε πελάτες , τα Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τα λεφτά των περικοπών του ΕΟΠΥΥ να κατευθύνονται σε επιχειρηματίες, ως κίνητρα για επενδύσεις.
Ο  λαός πρέπει να αντιστρέψει τις πιέσεις που δέχεται από τη κυβέρνηση , προσδοκώντας σε μια ανάπτυξη που δεν είναι για τις δικές του ανάγκες, αλλά των μονοπωλίων. Να διαλύσει τις αυταπάτες ότι με την συνύπαρξη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο χώρο της Υγείας, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να συμβάλει στη διάσωση του άθλιου συστήματος που ζούμε, θα μπορέσει ποτέ να έχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας όπως του αξίζει.
Χρειάζεται να υπάρξει ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης για να μην επιτραπούν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και στην Υγεία. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού , να διεκδικήσουν πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, τέτοια που να καλύπτει τις ανάγκες όλων χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Ρόδος 30/07/2013

Απεργία στο ξενοδοχείο Cyprotel

Δελτίο Τύπου
Οι  εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Cyprotel (πρώην Luca) στο Φαληράκι απεργούν από τις 7.00 το πρωί με αίτημα να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.
Στο χώρο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στελέχη του ΠΑΜΕ ενώ μετά από αίτημα των εργαζομένων το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.
Η εργοδοσία δοκίμασε με διάφορους τρόπους πότε με το μαστίγιο και πότε με το καρότο να επιβάλλει στους εργαζόμενους να μπουν για δουλειά, όμως η αποφασιστική τους στάση ακύρωσε τους σχεδιασμούς της.
Να σημειωθεί ότι και στο ξενοδοχείο αυτό οι καμαριέρες καθαρίζουν καθημερινά 25 δωμάτια η καθεμιά, ένα ακόμη παράδειγμα των «μεμονωμένων» περιπτώσεων του τουριστικού θαύματος με το οποίο αφεντικά και κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι θα βγούμε από την κρίση.
Το παράδειγμα των εργαζομένων που τόπο τον τόπο δουλειάς σπάνε την τρομοκρατία πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Γραμματεία Επισιτισμού Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ
30 Ιούλη 2013

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), σας επισυνάπτουμε την Α' Ανακοίνωση του Διαβητικού Χωριού το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15-16-17 Νοεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για το Σακχαρώδη Διαβήτη.
 
Π ρ ώ τ η Α ν α κ ο ί ν ω σ η
www.diavitiko-xorio.gr
3
Χαιρετισμός - Πρόσκληση Χαιρετισμός - Πρόσκληση ΠΡΟΕ ΔΡΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι,
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί ένα σύγχρονο και ραγδαία εξελισσόμενο νόσημα με αναμφίβολα τεράστιες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις για το κοινωνικό σύνολο και τα συστήματα υγείας. Η δραματική αύξηση της επίπτωσης του Σακχαρώδη Διαβήτη φέρνει την ιατρική κοινότητα αντιμέτωπη με την μεγάλη ευθύνη της αποτελεσματικής πρόληψης και θεραπευτικής αντιμετώπισης του και των επιπλοκών του. Ευθύνη μας επίσης αποτελεί η σωστή ενημέρωση για τις νέες αντιλήψεις και τις σύγχρονες θεραπευτικές στρατηγικές τόσο των ιατρικών ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη όσο και των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Παγκοσμίως, όλα τα επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι η πρόληψη, η ενημέρωση και η εκπαίδευση αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.
Για το λόγο αυτό η εκδήλωση «Διαβητικό» Χωριό που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων
– Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) στη Θεσσαλονίκη (πλατεία Αριστοτέλους) στις 15-17 Νοεμβρίου 2013 υπό την αιγίδα επιστημονικών εταιριών, αποτελεί μια καινοτόμο πρόκληση τόσο για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη και το γενικό πληθυσμό, όσο και για την ιατρική κοινότητα.
Tο «Διαβητικό» Χωριό, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως χώρος έκφρασης και εκπαίδευσης των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, ως χώρος πρόληψης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού ανεξαρτήτως ηλικίας καθώς και ως μια νέα αφετηρία στις σχέσεις των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη με την ιατρική κοινότητα υπό το πρίσμα της σύγχρονης εποχής και του νέου πολυπαραγοντικού συστήματος υγείας.
Φίλες και φίλοι,
Η Επιστημονική Επιτροπή της εκδήλωσης υπόσχεται ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για ένα επιστημονικά γόνιμο, εποικοδομητικό αλλά και ευχάριστο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη.
Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής
Dr. Ζαδάλλα Μούσλεχ
Ενδοκρινολόγος
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας-
Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων
Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.),
ύστερα από την πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η περσινή εκδήλωση «Διαβητικό Χωριό» στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά αλλά και η προπέρσινη στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, διοργανώνει και φέτος, την εκδήλωση που γίνεται πλέον θεσμός, αυτή τη φορά στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2013, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14η Νοεμβρίου).
Πριν την έναρξη του διαβητικού χωριού και συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν σε
αίθουσες του Ξενοδοχείου “Μακεδονία Παλλάς”, συζητήσεις σε στυλ workshop, από επαγγελματίες υγείας και άτομα με διαβήτη, με θέματα που θα καθορίσει από κοινού η Επιστημονική και η Οργανωτική Επιτροπή.
Μέσα σε συνθήκες ομολογουμένως αντίξοες, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ τολμά και πάλι να δώσει συνέχεια στην
πρωτοποριακή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ιδέα της και να χτίσει και πάλι ένα όμορφο σκηνικό μέσα στο οποίο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα, όχι μόνο να γνωρίσει καλύτερα τη μάστιγα που λέγεται Διαβήτης, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί και βεβαίως να εκπαιδευτεί γύρω από θέματα που αφορούν την πρόληψη αλλά και τη σωστή διαχείρισή του.
Πρόκειται για μία γιορτή που και πάλι στο επίκεντρό της θα έχει τις θεματικές «γειτονιές», που θα στεγά-
ζονται στις τέντες που θα στηθούν στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην καθεμία από τις οποίες θα πραγμα-
τοποιούνται εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό, διαδραστικό περιεχόμενο αλλά και happenings και θα υπάρξει
διαφήμιση στα ΜΜΕ, ζωντανές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνδέσεις και συνεντεύξεις τύπου.
Επιθυμία μας είναι, όλοι οι εμπλεκόμενοι με το Σακχαρώδη Διαβήτη φορείς, (πάσχοντες, πολιτεία, επιστημονική κοινότητα, φαρμακευτικές εταιρείες), να εργασθούμε από κοινού και πάλι, προκειμένου να παρουσιάσουμε, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, ένα ολοκληρωμένο event, ξεχωριστό, δημιουργικό, ελκυστικό, που σκοπό θα έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες αυτής της χώρας και να εκπαιδεύσει τους πάσχοντες με ένα διαφορετικό τρόπο.
Η Ομοσπονδία μας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επικοινωνιακή προβολή της εκδήλωσής μας, έτσι ώστε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, όσο το δυνατόν περισσότεροι πάσχοντες απ’ όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες της Πολιτείας.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, εσάς και τα παιδιά σας, που θέλετε να ενημερωθείτε, να εκπαιδευτείτε και να ζήσετε στιγμές ευχάριστες, ξεφεύγοντας από την αυστηρή καθημερινότητα που βιώνει ο καθένας μας, να επισκεφθείτε το «Χωριό» μας και να περάσετε όμορφα. Εξάλλου η μεγάλη ανταπόκριση όλων
σας και η συμμετοχή σας στις δράσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, μας δίνει δύναμη να θέτουμε υψηλότερους στόχους και διεκδικήσεις και σας ευχαριστούμε θερμά γι’αυτό.
ΘΑ ΕΙΜ ΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !
Σας περιμένουμε…. και να είστε σίγουροι ότι η εμπειρία αυτή θα σας μείνει αξέχαστη!
Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Αθανασία Καρούνου
www.diavitiko-xorio.gr
4 5
Διοικητικό Συμβούλιο Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.
Πρόεδρος Καρούνου Αθανασία
Α’ Αντιπρόεδρος Γεμιστού Γκόλφω
Β’ Αντιπρόεδρος Σγουρού Μαρία
Γενικός Γραμματέας Τσούτσας Γεώργιος
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Αριστείδου Αρίστη
Ταμίας Δαραμήλας Χρήστος
Α’ Οργανωτική Γραμματέας Δόνη Λίνα
Β’ Οργανωτικός Γραμματέας Παπαδόπουλος Κυριάκος
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Τριανταφύλλου Μαρία
Αναπληρωτής Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Ιορδανίδης Λεωνίδας
Μέλος Λάγιου Σπυριδούλα
Οργανωτική Επιτροπή
Πρόεδρος Καρούνου Αθανασία
Αντιπρόεδρος Δαραμήλας Χρήστος
Μέλη Γεμιστού Γκόλφω
Δερδεράκης Χρήστος
Δόνη Λίνα
Τριανταφύλλου Μαρία
Τσούτσας Γεώργιος
Επι στημονική Επιτροπή
Πρόεδρος Μούσλεχ Ζαδάλλα
Αντιπρόεδρος Καζάκος Κυριάκος
Μέλη Ηρακλειανού Στυλιανή
Μανές Χρήστος
Παπαγιάννη Μαρία
Χασαπίδου Μαρία
Χατζητόλιος Απόστολος
Α) 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
15 Νοεμβρίου 2013
Makedonia Palace
Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη
Τηλ: (+30) 2310 897197
2. ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
• «Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης ;» - Αυτοέλεγχος
• Αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη
• Επιπλοκές στο Σακχαρώδη Διαβήτη
• Ειδικές Καταστάσεις στο Σακχαρώδη Διαβήτη
Β) 1.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
16 & 17 Νοεμβρίου 2013
Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη
2.ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
• Αυτοέλεγχος
• Παιδότοπος
• Άσκηση
• Ενημέρωση – Πρόληψη – Εκπαίδευση
• Διατροφή
www.diavitiko-xorio.gr
6
Διαμονή
Για την διευκόλυνση των συμμετεχόντων έχει κρατηθεί επαρκής αριθμός δωματίων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Makedonia Palace καθώς και σε άλλα ξενοδοχεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Στις ανωτέρω τιμές περιλαμβάνονται οι φόροι και το πρωινό
Ξενοδοχείο Κατηγορία Τύπος Δωματίου €
Makedonia Palace ***** Μονόκλινο 90
Δίκλινο 100
Mediterranean ***** Μονόκλινο 95
Palace Δίκλινο 105
City Hotel **** Μονόκλινο 78
Δίκλινο 90
Luxembourg Hotel *** Μονόκλινο 60
Δίκλινο 75
Astoria Hotel *** Μονόκλινο 50
Δίκλινο 70
Tourist Hotel ** Μονόκλινο 45
Δίκλινο 55
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) Ελευθερίου Βενιζέλου 236 Ηλιούπολη, 16341 Τηλ. & fax 2105201474
email: possasdia@yahoo.gr
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Premium Congress & Social Events Solutions Βασ. Ηρακλείου 47, 54623, Θεσσαλονίκη Τηλ. & Fax: 2310 226250 Τηλ. 2310 219407
E-mail: premium.conf@gmail.com
Web Site: www.premium-events.gr

www.diavitiko-xorio.gr

Για μια ακόμη φορά η Ρόδος πληρώνει την εφαρμογή μιας πολιτικής η οποία έχει κυριολεκτικά αφήσει το νησί μας στο έλεος των πυρκαγιών.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για μια ακόμη φορά η Ρόδος πληρώνει την εφαρμογή μιας πολιτικής η οποία έχει κυριολεκτικά αφήσει το νησί μας στο έλεος των πυρκαγιών, πολιτική η οποία επιβάλλεται εδώ και πολλά χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζεται με ευθύνη όχι μόνο των κυβερνήσεων , αλλά και με την συμβολή της Τοπική Διοίκησης από Δήμους  και Περιφέρειες.
Πολιτική η οποία πήρε σάρκα και οστά στη περιοχή μας με την υποστελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής, την απόλυση των εργαζομένων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
Συγκεκριμένα στοιχεία των ελλείψεων των αρμόδιων υπηρεσιών , τα οποία επανειλημμένα και έγκαιρα το ΚΚΕ έχει θέσει τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και στη Βουλή για να ληφθούν άμεσα και επείγοντα μέτρα πυροπροστασίας είναι  :  
Πυροσβεστική:
1.       Από τα 68 άτομα που προβλέπονται στην Πυρ. Ρόδου υπηρετούν 42 και από αυτά μόνο τα 36 είναι στην μάχιμη  υπηρεσία.
2.       Στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Απόλλωνα προβλέπεται δύναμη 13 ατόμων και υπηρετούν 6, στο κλιμάκιο Λίνδου προβλέπεται δύναμη 13 και υπηρετούν 9. Υπ όψιν οτι η εναρξη λειτουργίας των κλιμακιων προέβλεπε 17 πυροσβέστες σε κάθε κλιμάκιο η οποία αναπροσαρμόστηκε στα 13 άτομα.
Δασαρχείο:
1.       για όλη τη Δωδεκάνησο προβλέπονται 17 δασολόγοι και υπηρετούν 4,
2.        43 Δασοπόνοι και υπηρετούν 5
3.       109 Δασοφύλακες και υπηρετούν 26!.
  Ελλείψεις που καλύπτονται με την εξάντληση των Πυροσβεστών στα μέτωπα των πυρκαγιών, όπου εργάζονται 24ωρα χωρίς ανάπαυση χωρίς νερό και τροφή, με λίγα και παλαιά οχήματα, την υπολειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας με αποτέλεσμα την έλλειψη πρόληψης, δηλαδή την διάνοιξη και καθαρισμό των δρόμων προσπέλασης, των ζωνών πυροπροστασίας, του καθαρισμού και της φύλαξης των Δασών.
Την ίδια στιγμή  προβάλλεται ο εθελοντισμός  και  διάφορες ΜΚΟ για να αναπληρώσουν τα κενά σε προσωπικό αλλά και να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες που  είναι προσαρμοσμένες  στη σκληρή δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Οι πολίτες πρέπει εθελοντικά να βοηθούν τη προσπάθεια δασοπυρόσβεσης και όχι να προβάλλεται ο εθελοντισμός ως η μοναδική λύση με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, χωρίς οργάνωση και με εκπαίδευση 120 ωρών όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Η  προσπάθεια της κυβέρνησης για επανάπαυση των κατοίκων ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών «με ενισχύσεις που θα έρθουν» αποδείχτηκε και στην πράξη καταστροφική, παρ’ όλο που είχε επισημανθεί επανειλημμένα από το Κόμμα μας, γιατί μετά 15- 20 ώρες οι πυρκαγιές μετατρέπονται σε τεράστια μέτωπα.
Για τα 50.000 περίπου στρέμματα που κάηκαν, και τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα του νησιού τα προηγούμενα χρόνια έχουν ακέραια την  ευθύνη αυτοί που συνειδητά εφαρμόζουν τη δασοκτόνα πολιτική των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.  Όποια κι αν διαπιστωθεί εκ των υστέρων ότι ήταν η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά, δεν αναιρεί τις ευθύνες τους.

Το κύριο ζήτημα πλέον ανάγεται στην αλλαγή της πολιτικής πρόληψης  και προστασίας των δασών και της υπαίθρου από τις καταστροφικές πυρκαγιές με:
    1. διεκδίκηση άμεσης χρηματοδότησης για την αντιπυρική προστασία.
    2. συγκρότηση ενιαίου δημόσιου φορέα προστασίας της δασικής περιουσίας
    3. μηχανισμό εκτίμησης των κινδύνων ανά περιοχή, ώστε να διασφαλισθεί λεπτομερές σχέδιο αντιμετώπισης και διαφυγής των κατοίκων.
    4. αναβάθμιση των δυνάμεων της Δασικής Υπηρεσίας, συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην επιτήρηση των επικίνδυνων περιοχών με σύγχρονα τεχνικά μέσα.
    5. διάνοιξη δασικών οδών και αντιπυρικών ζωνών, συντήρηση των υποδομών πυρόσβεσης.
    6. ενίσχυση των δυνάμεων υποδομής και μηχανικών μέσων πυροπροστασίας (επίγειας και εναέριας).
    7. τακτική ενημέρωση των κατοίκων και εκπαίδευση με ενημερωτικά προγράμματα για τον προβλεπόμενο σχεδιασμό της πυροπροστασίας.
    8. επιτήρηση οδικών αξόνων που γειτνιάζουν και οδηγούν στα δάση.
    9. να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων στα βουνά και στα δάση.

Ρόδος 29/07/2013

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Ρόδο…

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Ρόδος 26.07.2013
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Ρόδο
Σε συνέχεια της υπόσχεσης που είχε δοθεί στην σύνοδο των πρόεδρων στην Αθήνα στις 6.7.2013 ο υπουργός Υγείας έρχεται στη Ρόδο στις 31.7.2013 όπου θα δεχτεί τους φορείς υγείας της περιοχής μας.
Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΡ θα παρευρεθούν στην συνάντηση που θα γίνει στο ΓΝΡ και ο πρόεδρος του ΙΣΡ θα καταθέσει τα τρέχοντα προβλήματα και τις βελτιωτικές προτάσεις του Συλλόγου μας για τον χώρο της Υγείας , τους ασφαλισμένους , ασθενείς & γιατρούς.
Isr informatics - ham
Ι Α Τ Ρ Ι Κ Ο Σ Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ρ Ο Δ Ο Υ
Τομέας πληροφόρησης ιατρικών ειδήσεων & ενημέρωσης
‘’Σ τ έ γ η ‘’ ΙΣΡ Ερυθρού Σταυρού 14 (παλιό Νοσοκομείο ) Ρόδος 85100

www.isrodou.gr, med@isrodou.gr

ΠΑΜΕ: Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση στο ξενοδοχείο Πήγασος

Δελτίο Τύπου
Την Πέμπτη 25 Ιούλη οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Πήγασος στο Φαληράκι της Ρόδου,  προχώρησαν σε κινητοποίηση που εξελίχθηκε σε 24ωρη απεργία, οργανώνοντας με αυτό τον τρόπο την πάλη τους ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Στο χώρο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ως τη λήξη της κινητοποίησης στελέχη του ΠΑΜΕ από τον κλάδο του τουρισμού που έχουν τακτική επαφή με το συγκεκριμένο χώρο δουλειάς.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι για κάθε δυο καμαριέρες αντιστοιχούν μέχρι και 52 δωμάτια (!!!) όπως και το ότι οι καμαριέρες ορισμένες από τις οποίες είχαν προσληφθεί με ημιαπασχόληση (6ωρο) δούλευαν ως και δώδεκα ώρες, καθημερινά χωρίς ρεπό, χωρίς φυσικά να πληρώνονται υπερωρίες.
Γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την ίδια συλλογική σύμβαση που πέρσι οι ίδιοι οι μεγαλοξενοδόχοι εκθείαζαν αφού εξασφάλιζε, όπως έλεγαν, την εργασιακή ειρήνη (δηλαδή το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες των εργατών), πληρώνουν καμαριέρες με χρόνια προϋπηρεσία, 700 - 800 ευρώ για δουλειά χωρίς ρεπό.  Οι εργαζόμενοι με τη μαχητική τους στάση τσάκισαν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, η οποία αρχικά απειλούσε θεούς και δαίμονες και την ανάγκασαν να αναδιπλωθεί. Δεσμεύθηκε ότι θα πληρώσει άμεσα τις διαφορές στη μισθοδοσία, ότι οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης θα μετατραπούν σε πλήρεις, ότι  θα προσλάβει επιπλέον καμαριέρες και θα εφαρμόζεται κανονικά το διάλειμμά τους το οποίο είχε στην ουσία καταργηθεί.
Βέβαια το καθεστώς γαλέρας που επικρατεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι ο κανόνας και όχι «μεμονωμένες περιπτώσεις» όπως είπε πρόσφατα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σε ανακοίνωσή της. Είναι η εφαρμογή στην πράξη της στρατηγικής των αφεντικών για ισοπέδωση των κατακτήσεων των εργαζομένων, για φτηνότερη εργατική δύναμη εδώ και τώρα.
Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο τους ξενοδοχοϋπάλληλους αλλά όλους τους κλάδους. Απόδειξη είναι ότι αντίστοιχα προβλήματα – απλήρωτη δουλειά, καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο – και μάλιστα πολύ οξυμένα – και οι ξεναγοί αλλά και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην περιοχή, κάτι που διαψεύδει με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο την προπαγάνδα κυβέρνησης και αφεντικών ότι από την καπιταλιστική ανάπτυξη στον τουρισμό κερδίζουν όλοι.
Κόντρα στην επίθεση και στα σχέδια της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαρατάξουν την οργάνωση της πάλης τους και τη δική τους ταξική αδιαλλαξία. Ο κλάδος έχει το επόμενο διάστημα έχει μεγάλες μάχες μπροστά του, πρώτα και κύρια την οργάνωση της πάλης για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που να καλύπτει τις απώλειες από τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι τα δύο τελευταία χρόνια. Το ΠΑΜΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.
Τέλος αλγεινή εντύπωση προκάλεσε για άλλη μια φορά ο εκβιασμός που δέχτηκαν οι σπουδαστές των τουριστικών σχολών, από τις ίδιες τις σχολές τους για να μην πάρουν μέρος στην απεργία, επιβεβαιώνοντας ξανά το φόβο και τη σπουδή που δείχνουν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την καινούρια βάρδια της εργατικής τάξης να συναντηθεί με το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα. Ξεκαθαρίζουμε ότι η στάση αυτή απέναντι στους σπουδαστές δε θα μείνει αναπάντητη.
ΥΓ. Η καπηλεία των αγώνων των εργαζομένων από την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και η τακτική τους να εμφανίζονται εκεί που οργανώνονται κινητοποιήσεις, συχνά με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του ΠΑΜΕ και στη συνέχεια να εκδίδουν Δελτίο Τύπου που λέει ότι τα προβλήματα λύθηκαν «κατόπιν ενεργειών τους» έχει και όρια…
Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σε σχέση με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

ΚΚΕ.Τ.Ο Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΟΥ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
                           ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η κυβέρνηση σήμερα προχωρά στην ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.Με αφορμή και τις τοποθετήσεις και τις θέσεις που πήραν κάποια      
Μ.Μ.Ε  υπέρ της κατάργησης αναφέρουμε ότι.  
                                                 
                                                                        
«Η κυβέρνηση, με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας των εμποροκαταστημάτων, υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματιών στο χώρο του εμπορίου και του τουρισμού.
Αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο εμπόριο και στη χρεοκοπία χιλιάδων μικρομάγαζων που δεν θα μπορούν να δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα – 12 ώρες την ημέρα. Είναι προπομπός συνολικότερων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και τον εργάσιμο χρόνο για όλους σχεδόν τους κλάδους. Ακόμα και αυτοί οι προβλεπόμενοι περιορισμοί (καταστήματα έως 250 τ.μ., shop in shop κ.ά.) είναι στάχτη στα μάτια και θα αρθούν πολύ γρήγορα, σηματοδοτώντας τον ακόμα μεγαλύτερο εκτοπισμό των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων, προς όφελος των εμπορικών κέντρων και αλυσίδων που θέλουν και με αυτό τον τρόπο να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά.
Αποτελούν μεγάλο ψέμα οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι όποιες θέσεις δημιουργηθούν, θα είναι πολύ λιγότερες από αυτές που θα χαθούν, καθώς θα βάλουν λουκέτο τα καταστήματα που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο νέο ωράριο, ενώ θα καλυφθούν και με την εντατικοποίηση της εργασίας του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού.
Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα τονώσει την αγορά είναι προκλητικοί, σε μια περίοδο που έχουν τσακιστεί οι μισθοί και οι συντάξεις, που εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας πρέπει να προσκρούσει στην αποφασιστική, αγωνιστική κοινή δράση αυτοαπασχολούμενων, εμποροϋπαλλήλων και άλλων εργαζομένων. Και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι απέναντι στον κοινό εχθρό, που είναι τα μονοπώλια, οι πολιτικές και τα κόμματα που τα υπηρετούν, οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες πρέπει να αντιτάξουν τη Λαϊκή Συμμαχία που θα βάλει τέλος στην εξουσία των μονοπωλίων και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία».

«΄Εφυγε» ο Πόλυς Ηλιάδης

ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
            www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289
   
          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               22/07/2013 
     Θέμα : «΄Εφυγε» ο Πόλυς Ηλιάδης .
   Πρόωρα «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας συναγωνιστής Πόλυς Ηλιάδης στην Καβάλα. Ο Πόλυς  με τους αγώνες , την σεμνότητα, το ήθος που τον διέκριναν και τον έκαναν να ξεχωρίζει και να αποτελεί σπάνιο υπόδειγμα λαϊκού αγωνιστή και πρωτοπόρου στους δύσκολους καιρούς που περνάμε,  θα μείνει στην μνήμη μας και στους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία , λαϊκή  κυριαρχία και σοσιαλισμό.
    Οι ανάγκες για αιμοκάθαρση ,στην οποία υποβάλλετο τα τελευταία χρόνια, τον είχαν καθηλώσει στην Καβάλα και δεν έδιναν την δυνατότητα να βρίσκεται περισσότερο κοντά μας, αλλά δεν του είχαν στερήσει καθόλου την δυνατότητα να προσφέρει την οργάνωση κινημάτων και αγώνων , τα οποία μένουν μια σημαντική παρακαταθήκη.  
    Το πολιτικό συμβούλιο του ΔΗΚΚΙ εκφράζει στην οικογένεια και τους φίλους του Πόλυ τα θερμά του συλλυπητήρια.
                                                            ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που έγινε στην Πάτμο στις 18-07-2013.

Λαϊκή Συσπείρωση
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    

     Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο, ο Δήμαρχος, όπως και οι τοπικοί σύμβουλοι περιέγραψαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί όπως π.χ. η αποπεράτωση του ΧΥΤΑ, η κατασκευή του βιολογικού, η λειτουργία Μονάδων Αφαλάτωσης, η βελτίωση των Λιμενικών εγκαταστάσεων.
Σύσσωμη η Τοπική Διοίκηση, Δημοτική και Περιφερειακή αρχή αντιμετώπισαν τα προβλήματα ως ξεκομμένα απ τις πολιτικές που εφαρμόζουν και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Κραυγαλέο παράδειγμα το κορυφαίο θέμα που συζητήθηκε στο συγκεκριμένο Περιφερειακό Συμβούλιο για το «Σχέδιο της αναθεώρησης του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό».
Σε ένα Χωροταξικό Σχεδιασμό για τον Τουρισμό που είναι απολύτως πιστός στο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή και διώχνει κάθε περιορισμό – εμπόδιο που υπήρχε για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να επενδύσουν σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στις τουριστικές περιοχές όπως τα νησιά του Ν. Αιγαίου, παραδίδουν στην κυριολεξία άνευ όρων τα πάντα. Παραλίες, περιοχές Νατούρα, αρχαιολογικούς χώρους, επιτρέπουν ιδιωτική πολεοδόμηση, εισάγουν «σύνθετα καταλύματα»,  έχοντας ήδη εξασφαλίσει τσάμπα ανασφάλιστη εργασία, πώληση λιμανιών και αεροδρομίων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, νόμους για τα αυθαίρετα, και μια σειρά νόμων που διασφαλίζουν σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω την συγκέντρωση σε λίγους ομίλους  τη γη, τον ορυκτό πλούτο, το νερό, τα απορρίμματα, ακόμα και τον αέρα (ανεμογεννήτριες), με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους νησιώτες. Μπροστά σε αυτήν την λαίλαπα ο περιφερειάρχης ενώ αναγκάστηκε να παραδεχτεί σε σημεία… ότι όντως «υπάρχει πρόβλημα» είπε ότι θα φέρει προτάσεις όπως π.χ… θα  προτείνει στους μεγαλοξενοδόχους να βάλουν στα ξενοδοχεία τους τοπικά προϊόντα για να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα. Δηλαδή ακριβώς την περίοδο που εφαρμόζεται η απόλυτη ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων και την οποία στηρίζει με κάθε τρόπο η πλειοψηφία του Π.Σ. ώστε οι όμιλοι να είναι ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια καπιταλιστική αρένα, η Περιφερειακή Αρχή θα τους βάλει κανόνες. Αποφάσισαν λοιπόν με την παράταξη του κ. Κόκκινου να παρουσιάσουν πρόταση με τέτοιους… κανόνες ώστε να ψηφιστεί. Καθόλου δεν απείχαν οι προτάσεις των άλλων παρατάξεων αν αφαιρέσει κανείς τις επαναστατικές κορώνες με στόχο να φανούν άξια αντιπολίτευση.
Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξαν ότι αυτές οι κατευθύνσεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελούν πάγιους στόχους των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο του τουρισμού, και ευθυγραμμίζονται απόλυτα με την πολιτική της Ε.Ε. και των Ελληνικών Κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια.
Τα στοιχεία που και οι ίδιοι λένε αναφέρουν ότι από 3.5 δις ο εσωτερικός τουρισμός έπεσε στο 1.5 δις λόγω της φτώχιας που έχει απλωθεί συνολικά στον λαό μας.
Για μας ο τουρισμός είναι πάνω απ όλα δικαίωμα για τον κάθε εργαζόμενο, συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Με ισορροπημένη ανάπτυξη περιοχών και κλάδων του τουριστικού τομέα σε αναλογία με τη βιομηχανική, αγροτική παραγωγή και τις αναγκαίες ενεργειακές υποδομές, όπως και τις άρτιες σύγχρονες υποδομές στην ύδρευση και αποχέτευση. Με τη διασφάλιση πλήρους σταθερής εργασίας στους εργαζόμενους του κλάδου.
Σήμερα είναι δυνατόν ο λαός μας να απολαμβάνει όλα τα οφέλη του πλούτου που παράγει. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί στον Μεσαίωνα που μας έχει οδηγήσει ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων. Ούτε μπορεί να συμβεί αλλάζοντας Κυβέρνηση που έτσι κι αλλιώς θα είναι διορισμένη απ τους ίδιους για να υλοποιεί τις αποφάσεις τους.
Η μόνη λύση είναι η αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Σ αυτόν τον αγώνα καλούμε τον λαό.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ

 ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


22/07/2013

Δελτίο Τύπου της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων

Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21/07/2013

        Ένα χρόνο μετά τις διπλές εκλογές του 2012, η κρίση βαθαίνει, η ανεργία, η φτώχεια αλλά και το χρέος διογκώνονται , οι ανισότητες διευρύνονται, τα εισοδήματα συρρικνώνονται, η δημόσια περιουσία εκποιείται και διαλύεται ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας. Δημοκρατικοί και συμμετοχικοί θεσμοί αντικαθίστανται ολοένα και περισσότερο από μια αυταρχική διακυβέρνηση. Η συγκυβέρνηση, πρόθυμος εκτελεστής της  πολιτικής των μνημονίων και των πιστωτών, υποθηκεύει το μέλλον της χώρας.

          Η συμπαράταξη προοδευτικών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου με κυβερνητική προοπτική για εθνική ανεξαρτησία, εμβάθυνση της δημοκρατίας και εφαρμογή μιας προοδευτικής πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

          Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Το μέτωπο για την έξοδο από την κρίση».

           Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή όχι μόνο εκπροσώπων κομμάτων, πολιτικών και κοινωνικών ρευμάτων αλλά και ανένταχτων πολιτών που ανησυχούν και αγωνιούν για το μέλλον, αναζητώντας διέξοδο.

          Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, αντηλλάγησαν απόψεις και διατυπώθηκαν προτάσεις για τα άμεσα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα ευρύτατο κοινωνικό μέτωπο ανατροπής της ακολουθούμενης αδιέξοδης πολιτικής.

          Ο επί κεφαλής του προεδρείου της συνάντησης της Ομάδας Πρωτοβουλίας,  Λ. Μίχος, εξέφρασε την ελπίδα «να υπάρξει καλή διάθεση και πνεύμα συνεργασίας για τη δημιουργία μιας διακυβέρνησης λαϊκής σωτηρίας».

          Υπήρξε ταύτιση απόψεων ότι το πρόγραμμα του μνημονίου όχι μόνο εξαθλιώνει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά  ακυρώνει αντί να επισπεύδει την έξοδο της χώρας από την κρίση, βυθίζει την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, πάγωμα πληρωμών, αδυναμία εξυπηρέτησης οφειλών και διεύρυνση των δανειακών μας υποχρεώσεων. Είναι το φάρμακο που πραγματικά σκοτώνει.

           Επίσης υπήρξε σύγκλιση απόψεων και ως προς τις βασικές συνισταμένες μιας εναλλακτικής στρατηγικής και πορείας.  Μιας πορείας που δεν θα είναι εύκολη αλλά θα απαιτήσει πολλή δουλειά, ρήξεις με αντιλήψεις και πρακτικές του χθες και πολυεπίπεδες συνεργασίες τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό κι διεθνές επίπεδο.
Μια εναλλακτική πορεία όμως που θα δώσει διέξοδο, ελπίδα και αναπτυξιακή προοπτική. Μια εναλλακτική πορεία που θα κατοχυρώνει αντί να καταπατά βασικά κοινωνικά δικαιώματα, θα εξασφαλίζει ένα  δίχτυ στοιχειώδους ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, αντί να παράγει φτώχεια και ανισότητες και θα διευρύνει τους συμμετοχικούς δημοκρατικούς θεσμούς, αντί να τους αποδυναμώνει και να τους απαξιώνει.

          Μίλησαν, μεταξύ άλλων, οι Δημ. Παπαδημούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βασ. Οικονόμου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Μιχ. Τρεμόπουλος, συντονιστής της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, Παν.Κουρουπλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Δημητρουλόπουλος, (Κοινωνική Συμφωνία), Οδ. Βουδούρης (Κοινωνία Πρώτα), Στ. Μπαγιώργος (Αριστερή Προοπτική), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρώην υπουργός, Αντ. Κοτσακάς (Ενωτικό Μέτωπο), Χ. Καστανίδης, πρώην υπουργός και Κ. Χρυσόγονος, καθηγητής Πανεπιστημίου.

Στην ομάδα πρωτοβουλίας για τη συμπαράταξη των προοδευτικών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι:

Αργείτης Γιώργος – Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ)
Δαρδανός Γιώργος – Εκδότης
Δουζίνα Ρέα – Δικηγόρος
Κανάκης Νικήτας – Πρώην Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου
Μίχος Λάμπρος – Δικηγόρος, Πρώην Βουλευτής, Πρώην Δήμαρχος
Μπαγιώργος Στέφανος – Λογιστής
Χρυσόγονος Κώστα – Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Επιτισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ ως απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΞ

Ιούλης 2013
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με ανακοίνωσή της κάνει έκκληση να σταματήσει η …"δαιμονοποίηση" και ο "λιθοβολισμός" της ελληνικής ξενοδοχείας εξαιτίας -όπως γράφει- "μεμονωμένων περιστατικών παραβατικότητας και κακώς εννοούμενων ή εφαρμοζόμενων εργοδοτικών συμπεριφορών".
Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως την αποθέωση της πρόκλησης και του θράσους, αν δεν αποτελούσε τη συνέχεια του επικίνδυνου για το λαό σίριαλ που παίζεται από όλα τα φερέφωνα της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας το τελευταίο διάστημα με τίτλο: "Εμπρός όλοι μαζί για την ανάπτυξη, με όχημα τον τουρισμό!".
Εμείς ξέρουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο ότι οι υποσχέσεις για ανάκαμψη με όχημα τον τουρισμό είναι "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει". Αφορά τους μονοπωλιακούς ομίλους, τις μεγάλες αλυσίδες, αυτούς που κέρδιζαν και πριν την κρίση αλλά και τώρα, μέσα από τη δική μας εκμετάλλευση, απ’ τη δική μας δουλειά.
Με αυτούς τους όρους αναζητούν την έξοδο από την κρίση με ατμομηχανή τον τουρισμό και κάρβουνο τους εργαζόμενους του κλάδου.
Όσο όμως κι αν θέλουν να κάνουν το άσπρο-μαύρο η αλήθεια δεν κρύβεται.
Παρουσιάζονται ως ευεργέτες των εργαζομένων επειδή υπέγραψαν με την υποταγμένη στα συμφέροντά τους πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μια κλαδική ΣΣΕ με μειώσεις μισθών 15%. Μα οι ξενοδόχοι που εφαρμόζουν αυτήν την ΣΣΕ, αποτελούν μια μικρή μειοψηφία, κι αυτό κάτω από την πίεση ταξικών Συνδικάτων και επιχειρησιακών σωματείων. Η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδόχων είτε δεν την εφαρμόζουν, είτε έχουν με Ενώσεις Προσώπων και ατομικές συμβάσεις αυξήσει κατακόρυφα το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων με μεγάλες μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 40%, είτε έχουν εργαζόμενους απλήρωτους κι ανασφάλιστους.
Όλοι όμως μαζί οι παραπάνω θεωρούν καταργημένο κάθε δικαίωμα που θεωρούν κόστος, επιβάλλοντας πολυαπασχόληση και δουλειά χωρίς σταματημό. Πετούν στο δρόμο μαζικά εργαζόμενους με δικαιώματα και στη θέση τους παίρνουν ζεστό χρήμα και τζάμπα, νέους εργαζόμενους χωρίς κανένα δικαίωμα με σύμβαση μιας ημέρας που αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις την πλειοψηφία των εργαζομένων σε μια ξενοδοχειακή μονάδα, με δεκάδες χιλιάδες συμβάσεις πρακτικής άσκησης, μαθητείας, κατάρτισης, επανακατάρτισης, δια βίου μάθησης κι όπως αλλιώς ονομάζουν την τζάμπα εργασία.
Στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, που μέσα στην κρίση το να βρει κάποιος δουλειά είναι άθλος, εργαζόμενοι παραιτούνται μαζικά αφού δεν μπορούν να αντέξουν την ένταση της δουλειάς, άλλοι καταλήγουν σε νοσοκομεία, άλλοι δεν μπορούν να εργαστούν λόγω επαγγελματικών ασθενειών, κι άλλοι τρομάζουν να βγάλουν ακέραιοι τη σεζόν.
Όσο βέβαια για τα "μεμονωμένα περιστατικά" αυτά που, περιστασιακά και για τα μάτια του κόσμου, "διαπιστώνονται" από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους τους, μάλλον έχουν δίκιο. Αυτές οι περιπτώσεις είναι όντως τόσο μεμονωμένες, όσο και οι έλεγχοι που γίνονται…
Σε κάθε περίπτωση παλεύουν να κρύψουν αυτό που δεν κρύβεται: Ότι πίσω από τη βιτρίνα του σαλονιού σακατεύουν οι εργάτες τα κορμιά τους, ζώντας με ψίχουλα για να φουσκώνουν οι τσέπες των αφεντικών.
Κατά τα άλλα καμώνονται τους αδικημένους, αυτοί που δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο από εργασιακά δικαιώματα και όσα απέμειναν επειδή ακόμα δεν πρόλαβαν οι κυβερνήσεις τους να τα καταργήσουν, τα έχουν καταργήσει από μόνοι τους.
Ψευτοκλαίνε, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα δουλεμένο ευρώ από την εργατική τάξη στη χώρα, που να μην επέστρεψε σε αυτούς, μέρος ή ολόκληρο, μέσα από επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, χαριστικές ρυθμίσεις και δάνεια, επενδυτικά προγράμματα ή τζάμπα εργασία μαθητείας, πέρα από το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών, ακτών, αιγιαλών, δασών, μαρινών κ.ά. για να κάνουν τις επενδύσεις τους από τον ιδρώτα και το αίμα του λαού.
Εμείς δεν ξεχνάμε ότι:
-Αυτοί που αυτοαναγορεύονται σε "αιμοδότες της εθνικής οικονομίας" αλλά και δήθεν παραπονούνται για τη μείωση του εσωτερικού τουρισμού, έχουν αποκλείσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τις διακοπές και την αναψυχή.
-Αυτοί που ισχυρίζονται ότι "στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες", μετέτρεψαν τα ξενοδοχεία τους σε "τουριστικά χωριά" των all inclusive, για να κλείσουν χιλιάδες μικρομάγαζα του τουρισμού και να οδηγηθούν στην απόγνωση χιλιάδες άλλα που φυτοζωούν.
Κι επειδή το θράσος τους δεν έχει όρια, παρουσιάζονται ως αυτοί που "διασφάλισαν" -τάχα- μαζί με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας υπογράφοντας κλαδική ΣΣΕ, συνθήκες εργασιακής ειρήνης και ασφάλειας.
Ε, λοιπόν τους λέμε ξεκάθαρα ότι ειρήνη με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα έχουν ποτέ.
-Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εργαζόμενο τον εργαζόμενο, ξενοδοχείο το ξενοδοχείο, σε κάθε περιοχή, σε όλη τη χώρα για την οργάνωση της τάξης μας, την ανασύνταξη του κινήματος και την απαλλαγή του από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές.
-Θα δώσουμε τις μάχες μας για υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.
-Θα μελετούμε τις κινήσεις τους, θα μπαίνουμε εμπόδιο στις αυθαιρεσίες τους.
Μα πάνω από όλα δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε για αυτό που τους φοβίζει περισσότερο από όλα: Να γίνει αντιληπτός ο παρασιτικός τους ρόλος στην διαδικασία της παραγωγής από την πλειοψηφία των εργατοϋπαλλήλων.
Να καταλάβει κι ο τελευταίος εργάτης ότι όχι μόνο μπορεί χωρίς αφεντικά, αλλά τότε και μόνο τότε θα ικανοποιήσει όλες τις σύγχρονες ανάγκες του. Αυτές που του στερούν. Αυτές που του αξίζουν
Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πρόσκληση για την ανοικτή πολιτική εκδήλωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ένα χρόνο μετά τις διπλές βουλευτικές εκλογές του 2012, η κρίση βαθαίνει, η ανεργία, η φτώχεια αλλά και το χρέος διογκώνονται, οι ανισότητες διευρύνονται, τα εισοδήματα συρρικνώνονται, η δημόσια περιουσία εκποιείται   και διαλύεται ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας. Δημοκρατικοί και συμμετοχικοί  θεσμοί αντικαθίστανται ολοένα και περισσότερο από μια αυταρχική διακυβέρνηση. Η συγκυβέρνηση, πρόθυμος εκτελεστής της πολιτικής των μνημονίων και  των πιστωτών, υποθηκεύει το μέλλον της χώρας .
Η  συμπαράταξη  προοδευτικών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός  κοινωνικού μετώπου  με   κυβερνητική προοπτική για  εθνική ανεξαρτησία, εμβάθυνση της δημοκρατίας και εφαρμογή μιας προοδευτικής πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. 

Για τους παραπάνω λόγους, η   Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη  Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων διοργανώνει
την Παρασκευή 19 Ιουλίου,
στο ξενοδοχείο Τιτάνια, από 15:00 έως 19:00
ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα :

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ :
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Σας καλούμε να συμμετέχετε σ’ ένα εποικοδομητικό διάλογο με  τις εισηγήσεις σας , τις θέσεις  σας και τις προτάσεις  σας  με σκοπό τη χάραξη  μιας πορείας  ανατροπής και ελπίδας.
                                                                                                                                                                                       
Για την Ομάδα  Πρωτοβουλίας
Αργείτης  Γιώργος  - Καθηγητής Πανεπιστήμιου Αθηνών, Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ)                                                                                                             
Δαρδανός   Γιώργος  - Εκδότης
Δουζίνα  Ρέα  - Δικηγόρος
Κανάκης  Νικήτας  - Πρώην Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου
Μίχος  Λάμπρος - Δικηγόρος, Πρώην Βουλευτής, Πρώην Δήμαρχος
Μπαγιώργος  Στέφανος  - Λογιστής

Χρυσόγονος  Κώστας - Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης 

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ
 Η ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ, με βάσει την πλειοψηφική απόφαση της ΓΣ της Π.Ο.Φ.Ε.Ε στην Κέρκυρα και  κατόπιν απόφασης του ΔΣ της, ανακοινώνει σε όλους τους φορολογούμενους την συμμετοχή της στην μη Υποβολή, (ή την προσωρινή αποθήκευση στην Γ.Γ.Π.Σ.), των Φορολογικών Δηλώσεων των πελατών των μελών της, από 16/07 μέχρι και την Δευτέρα 22/07/2013.
Οι λόγοι είναι οι εξής:
1)    Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ καταστρατήγηση του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ νόμου για 5μηνη προθεσμία (1/2-30/6) υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όπου το Υπουργείο, όρισε σαν περίοδο υποβολής των δηλώσεων το διάστημα 1/7-30/8.
2)     Η ύπαρξη πάρα πολλών τεχνικών προβλημάτων στο TAXIS, λόγω αναβαθμίσεων αλλά και ηλεκτρονικής ενοποίησης των Δ.Ο.Υ. δεν μας επιτρέπουν να εργαζόμαστε όλες τις ώρες και ημέρες λειτουργίας των γραφείων μας.
3)     Οι προγραμματισμένες  διακοπές του TAXIS, όπου σταματάει από τις 4μμ-9μμ την λειτουργία του, για συντήρηση, ακόμη και στην περίοδο υποβολής των δηλώσεων, που είναι πολύ παραγωγικό διάστημα για την δουλειά μας.
4)    Η μείωση αυτή του διαθέσιμου χρόνου, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να αφιερώσουμε την δέουσα προσοχή για να κάνουμε σωστά την δουλειά που ξέρουμε και μπορούμε, προς όφελος των πελατών, που μας πληρώνουν και προς τους οποίους, και ΜΟΝΟΝ, έχουμε ηθική και επαγγελματική υποχρέωση.
5)    Οι φετινές αλλαγές στα αναλυτικά ή πρόσθετα στοιχεία που απαιτούνται επιπλέον, έχουν αυξήσει τον αναγκαίο χρόνο για τον σωστό υπολογισμό της φορολογικής επιβάρυνσης των πελατών μας, καθώς απαιτείται φορολογική ανάλυση των επιπτώσεων της κάθε επιλογής, όχι μόνον στο σήμερα, αλλά και στο μέλλον (π.χ. τόκοι καταθέσεων), ώστε να φροντίσουμε για την χρήση όλων εκείνων των μεθόδων προς προστασία του.
6)    Διάφορες αλλαγές που δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί ή οριστικοποιηθεί (π.χ. τόκοι καταθέσεων, έντυπο Α21 για οικογενειακά και πολυτεκνικά επιδόματα, σημειώματα αυτοελέγχου, βεβαιώσεις ασφαλιστικών ταμείων κλπ) καθιστούν αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις την υποβολή της δήλωσης.
7)    Η ταυτόχρονη ισχύς ασφυκτικών προθεσμιών, για διάφορες άλλες παράλληλες υποχρεώσεις (π.χ. ΦΠΑ, ΣΕΠΕ, ΙΚΑ, ΦΜΥ,Ε7,ΦΑΕΕ, Τακτικοί έλεγχοι κλπ) καθώς επίσης και η μη λειτουργία του ΤΑXIS για παράλληλη  διαχείριση και υποβολή του εντύπου Ε9, εν όψει και του  ηλεκτρονικού περιουσιολογίου,
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την αδυναμία οποιουδήποτε προγραμματισμού εργασιών των λογιστικών μας  γραφείων, λόγω συνεχών αλλαγών και έκδοσης νέων εγκυκλίων, νόμων, και διαταγών, που απαιτούν επί πλέον χρόνο για ενημέρωση και κατανόησή τους  εκ μέρους μας.
Φίλοι Φορολογούμενοι,
Δηλώνουμε ότι αδυνατούμε να εργαζόμαστε 24 ώρες την ημέρα επί 7 ημέρες την εβδομάδα, γιατί έτσι αποφάσισε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και επιθυμεί η Τρόικα, παρά του ότι τα μηχανήματα στο TAXIS θεωρητικά «δουλεύουν» 24 Χ 7 ώρες την εβδομάδα.
Τόσο εμείς, όσο και οι υπάλληλοι μας, είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές και το λειτούργημα που ασκούμε απαιτεί το μέγιστο της πνευματικής μας διαύγειας και αυτό συνεπάγεται και διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας.
Εντούτοις,
Τα γραφεία των μελών της ένωσης μας, θα είναι ανοικτά για την παραλαβή των δικαιολογητικών των πελατών τους και την σύνταξη (αλλά μη υποβολή) της δήλωσής, για το ίδιο διάστημα.
Οι  Λογιστές - Φοροτεχνικοί, που νόμιμα ασκούν το Επάγγελμά τους, είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι έναντι των πελατών τους, για την ορθή από κάθε άποψη συμπλήρωση της δήλωσής τους και την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της υποχρέωσής τους προς το Δημόσιο.
Η δέσμευση προς τους πελάτες μας, μας αναγκάζει, μην έχοντας άλλο νόμιμο τρόπο άμυνας, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα: 
όχι παράταση, αλλά
 καθορισμό νέου διαστήματος υποβολής των δηλώσεων σύμφωνα με τον ισχύοντα ψηφισθέντα νόμο.
  
              Με τιμή,
για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος
Ηρακλείδης Ιωάννης
Ο  Γ. Γραμματέας
Παπαδημητρίου Παναγιώτης

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία,

Με εκτίμηση,
Από την eΓραμματεία της ΕΛΦΕΕ Ρόδου


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/