Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου για την Ημέρα της Ευρώπης

9 Μαΐου 2014.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα πολύπλοκο σημείο καμπής. Μετά από τέσσερα χρόνια οικονομικής κρίσης, η Ευρωπαϊκή ηγεσία προσπαθεί να πείσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μετατραπεί σε μία στυγνή Ευρώπη των Αγορών, όπως πολλοί κατηγορούν. Μετά από μήνες συγκρούσεων, η Ουκρανία, μία ευρωπαϊκή χώρα στα σύνορα της Ε.Ε. φαίνεται ότι έχει χάσει ένα σημαντικό κομμάτι των εδαφών της, την Κριμαία, το οποίο προσαρτήθηκε στη Ρωσία, και ένα άλλο κομμάτι της σέρνεται σε έναν αιματηρό εμφύλιο, φέρνοντας την ζωτικής σημασίας αυτή γείτονα χώρα σε ιδιάζουσες ατραπούς.


9 Μαΐου 1950.
Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Robert Schuman αναφέρει σε εκείνη την περίφημη Διακήρυξή του, μεταξύ άλλων:

"Η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να διαφυλαχθεί αν δεν αναληφθούν δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες των κινδύνων που την απειλούν.

Η συμβολή που μπορεί να έχει μια οργανωμένη και ζωντανή Ευρώπη στον πολιτισμό είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ειρηνικών σχέσεων. Διαδραματίζοντας  για περισσότερα από είκοσι χρόνια το ρόλο πρωτεργάτη για μια ενωμένη Ευρώπη, η Γαλλία είχε πάντα ως ουσιαστικό στόχο να υπηρετεί την ειρήνη. Επειδή δεν επιτεύχθηκε η Ευρώπη, είχαμε πόλεμο.

Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί δια μιας, ούτε σε ένα συνολικό σχέδιο: θα οικοδομηθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που καταρχήν θα δημιουργήσουν μια πραγματική αλληλεγγύη. Η συνένωση των ευρωπαϊκών εθνών απαιτεί να εξαλειφθεί η μακραίωνη διαμάχη μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Η δράση που θα αναλάβουμε πρέπει να αφορά κατά πρώτο λόγο τη Γαλλία και τη Γερμανία".

Η Ευρώπη του τότε ξεπερνούσε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο και εισερχόταν σε έναν Ψυχρό Πόλεμο. Η Ευρώπη του σήμερα ξεπερνάει μία Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και έρχεται σε μία νέα ψυχροπολεμική κατάσταση. Αν στην θέση της Γαλλίας βάλουμε την Ε.Ε. και στη θέση της Γερμανίας τη Ρωσία τότε η συλλογιστική του Ευρωπαίου Πατέρα, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Αυτή είναι η σημασία των Ευρωεκλογών σήμερα. Οι λαοί της Ευρώπης, σαν ένας ενιαίος Ευρωπαϊκός, θα κληθούν στις 25 Μαΐου 2014 να αποφασίσουν αν τελικά συμφωνούν με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και θα επιλέξουν για πρώτη φορά τους ηγέτες που θα διαμορφώσουν το αύριο. Οι Ευρωπαίοι καλούνται να Δράσουν, να Αντιδράσουν και άρα να Επηρεάσουν.

Στις 25 Μαΐου 2014, διαλέγουμε ποιος κάνει κουμάντο στην Ευρώπη. Η ψήφος μετράει.

Μιχαήλ Καβουκλής
Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία,

Από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο
Γραφείο Τύπου - Press Office
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο -
The House of Europe in Rhodes
30,
Evraion Martyron Sq. and Byzantiou St., Medieval Town, P.C. 85100, Rhodes, GREECE
Postal Box 226, 85100, Rhodes, GREECE

Visit our website www.houseofeurope-rhodes.eu
Connect with us on Facebook, Twitter, Google+, Youtube
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/