Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΠΑΜΕ)

Δελτίο Τύπου
Σε σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων τέθηκε το ζήτημα της συμμετοχής των εκλεγμένων αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 12 Φλεβάρη.
Η ίδια η Ομοσπονδία αρνείται να καλύψει τα εισιτήρια των αντιπροσώπων πράγμα που το συνηθίζει, κυρίως όταν δεν πρόκειται για εκλογικό συνέδριο φανερώνοντας και την αντίληψή της για το ρόλο ενός κλαδικού δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου.
Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου της Ρόδου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δήλωσε ότι ούτε το Σωματείο πρόκειται να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και ότι τα μέλη της πλειοψηφίας θα μεταβούν πληρώνοντας οι ίδιοι τα εισιτήρια.
Τελικά αναρωτιόμαστε για ποιο σκοπό υπάρχει το αποθεματικό των δεκάδων χιλιάδων ευρώ στο Σωματείο που μαζεύεται μάλιστα με τη συνδρομή - χαράτσι των 20 ευρώ σε περίοδο κρίσης, αν όχι για τη δράση του, τη συμμετοχή του στα παραπάνω όργανα, τους αγώνες.
Δε γνωρίζουμε αν τα μέλη της πλειοψηφίας έχουν λυμένα τα οικονομικά τους. Οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων  (ΠΑΜΕ) πάντως είναι όλοι τους εποχιακοί ξενοδοχοϋπάλληλοι, απλήρωτοι, με πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας, οικογενειάρχες, όπως δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου. Το κόστος αυτό λοιπόν είναι δυσβάσταχτο έως αδύνατο να καλυφθεί.
Βεβαίως αυτό οι πλειοψηφίες σε Ομοσπονδία και Σωματείο το γνωρίζουν. Η ουσία λοιπόν είναι ότι δε θέλουν να γίνει συζήτηση στο συνέδριο και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους του κλάδου, που τους αφαιρούνται δικαιώματα, που βάλλονται από παντού. Τι συζήτηση άλλωστε να κάνουν αφού σε πολλά από αυτά έχουν βάλει και οι ίδιοι το χεράκι τους.
Ξεκαθαρίζουμε ότι αν χρειαστεί θα μαζέψουμε τα χρήματα 5 -5 ευρώ από τους συναδέλφους αλλά στο συνέδριο της Ομοσπονδίας θα πάμε σε πείσμα αυτών που σκαρφίζονται χίλιους δυο τρόπους να βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΠΑΜΕ)
31 Γενάρη 2014

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΜΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΡ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ
Η Κυβέρνηση επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις και οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Η υπόθεση των 57 συναδέλφων μας στην ΔΕΥΑΡ , όπως και σε άλλες ΔΕΥΑ που είναι σε εξέλιξη αυτό το χρονικό διάστημα, δείχνει ότι ανεξάρτητα αν οι εργαζόμενοι αυτοί είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους, η δουλειά τους εξαρτάται από την κυβερνητική πολιτική, τις αποφάσεις Δικαστηρίων και των Δημοτικών Αρχών.
Εξαρτάται  κάθε φορά από το μέγεθος του κράτους, που χρειάζεται το κεφάλαιο και η Ε.Ε., από τους τομείς που επιλέγουν να επενδύσουν, δηλ. να βγάλουν κέρδη και το νερό είναι γι’ αυτούς «εμπόρευμα» που θα τους αποδόσει τεράστια κέρδη.
Με εργαλεία την "επιτάχυνση" έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων των συμβασιούχων, την απογραφή όλων των εργαζομένων των ΝΠΙΔ, την διαγραφή όσων θέλουν να απολύσουν, την ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, την αξιολόγηση των δομών, την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, το κλείσιμο των "ζημιογόνων", όπως λένε επιχειρήσεων κ.α. χτυπάνε το δικαίωμα  στη σταθερή δουλειά, χτυπάνε εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Στήριγμα βρίσκουν και στους μηχανισμούς του ίδιου του κράτους,ΑΣΕΠ, Ελεγκτικά Συνέδρια, Δικαστήρια για να ολοκληρώσουν τους σχεδιασμούς τους. Όλο το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης και οι οδηγίες της Ε.Ε. έχουν αυτό το στόχο. Ήδη δρομολογείται το κλείσιμο  11 ΔΕΥΑ , ανάμεσά τους και η ΔΕΥΑΡ.
Δεν μπορούν λοιπόν να κάνουν πως δεν ξέρουν, και έχουν τεράστια ευθύνη οι πρώην και νυν Δημοτικές Αρχές, γιατί χειροκρότησαν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την πολιτική του μονόδρομου της Ε.Ε.,  και της τρόικας.  Αυτός ο δρόμος , είναι πολιτική  απολύσεων, ελαστικών μορφών εργασίας, κατάργησης των οργανικών θέσεων, των ΣΔΙΤ, του ξεπουλήματος  υπηρεσιών σε ιδιώτες, της ανταποδοτικότητας και της επιβολής δυσβάστακτων φόρων και τελών στους δημότες. Και τώρα εμπαίζουν τους εργαζόμενους ότι τάχα είναι μαζί τους και δεν θέλουν απολύσεις,  όπως γίνεται και στην περίπτωση των συναδέλφων στον Δήμο και στη ΔΕΥΑΡ.
Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα, να αναλογιστούν ότι παρά τις αμέτρητες επισκέψεις στα Υπουργεία και τις «κάλπικες» πλην όμως στοχευμένες διαβεβαιώσεις από Υπουργούς και Βουλευτές, που δημιουργούν επανάπαυση και εφησυχασμό, οι αρνητικές εξελίξεις είναι δεδομένες και επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται συσπείρωση των εργαζομένων σε αγωνιστική κατεύθυνση, με ταξικό προσανατολισμό  και  συμμαχία με όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που πλήττονται βάναυσα από την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης,  Ε.Ε.  και Κεφαλαίου.
Χρειάζεται οργάνωση παντού, στα Σωματεία, σε Λαϊκές επιτροπές, σε επιτροπές αγώνα.
Να απαιτήσουμε:
-  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όχι στην κατάργηση οργανικών θέσεων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
-  Φθηνό και υγιεινό νερό για το λαό.  Να καταργηθεί η ανταποδοτικότητα, γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό.
-  Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του κεφαλαίου.
-   Καμιά Δ.Ε.Υ.Α. σε ιδιώτη.  Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους ΟΤΑ (ιδιωτικοποίηση, εκχώρηση κ.λπ).
Ρόδος 29/01/2014

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Για τον Απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου στις 26/01/2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
Δελτίο τύπου
Για τον Απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου στις 26/01/2014

Άλλη μία «Ειδική Συνεδρίαση» για τον απολογισμό πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής ,  μέσα από τον οποίον φάνηκε ότι πράγματι δούλεψαν ακούραστα για να υλοποιηθεί απόλυτα ο αντιλαϊκός σχεδιασμός της αστικής τάξης για την περιοχή μας. Με τον απολογισμό η Περιφερειακή Αρχή έδωσε διαπιστευτήρια υπακοής και δέσμευσης σε κυβέρνηση και εκπροσώπους ελληνικού και ξένου κεφαλαίου , ότι  θα υλοποιηθούν  οι αντεργατικές επιταγές του,  που εκφράζονται ως «οράματα» από τον Περιφερειάρχη και τους συνοδοιπόρους του. Αυτά τα οράματα εξελίσσονται ως  πολιτική, πραγματικός εφιάλτης για την πλειοψηφία του λαού, τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες. 
Οι οδηγίες των μονοπωλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζονταν να καθυστερούν καν σε ενδιάμεσους αθηνοκεντρικούς σταθμούς , γιατί η διαπεριφερειακή συνεργασία, έλυνε τα προβλήματα προώθησης των συμφερόντων τους όπως έγινε με τον Φούχτελ, με τα προγράμματα μαθητείας στα ξενοδοχεία με τις ειδικές οικονομικές ζώνες κ.α. Άλλωστε ο ίδιος ο Καλλικράτης  ως νόμος ήρθε να ρυθμίσει ακριβώς την απόλυτη υποταγή της Τοπικής Διοίκησης στις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας.

Η Περιφερειακή αρχή Ν. Αιγαίου είναι αλήθεια ότι από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε με πάθος αυτή την αντεργατική- αντιλαϊκή  πολιτική. Αυτό αποδεικνύεται από  τον απολογισμό που αποκρύπτει ουσιαστικά την κύρια πολιτική ευθύνη των κυβερνώντων και της ΕΕ για  τις την αιτίες των προβλημάτων του λαού, που βρίσκονται στη φύση του καπιταλιστικού συστήματος, στα θεμέλιά του, στα ιερά και όσιά του, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα , στην ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι αντιλαϊκές αποφάσεις που πήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι σήμερα, που τον πυρήνα και την ουσία τους στήριξαν και όλες οι άλλες παρατάξεις, εφαρμόστηκαν  σε όλο το φάσμα της ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου. Η περιβόητη ανάπτυξη των νησιών μας έχει ήδη χειροτερεύσει το βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, αποδεικνύοντας τελικά ότι τίθεται αντικειμενικά το ερώτημα: Για ποιόν γίνεται ανάπτυξη και ποιος ωφελείται.

Α)Με τη Στρατηγική της Ε.Ε. για την απασχόληση. Ωφελείται ο λαός της περιφέρειάς μας με τους όρους δουλείας που απαιτεί η ΕΕ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας;  Διαχείριση της ανεργίας,  γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, συμβάσεις 5μηνες μέσω Περιφ. ΑΕ, στήριξη μαθητείας κύρια στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, προώθηση της «κοινωνικής εργασίας» και των κοινωνικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων που στη βάση της διαστρεβλωμένης έννοιας του εθελοντισμού,  ωθούν τους εργαζόμενους να ανέχονται ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης και ανεργίας, δραστική μείωση των δικαιωμάτων τους, και τους καλλιεργούν την αυταπάτη ότι γίνονται επιχειρηματίες, κλπ.

Β)Με τη στρατηγική της ΕΕ για την ανάπτυξη. Ωφελούνται οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες με την ενίσχυση με ακόμα περισσότερα κίνητρα σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, που απαιτούν και παίρνουν γη και ύδωρ για να επενδύσουν; Π.χ. με την αύξηση 17% τουριστικής κίνησης τι ωφελήθηκαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, τι μερίδιο καρπώθηκαν οι μικροεπαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι σε συνθήκες επέκτασης του all inclusive με τάσεις γενίκευσής του.

Γ)Με τη στρατηγική της ΕΕ για την Ενέργεια. Αλήθεια ποιος θα έχει φθηνότερο ρεύμα, φθηνότερη ενέργεια όταν γίνεται τιτανομαχία μεταξύ των μονοπωλίων για το μοίρασμα της πίτας στους ενεργειακούς πόρους του Αιγαίου και των νησιών μας, όταν η ενέργεια δεν ανήκει στον ίδιο το λαό για να την διαθέτει για τις ανάγκες του; Αντίθετα οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων απειλώντας την ίδια τη χώρα ακόμα και με πολεμική σύρραξη.

Δ)Το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας. Η περιφερειακή αρχή χωρίς ενδοιασμούς τάσσεται υπέρ της παράδοσης αεροδρομίων, λιμανιών, μαρινών, εκτάσεων όπως του Γκολφ Αφάντου, και άλλων περιοχών της Ρόδου στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Έχουν επίσης δρομολογήσει τις προϋποθέσεις για την  ιδιωτικοποίηση της  διαχείρισης υδάτινων πόρων, καθώς και της  διαχείρισης απορριμμάτων.

Ε) Στον Πρωτογενή τομέα,  κύριες κατευθύνσεις που δίνουν είναι η ετεροαπασχόληση του αγροτικού πληθυσμού και των παράκτιων μικρών αλιέων (αγροτουρισμός, αλιευτικός τουρισμός, κίνητρα με επιδότηση για διάλυση αλιευτικών σκαφών κλπ) με εξώθηση ουσιαστικά και εγκατάλειψη της κύριας ασχολίας  τους. Καλάθι του Αιγαίου, προβολή της αγροτικής παραγωγής με εκθετήρια, μνημόνια συνεργασίας με ξενοδοχειακές και επιχειρήσεις εστίασης για προτίμηση της τοπικής παραγωγής, κλπ σε συνθήκες κοινής αγροτικής πολιτικής της ΕΕ και  σε συνθήκες θεοποίησης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, όλα αυτά καταντούν ασύστολη κοροϊδία, και θα φαινόντουσαν  αστεία αν δεν ήταν  καταστροφικά για την αγροτική παραγωγή.

Στ)Για τις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες, με σταθερή πολιτική ενίσχυσης-επιδότησης των ακτοπλόων εφοπλιστών για τις λεγόμενες «άγονες γραμμές» για τις γραμμές δηλαδή που δεν είναι κερδοφόρες για τους εφοπλιστές, οι οποίοι παρ όλα αυτά ακριβαίνουν όλο και περισσότερο τα εισιτήρια ενώ παράλληλα κόβουν δρομολόγια αφήνοντας τον χειμώνα αποκλεισμένους και αβοήθητους τους νησιώτες.

Οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες για έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασία, τίθενται στο περιθώριο γιατί δεν ενδιαφέρουν μέχρι τώρα τους επενδυτές. Η αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, δουλειά με δικαιώματα δεν έχουν χώρο στα σχέδια της Περιφερειακής Αρχής γιατί είναι αντίθετα στα συμφέροντα που εξυπηρετεί.

Για το λαό και τους εργαζόμενους  σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να θυμηθεί τι έλεγε πριν τρία χρόνια η «Λαϊκή Συσπείρωση», προειδοποιώντας για τον όλεθρο που ακολούθησε την εφαρμογή του Καλλικράτη και να αντεπιτεθεί. Με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας που γίνονται βορά στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν θα έχει τέλος. Η όποια ανάκαμψη έρθει για το κεφάλαιο θα βασίζεται στην διάλυση των δικαιωμάτων μας.  Ο λαός να συμπορευτεί με το ταξικό κίνημα και τις ταξικές δυνάμεις, να αλλάξει τους συσχετισμούς  προς όφελός του. Να συνδέσει την πάλη του με γενικότερες ριζοσπαστικές αλλαγές στην οικονομία και στο ίδιο το επίπεδο της εξουσίας , για να υπηρετήσει αποκλειστικά τις δικές του ανάγκες  και όχι τα μονοπώλια.
Ρόδος 28/01/2014


Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

«Δήλωση ενοχής» των φασιστών η προσβολή της μνήμης του Π. Φύσσα!!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
26/1/2014 
«Δήλωση ενοχής» των φασιστών η προσβολή της μνήμης του Π. Φύσσα και οι τραμπουκισμοί στο Κερατσίνι
Το νέο χτύπημα της ναζιστικής συμμορίας στο Κερατσίνι δεν ήταν ούτε τυχαίο ούτε ξαφνικό. Οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες του Π. Φύσσα παρέλασαν προκλητικά στο δρόμο που τον μαχαίρωσαν, βεβήλωσαν το σημείο της θυσίας του, κατέβασαν πανό συλλόγων και συλλογικοτήτων της περιοχής, και κατέληξαν κάτω από την προστασία της αστυνομίας στο στέκι «Ρεσάλτο», όπου και εκτόνωσαν όλο το μίσος τους... στο σπίτι και το παιδικό δωμάτιο συστεγαζόμενου διαμερίσματος.
Είναι φανερό ότι όχι τυχαία και όχι χωρίς στήριξη από κρατικές και παρακρατικές δυνάμεις, εφαρμόζουν ένα σχέδιο έντασης και τρόμου, που στόχο έχει τους αγώνες, την απονεύρωση πυρήνων των κοινωνικών αντιστάσεων και την επιβολή στην κοινωνία ενός διχασμού, που θα εξαιρεί τους υπεύθυνους της φτώχειας και της εξαθλίωσης, αλλά και θα αθωώνει το σύστημα και την κοινωνία που τα γεννά.
Προϋπόθεση για την επιτυχία αυτής της εξέλιξης είναι η καταστολή και η εξαφάνιση οποιασδήποτε συλλογικότητας που προβάλλει την αναγκαιότητα του αγώνα, της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της ανατροπής, ιδιαίτερα στις γειτονιές του Πειραιά που τις μαστίζει η φτώχεια και η ανεργία.
Η πρακτική των φασιστών μπροστά στις εκλογές, αλλά και στα νέα μνημόνια που έρχονται, αντικειμενικά είναι σύμμαχη και συμπληρωματική στον κυβερνητικό σχεδιασμό.
Στόχος της κυβέρνησης είναι  να καλύψει τη ζοφερή πραγματικότητα που προκαλεί η πολιτική της, κάτω από ένα καθεστώς επικοινωνιακού φόβου και τεχνητού  τρόμουπου θα προέρχεται είτε από τις φασιστικές δράσεις είτε από παρακρατικές ενέργειες με τρόπο και μορφές όπου η άγρια επίθεση στους κοινωνικούς αγώνες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, θα εμφανίζει την κρατική καταστολή ως «ουδέτερη» και «αναγκαία» παρέμβαση.
Η ενεργητική και οργανωμένη δράση των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των υποαπασχολούμενων χωρίς μέλλον και παρόν, μπορεί να ανατρέψει αυτά τα σχέδια και να φέρει στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα και τη στόχευση των πραγματικών ενόχων: της κυβέρνησης, που υπηρετεί με πίστη και αφοσίωση τα συμφέροντα μιας μικρής μειοψηφίας που κατέχει τον κοινωνικό πλούτο και εκμεταλλεύεται χωρίς έλεος και για λογαριασμό της, την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τη συμμορία τους είναι κομμάτι αυτού του αγώνα.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΒΟΥΝ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΣΕ 1000 ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!!

Ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα ΤΕΠΑΕΣ - ΠΤΔΕ - ΤΜΣ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τις νέες μειώσεις στην δωρεάν φοιτητική μέριμνα.
Σήμερα οι δυνάμεις του ΜΑΣ θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση μπροστά από τη Λέσχη στις 12.00. Θα ήταν καλό αν μπορούσατε να είστε.
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΚΟΒΟΥΝ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΣΕ 1000 ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!!
Στο Πανεπιτήμιο Αιγαίου έχουμε βιώσει καλά στο πετσί μας τα αποτελέσματα από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κάτω από τις ευλογίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κενές θέσεις στις σχολές μας, φοιτητές να πετιούνται έξω από τις εστίες, πανάκριβα ναύλα και σάπια καράβια. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να πληρώνουν οι γονείς μας ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσουμε.

Στη μεγάλη λίστα των προβλημάτων έρχεται να προστεθεί η ισοπέδωση της δωρεάν σίτισης.
Ήδη από πέρσι, μέσα από την κοινή υπουργική απόφαση είχε μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων την ίδια στιγμή που η αντιλαϊκή θύελλα καλπάζει και ολοένα και περισσότεροι φοιτητές σιτίζονται στις λέσχες σίτισης.

Επίσης η ευθύνη για τη σίτιση έχει μετακυλήσει από το κράτος στα Ιδρύματα. Όμως με τα οικονομικά των σχολών να έχουν πιάσει πάτο, οι περισσότερες λέσχες σίτισης δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αφού όπως αναφέρεται και από τον πρύτανη, το κόστος «υπερβαίνει την αντίστοιχη επιχορήγηση». Ίδια είναι η κατάσταση και Πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας.

Η δωρεάν σίτιση των φοιτητών είναι δικαίωμα, όχι κόστος! Η ανάγκη μας για δωρεάν σίτιση δεν μπορεί να εξαρτιέται από τα deal του πανεπιστημίου με τον εκάστοτε εργολάβο!
Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους… Μόνο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου «λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρόσφατη ανακοίνωση του Τμήματος Μέριμνας, συγκριτικά με πέρσι κόβεται το δικαίωμα σίτισης σε επιπλέον 1000 συνολικά φοιτητές. Πλέον μόνο 2000 άτομα (Λήμνος:86, Μυτιλήνη:663, Ρόδος:478, Σάμος:351, Σύρος:93, Χίος:330) θα έχουν πρόσβαση στη σίτιση (την ίδια στιγμή που στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου φοιτούν χιλιάδες φοιτητές), ενώ όποιος άλλος θέλει να φάει από τις λέσχες θα πληρώνει αντίτιμο.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ- ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ!
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ!
ΔΥΝΑΜΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ
Έκτακτο κονδύλι από το Υπουργείο για την κάλυψη των αναγκών μας
Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.
Να μην κλείσει καμία λέσχη σίτισης
Εστιατόρια και κυλικεία στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους
Έξω οι εργολάβοι από τη σίτιση. Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους τους
εργαζόμενους.
Όλοι και όλες σήμερα έξω από την λέσχη, στην κινητοποίηση στις 12.00!
Κερνάμε και ένα πιάτο φασολάδα γιατί έτσι μας έχουν καταντήσει!!
Όλοι την Δευτέρα 27/01  στην Επιτροπή Αγώνα του ΜΑΣ, στις 3.00 στο φουαγιέ για να πάρουμε απόφαση κλιμάκωσης της δράσης μας.
Επιτροπή αγώνα ΤΕΠΑΕΣ – ΠΤΔΕ – ΤΜΣ του
Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Να σταματήσει άμεσα κάθε σχέδιο «καταστροφής» - διάθεσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
23/1/2014 
Να σταματήσει άμεσα κάθε σχέδιο «καταστροφής» - διάθεσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα
Μετά τις αντιδράσεις με αφορμή τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει για το οικοσύστημα της Μεσογείου η καταστροφή των προερχόμενων από τη Συρία χημικών ουσιών στο «τρίγωνο» Μάλτα – Λιβύη – Κρήτη, χάθηκε το στίγμα του δανέζικου πλοίου που φέρεται ότι τα μετέφερε. Τελευταία ανακοίνωση από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (16/1/2014) αναφέρει ότι στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο στα νότια της Ιταλίας θα γίνει η μεταφόρτωση των τοξικών ουσιών σε πλοίο του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού, όπου και θα … «καταστραφούν» με τη μέθοδο της υδρόλυσης. Δηλαδή με την απόρριψή τους στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου, αντί της πιο «ακριβής» επεξεργασίας από τα ειδικά εργοστάσια αντιρρυπαντικών μεθόδων με τήρηση των στάνταρ ασφαλείας, όπως συστήνουν οι επιστήμονες.
Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι στο πλαίσιο των διεθνών καπιταλιστικών ανταγωνισμών το περιβάλλον και η υγεία των λαών είναι από τους μεγάλους χαμένους. Η λύση της υδρόλυσης εν πλω σύμφωνα με την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για το θαλάσσιο περιβάλλον, μιας και τα παραπροϊόντα της είναι τοξικές ουσίες επικίνδυνες και αυτές για το θαλάσσιο περιβάλλον. Με τη στήριξη και της «πράσινης» ΕΕ, επιβαρύνονται τα διεθνή χωρικά ύδατα με την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας και όχι οι ισχυροί καπιταλιστικοί όμιλοι που εμπλέκονται στο κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας χημικών όπλων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά να σταματήσει άμεσα κάθε σχέδιο «καταστροφής» - διάθεσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο Θάλασσα. Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που αποδέχεται παθητικά τους σχεδιασμούς των διεθνών οργανισμών για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου ανοικτά της Κρήτης και απαιτεί να σταματήσει κάθε τέτοια ενέργεια. Το κόστος για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου να επιβαρύνει τα ιμπεριαλιστικά κράτη και τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που κερδοσκοπούν δεκαετίες τώρα από την παραγωγή και εμπορία των χημικών όπλων με θύματα εκατομμύρια ανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον σε όλο τον πλανήτη. 

Οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να ανέβουν στο σκάφος του λιμενικού και τους χτυπούσαν με όπλα και κλωτσιές για να τους αποτρέψουν!!!

Σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 10, έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο “Διαγόρας” από τη Λέρο οι 16 διασωθέντες από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι. Τους υποδέχτηκαν μέλη της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, εκπρόσωποι της ‘Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μέλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το επίσημο ελληνικό κράτος απουσίαζε.


Οι μαρτυρίες των προσφύγων, που είναι Αφγανοί και Σύριοι, είναι συγκλονιστικές. Είπαν στους δημοσιογράφους και στους αλληλέγγυους που βρίσκονταν εκεί ότι το σκάφος του λιμενικού τους εντόπισε 100 μέτρα από τις ακτές του Φαρμακονησίου. Οι λιμενικοί τους έδεσαν με σχοινί και άρχισαν να τους ρυμουλκούν προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Καταγγέλλουν ότι τους ρυμουλκούσαν με μεγάλη ταχύτητα εν μέσω θαλασσοταραχής. Όταν ανατράπηκε το αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να ανέβουν στο σκάφος του λιμενικού και τους χτυπούσαν με όπλα και κλωτσιές για να τους αποτρέψουν. Καταγγέλλουν ότι δεν υπήρχε καμιά προσπάθεια από πλευράς των λιμενικών να βοηθήσουν, μάλιστα ένας πατέρας που έχασε τα τρία του παιδιά και τη γυναίκα του είπε κλαίγοντας ότι εκλιπαρούσε να του δώσουν ένα σωσίβιο για να σώσει την οικογένειά του και δεν του έδιναν σημασία. Οι πρόσφυγες δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν αν δεν βρεθούν οι σοροί των ανθρώπων τους που πνίγηκαν, και κάνουν έκκληση να τους δοθεί η δυνατότητα να θάψουν τους νεκρούς τους. 

Το υπουργείο Ναυτιλίας διαψεύδει ότι το σκάφος του λιμενικού είχε κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές, ενώ το λιμενικό αποδίδει την ανατροπή του αλιευτικού στην απότομη μετακίνηση όλων των επιβαινόντων προς τη μία πλευρά. Η διαφορά με τα προηγούμενα ναυάγια είναι ότι αυτή τη φορά οι άνθρωποι πνίγηκαν υπό την εποπτεία του λιμενικού, και υπάρχουν τεράστιες ποινικές και πολιτικές ευθύνες συγκεκριμένων αξιωματικών αλλά και του Υπουργείου Ναυτιλίας. Οι δημόσιες καταγγελίες των προσφύγων δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Πρόκειται για ένα έγκλημα με θύματα γυναίκες και μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη.  Μόνο ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης στο σημερινό ρατσιστικό του παραλήρημα ανακάλυψε διεθνή και εγχώρια συνομωσία κατά της χώρας, αποφεύγοντας να ψελίσει ακόμα και μια τυπική κουβέντα συμπάθειας για τους νεκρούς πρόσφυγες. 

Το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι δεν ήταν ούτε μεμονωμένο περιστατικό, ούτε τυχαίο. Εντάσσεται στη λογική της αποτροπής των μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα, και στις παράνομες “επαναπροωθήσεις” μεσοπέλαγα. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε η προτροπή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Νίκου Παπαγιαννόπουλου προς τους υφιστάμενούς του να κάνουν “το βίο αβίωτο” στους συλληφθέντες μετανάστες για να αποτραπεί η είσοδος των υπολοίπων. Πληθώρα καταγγελιών έχουν γίνει από μετανάστες και πρόσφυγες για απάνθρωπη μεταχείριση, άγριους ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια από Έλληνες αστυνομικούς. Πρόσφατη έκθεση διεθνούς οργάνωσης δικαιωμάτων φέρνει στο φως στοιχεία για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων, που οδηγούνται στα τουρκικά χωρικά ύδατα χωρίς να καταγραφούν, αφού υποστούν ξυλοδαρμούς και χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα για την ασφάλειά τους. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά αλλά για καλά οργανωμένη ρατσιστική πολιτική. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός καμάρωνε στην ομιλία του στη Βουλή στις 7.12.13 ότι η ελληνική κυβέρνηση έβαλε ως προτεραιότητα στην ατζέντα της Ε.Ε. τη “λαθρομετανάστευση”, μαζί με τις τακτικές “αποτροπής” που πριν απαγορεύονταν. 

Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι ένοχοι γι’ αυτή τη δολοφονική πολιτική. Οι φυσικοί αυτουργοί και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα των διασωθέντων προσφύγων για την ανάσυρση όλων των αδικοχαμένων παιδιών και γυναικών ώστε να μπορέσουν να τους θρηνήσουν και να τους θάψουν με αξιοπρέπεια. Να παραχωρηθούν νομιμοποιητικά έγγραφα στους πρόσφυγες του Φαρμακονησιού αντί για τα χαρτιά διοικητικής απέλασης που τους έχουν επιδοθεί. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι λιμενικοί και να παραιτηθούν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. 

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"



Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Δήλωση του Μιχάλη Καρχιμακη για τους 58......

Οσοι πραγματικά θέλουν να συμβάλουν στην διαμόρφωση ενός αξιοπιστου προοδευτικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία  ζητωντας την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο οποίο εγχείρημα ,
Δεν έχουν παρά να συμπαραταχθουν με το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια αυτή και όχι το ΠΑΣΟΚ με αυτούς ..αφού πρωτίστως σε οποία εκδήλωση ζητούν την βοήθεια και την στήριξη του.
Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ  για να επιδιώκουν στη συνέχεια την διάλυση του.
Δεν μπορούν να καπηλεύονται και να στενεύουν την δημοκρατική παράταξη.
Δεν μπορούν να σιωπούν και να μην αφηγούνται ποιος ήταν ο ρόλος της Δεξιάς διαχρονικά στην πορεία του τόπου και στη ζωή των ανθρώπων.

Δεν μπορούν σε κάθε ευκαιρία να απαξιώνουν την προσφορά δεκαετιών του ΠΑΣΟΚ .
Δεν μπορούν να απαξιώνουν τον ιδρυτή μας τον Ανδρέα Παπανδρέου και την ποιο φωτεινή περίοδο προσφοράς της μεταπολίτευσης .
Δεν μπορούν να αποφεύγουν να ξεκαθαρίσουν ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε .
Δεν μπορούν να αποφεύγουν να παίρνουν θέση για τα τεκταινόμενα ,στην καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων που αποτέλεσαν και τα μόνιμα θύματα της κρίσης ..
Δεν μπορούν να σιωπούν για το αίτημα αλλαγής πολιτικής .
Δεν μπορούν να μην αναφέρουν ποτέ μέσα απο ποιες συγκρούσεις θα προέλθει νέος πλούτος ,και κυρίως απέναντι σε όλους εκείνους που τον αναχαιτιζουν ,τον παρεμποδίσουν ,τον υπονομεύουν ,τον υποκλέπτουν ..κ.λ.π

Δεν μπορούν να επιλέγουν έξω απο το ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιούν ,μαϊμούδες και ελιτίστικες διαδικασίες για την επιλογή και επιβολή των υποψηφίων στο ευρώ ψηφοδέλτιο.

Με αυτές τις απολιτικες και ελιτίστικες συμπεριφορές υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ ,Δεν πρόκειται να επανέλθει η ψήφος των ανθρώπων που η ψυχή τους ειναι ακόμα εδώ στο ΠΑΣΟΚ και η ψήφος τους μπορεί να πήγε αλλού.
Οσοι λοιπόν επιθυμούν την αναγέννηση της παράταξης και του κινήματος ας έλθουν να συμπαραταχθουν στις γραμμές του ΠΑΣΟΚ και να προσφέρουν στην κατεύθυνση της αγωνίας και της ανάγκης των ανθρώπων που ήταν  διαχρονικά και οι παραδοσιακοί ιστορικοί κοινωνικοί και πολιτικοί μας σύμμαχοι.

Η  επιχείρηση απαξίωσης και εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ με παραποτάμιες διαδικασίες δεν μπορεί να ειναι αποδέκτες !!!!!!!

Άρθρο στο Ριζοσπαστη για τις συλλογικές συμβάσεις στον τουρισμό με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Σωματείου Ξενοδοχούπαλλήλων

Ποιος βγήκε κερδισμένος;

Τα συγχαρητήρια της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία των εργαζόμενων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, επικαλέστηκε ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για να υπερασπιστεί την τοπική ΣΣΕ που υπέγραψε πίσω από την πλάτη των εργαζόμενων.
Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί. Η μεν ΓΣΕΕ είναι γνωστή για τα «έργα» της αλλά και για τις «αυξήσεις» του 1% στους μισθούς, ακόμα και σε περιόδους που η καπιταλιστική ανάπτυξη κάλπαζε στην Ελλάδα. Η δε Ομοσπονδία των ξενοδοχοϋπαλλήλων, μόλις πριν λίγες μέρες, υπέγραψε κλαδική σύμβαση που διατηρεί τη μείωση του 15% συγκριτικά με τους μισθούς μέχρι το 2012, ενώ για το 2015 προβλέπει «αύξηση» 1%! Αρα, αναμενόμενα τα συχαρίκια τους στο σωματείο της Ρόδου, που έβαλε με μαστοριά στη σύμβαση τις αξιώσεις των ξενοδόχων στην περιοχή του.
Οπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του σωματείου, «η σύμβαση είναι αξιοπρεπής για να μπορέσει να ζήσει ο εργαζόμενος» και ότι προβλέπει αύξηση 2% στους μεικτούς μισθούς μέσα στην επόμενη τριετία (!) Δεν ξέρουμε πόσο κοστολογεί ο πρόεδρος του σωματείου την «αξιοπρεπή» διαβίωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Αυτό που δεν είπε είναι ότι με την επιδείνωση των όρων με τους οποίους υπολογίζεται το επίδομα προϋπηρεσίας των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία και την κατάργηση του επιδόματος «σπαστού ωραρίου» για τους σερβιτόρους (και τα δυο περιέχονται στην τοπική σύμβαση), οι μειώσεις στο συνολικό εισόδημα των (παλιότερων, κυρίως) εργαζόμενων, φτάνουν μέχρι και 10% το μήνα.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ η πλειοψηφία του σωματείου ισχυρίστηκε ότι με τη σύμβαση που υπέγραψε, έσωσε τους εργαζόμενους από την καταστροφή, επειδή διαφορετικά θα έπρεπε να εφαρμοστεί η ΕΓΣΣΕ, με βασικό μισθό 586 ευρώ ή πληρωμή των εργαζομένων με βάση τις συμβάσεις που υπογράφουν οι ενώσεις προσώπων.
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπογραφόταν η τοπική σύμβαση οι εργαζόμενοι θα «έπεφταν» στην κλαδική, που περιέχει επίσης απαράδεκτους όρους. Σε κάθε περίπτωση, παραμένει το ενδεχόμενο ακόμα και η τοπική σύμβαση να αντικατασταθεί σε ένα ξενοδοχείο από κάποια (ακόμα χειρότερη) επιχειρησιακή.
Η ουσία όμως δεν είναι αυτή. Η πλειοψηφία του σωματείου υιοθετεί αυτούσια την επιχειρηματολογία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, που στόχο έχει να μειώσει κι άλλο τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Χάριν της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας, βάζει τους ξενοδοχοϋπάλληλους να διαλέξουν ανάμεσα στη «Σκύλλα» της τοπικής σύμβασης και τη «Χάρυβδη» της κλαδικής ή της ΕΓΣΣΕ.
Αντί να μπει μπροστά και να οργανώσει τον αγώνα των εργαζόμενων για σύμβαση με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, υπέγραψε τοπική σύμβαση πίσω από την πλάτη τους και πίσω από την πλάτη των ταξικών δυνάμεων στο σωματείο, που την αποκαλύπτουν και την πολεμούν. Απ' αυτή τη σκοπιά, καμιά εντύπωση δεν προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του σωματείου στο ΠΑΜΕ, που αποκάλυψε το πραγματικό περιεχόμενο της τοπικής Σύμβασης.
Με το σκεπτικό του «μικρότερου κακού», η ίδια πλειοψηφία θα σύρει αύριο τους εργαζόμενους σε ακόμα μεγαλύτερες υποχωρήσεις, κάτω από το χειροκρότημα της Ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ. Αλλωστε, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, 2.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι στη Ρόδο από την προηγούμενη σεζόν, όταν οι τουριστικές εισπράξεις για το 2013 έφτασαν συνολικά τα 13 δισ. ευρώ!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η δήλωση του κ. Σταθάκη αποτελεί δήλωση υποταγής στους δανειστές

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
23/1/2014 
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
Η δήλωση του κ. Σταθάκη αποτελεί δήλωση υποταγής στους δανειστές
Την ώρα που η κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος των μνημονιακών μέτρων που πάρθηκαν στο όνομα του χρέους, την ώρα που ο βόρβορος των σκανδάλων της αστικής τάξης αποκαλύπτει μπροστά στα μάτι και του πιο δύσπιστου οπαδού των καθεστωτικών κομμάτων το   ποιοι πραγματικά «τα φάγανε», την ώρα, επομένως, που η αριστερά πρέπει να φωνάξει ακόμα πιο δυνατά «αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας, δεν το αναγνωρίζουμε, δεν το πληρώνουμε», ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει δια του κ. Σταθάκη χέρι βοήθειας στο καταρρέον πολιτικό σύστημα.
Η δήλωση του κ. Σταθάκη αποτελεί δήλωση υποταγής στους δανειστές, αναγνώρισης των δικαιωμάτων τους πάνω στο λαό και την χώρα. Είναι ένας ακόμα σοβαρότατος κρίκος στην πορεία υποταγής και εγγυήσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο διεθνή και εγχώρια κέντρα εξουσίας. Με την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφυκτικά όρια της ΕΕ και του ευρωμονόδρομου, με την αποδοχή του χρέους, με την αναζήτηση των «καλών επενδυτών» και των υγιών κεφαλαίων, διαγράφεται καθαρά το περίγραμμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όταν γίνει κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να ξεπληρώσει τις μίζες, τα φαραωνικά έργα και τις Ολυμπιακές φιέστες και τις κλεψιές των εργολάβων, τα εξοπλιστικά, τα θαλασσοδάνεια, και τη «διάσωση» των τραπεζιτών, που μαζί με άλλα υποθήκευσαν μια ολόκληρη χώρα και λεηλατούν έναν ολόκληρο λαό.
Η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει τελικά να διαχειριστεί αυτός και σε παρεμφερές πλαίσιο τα συμφέροντα των δανειστών και την «ηρεμία των αγορών», προδιαγράφοντας συνέχιση των δεινών για την εργατική τάξη και τον λαό.  
Ο κόσμος του κινήματος πρέπει να παλέψει για τη διαγραφή του χρέους. Να γυρίσει την πλάτη σε αυτήν την πολιτική, να οικοδομήσει το αγωνιστικό μέτωπο στης δράση, να ενισχύει έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία χωρίς χρέος, μνημόνια, ευρώ, ΕΕ.   

Να σταματήσει άμεσα κάθε σχέδιο «καταστροφής» - διάθεσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
23/1/2014 
Να σταματήσει άμεσα κάθε σχέδιο «καταστροφής» - διάθεσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα
Μετά τις αντιδράσεις με αφορμή τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει για το οικοσύστημα της Μεσογείου η καταστροφή των προερχόμενων από τη Συρία χημικών ουσιών στο «τρίγωνο» Μάλτα – Λιβύη – Κρήτη, χάθηκε το στίγμα του δανέζικου πλοίου που φέρεται ότι τα μετέφερε. Τελευταία ανακοίνωση από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (16/1/2014) αναφέρει ότι στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο στα νότια της Ιταλίας θα γίνει η μεταφόρτωση των τοξικών ουσιών σε πλοίο του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού, όπου και θα … «καταστραφούν» με τη μέθοδο της υδρόλυσης. Δηλαδή με την απόρριψή τους στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου, αντί της πιο «ακριβής» επεξεργασίας από τα ειδικά εργοστάσια αντιρρυπαντικών μεθόδων με τήρηση των στάνταρ ασφαλείας, όπως συστήνουν οι επιστήμονες.
Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι στο πλαίσιο των διεθνών καπιταλιστικών ανταγωνισμών το περιβάλλον και η υγεία των λαών είναι από τους μεγάλους χαμένους. Η λύση της υδρόλυσης εν πλω σύμφωνα με την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για το θαλάσσιο περιβάλλον, μιας και τα παραπροϊόντα της είναι τοξικές ουσίες επικίνδυνες και αυτές για το θαλάσσιο περιβάλλον. Με τη στήριξη και της «πράσινης» ΕΕ, επιβαρύνονται τα διεθνή χωρικά ύδατα με την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας και όχι οι ισχυροί καπιταλιστικοί όμιλοι που εμπλέκονται στο κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας χημικών όπλων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά να σταματήσει άμεσα κάθε σχέδιο «καταστροφής» - διάθεσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο Θάλασσα. Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που αποδέχεται παθητικά τους σχεδιασμούς των διεθνών οργανισμών για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου ανοικτά της Κρήτης και απαιτεί να σταματήσει κάθε τέτοια ενέργεια. Το κόστος για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου να επιβαρύνει τα ιμπεριαλιστικά κράτη και τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που κερδοσκοπούν δεκαετίες τώρα από την παραγωγή και εμπορία των χημικών όπλων με θύματα εκατομμύρια ανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον σε όλο τον πλανήτη. 

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Xαιρετισμός του Δ. Δεσύλλα εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Γενική Συνέλευση των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
22/1/2014 
Xαιρετισμός του Δ. Δεσύλλα εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Γενική Συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Στην γενική συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ την Τρίτη 21.1.2014 παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκ μέρους της οποίας απηύθηνε χαιρετισμό ο Δημήτρης Δεσύλλας, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου. Στο χαιρετισμό του ο Δ. Δεσύλλας είπε τα εξής:
Αγαπητοί φίλοι!
§      Ζούμε την αντίφαση ανάμεσα: στη σημερινή, ρεαλιστική επιστημονικοτεχνική υλική δυνατότητα, για δωρεάν, υψηλής ποιότητας, ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη και στη σύγχρονη βαρβαρότητα Κυβέρνησης – ΕΕ – Μνημονίου, που έβαλαν τη δημόσια υγεία, τους 10.000 γιατρούς και άλλους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ, στο «κρεβάτι του Προκρούστη» της μαζικής διαθεσιμότητας και της απόλυσης, στο κρεβάτι του «δόκτορος Καλιγκάρι» Μητσοτάκη και του «δόκτορος του θανάτου» Γεωργιάδη. Που δεν είναι απλώς άσχετος και εμπαθής, αλλά εκτελεί συγκεκριμένο «συμβόλαιο θανάτου» του Μνημονίου και της ΕΕ. Η οποία με το ΕΣΠΑ δίνει πολλά λεφτά για την 5μηνη «κοινωφελή εργασία» των ανέργων στους Δήμους, με 427 – 490 ευρώ το μήνα και φυσικά ούτε δεκάρα τσακιστή για τη Δημόσια Υγεία!
§      Ζούμε την αντίφαση ανάμεσα: στην Υγεία δημόσιο αγαθό, λαϊκό δικαίωμα και συνταγματική επιταγή και στην υγεία καπιταλιστικό αγοραίο εμπόρευμα, ως ανθυγιεινή, νοσηρή και καταθλιπτική κυβερνητική πολιτική. Που διαλύει τον ΕΟΠΥΥ και με τερατογεννέσεις τύπου ΠΕΔΥ, δίνει στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τη «χαριστική βολή», δημιουργώντας κρίση ανθρωπιστική.
§      Ζούμε την αντίφαση ανάμεσα: στην αντιλαϊκή επίθεση, που είναι στρατηγική, συνολική, πανκοινωνική (συνοδευόμενη από άθλια προπαγάνδα και κρατική βία και καταστολή) και στον κατακερματισμό – αποσυντονισμό των λαϊκών αγώνων και στην παθητική εκλογική προσμονή!
Απέναντι σ΄ όλα αυτά, για εμάς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπάρχει γιατρικό, για τη σωματική και ψυχική υγεία του λαού μας, αντίδοτο αποτελεσματικό :
-     Είναι οι ενωτικοί, συντονισμένοι, αποτελεσματικοί, νικηφόροι, εργατικοί και λαϊκοί αγώνες και η κοινή δράση όλης της Αριστεράς μέσα σ΄ αυτούς.
-     Είναι η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και συνολικά του μαζικού λαϊκού κινήματος, με χειραφέτηση – ανεξαρτησία από τον γραφειοκρατικό, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
-     Είναι η πανυγειονομική πάλη, ο πανκοινωνικός αγώνας, το αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης – ρήξης – ανατροπής του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης – ΕΕ – Μνημονίου – Κεφαλαίου. Για τη διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους, την κατάργηση του Μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ. Μέτωπο με έπαθλο, υγεία και άλλα δημόσια αγαθά για όλους, δωρεάν και ποιοτικά. Μ΄ αυτές τις σκέψεις, ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε μ΄ όλες μας τις δυνάμεις στον ηρωϊκό και δυναμικό, διαρκή και αποφασιστικό απεργιακό αγώνα σας για την απόσυρση – κατάργηση του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ μέχρι την τελική νίκη!

Ξεσηκωμός των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στα μέτρα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
22/1/2014 
Ξεσηκωμός των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στα μέτρα
Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το κεφάλαιο επιτίθενται με ιδιαίτερη σκληρότητα στους μικρομεσαίους αγρότες με συνέπεια να οδηγούνται άμεσα στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση.
Μετά τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, σπίτια, οικόπεδα και φάρμακα, τις αυξήσεις στο πετρέλαιο και στις ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ ήρθε και η επιβολή κράτησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από τα πρώτα ευρώ. Επίσης με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα μειωθούν οι επιδοτήσεις, με συνέπεια την παραπέρα μείωση του αγροτικού εισοδήματος.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων τούς οδηγούν πλέον, με γοργό ρυθμό, στην εξαθλίωση.
Μαζί με όλα αυτά η κυβέρνηση ζητάει από τους αγροτοκτηνοτρόφους να υπογράψουν και να δεχθούν την άρση του ασύλου του σπιτιού τους στο όνομα του ότι θα είναι η έδρα της επιχείρησης για να γίνεται έλεγχος, όποτε θέλουν οι ΔΟΥ και οι κάθε είδους εισπράκτορες.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε ξεσηκωμό τους μικρομεσαίους αγρότες ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα. Για να νικηθούν κυβέρνηση –ΕΕ και κεφάλαιο χρειάζονται αποφασιστικοί και όχι συμβολικοί αγώνες. Πρέπει παντού να γίνουν μαζικά και ανυποχώρητα μπλόκα στους δρόμους, καταλήψεις εφοριών και περιφερειών. Η οργάνωση του αγώνα πρέπει να περάσει στα χέρια των μικροαγροτών. Καμιά εμπιστοσύνη στους μεγαλοαγρότες
Ø      ΟΧΙ στον νέο φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός των μικροαγροτών – Κατάργηση των χαρατσιών σε σπίτια, οικόπεδα και αγροκτήματα για τους μικρομεσαίους αγρότες. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
Ø      Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
Ø      ΟΧΙ στις περικοπές των επιδοτήσεων και τους περιορισμούς της αγροτικής παραγωγής στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ της ΕΕ για το 2015-2020.
Ø      Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΛΓΑ, ΟΓΑ.
Ø      Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα - βιβλιάρια υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους αγρότες.
Ø      Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή
Ø      Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ – Αύξηση της αγροτικής σύνταξης. Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Ø      Να σταματήσουν, αμέσως, τα αγροτοδικεία
Ø      Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού για άρδευση και ύδρευση.

Ø      ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε - ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ  - ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/