Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Σε απαξίωση και εκφυλισμό οδηγεί η Διοίκηση του ΔΟΠΑΡ τις συνεδριάσεις του Δ. Σ. του Οργανισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Σε απαξίωση και εκφυλισμό οδηγεί η Διοίκηση του ΔΟΠΑΡ τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, ακολουθώντας συστηματικά την τακτική της μη έγκαιρης ενημέρωσης των μελών του Δ.Σ. επί των εισηγήσεων που τίθενται για συζήτηση.
Τα μέλη καλούνται να ψηφίσουν ζητήματα για τα οποία δεν είναι ενήμερα, παρά μόνο για τους τίτλους των θεμάτων, επιδιώκοντας έτσι η διοίκηση , (διαθέτοντας βέβαια την πλειοψηφία), να πάρει τυπικά την έγκριση, χωρίς ουσιαστική συζήτηση για να εφαρμόσει την πολιτική της στα θέματα πολιτισμού και αθλητισμού.
Χαρακτηριστικό της απαξίωσης στην οποία έχει οδηγηθεί η λειτουργία του Δ. Σ. του ΔΟΠΑΡ, είναι ότι, στην τελευταία συνεδρίασή του είχε οριακή απαρτία και όσα μέλη συμμετείχαν, θα έπρεπε να ψηφίσουν για θέματα που δεν είχαν καν το χρονικό περιθώριο μιας ανάγνωσης. Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε για άλλη μια φορά από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρη Αρβανίτη, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.
Δεν είναι τυχαία όμως αυτή η τακτική που ακολουθείται από την Διοίκηση του Οργανισμού, όταν έχει ήδη αποδεχθεί την συρρίκνωση της χρηματοδότησης, η οποία  (εκτός της μισθοδοσίας),  περιορίζεται σε 300.000 ευρώ για τις πολιτιστικές και αθλητικές ανάγκες όλου του νησιού.
Έτσι ανοίγει αθόρυβα η πόρτα σε «ιδιωτικούς φορείς», με το αζημίωτο βέβαια (π.χ. φοροελαφρύνσεις), όπως έχει εξαγγείλει και η σημερινή συγκυβέρνηση, ώστε να διευρυνθεί η στήριξη του πολιτισμού από μη κρατικούς πόρους, με συνέπεια την εμπορική εκμετάλλευση της ανάγκης για πολιτισμό και αθλητισμό της νεολαίας και του ροδιακού λαού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να διεκδικήσουν δωρεάν πρόσβαση και διάθεση όλων των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών του νησιού. Στήριξη και ανάπτυξη της τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας και της ερασιτεχνικής δημιουργίας. Χρηματοδότηση του πολιτισμού και του αθλητισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να μην μετατρέπονται από κοινωνικά αγαθά σε εμπόρευμα.


Ρόδος 12/02/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/