Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Με αφορμή ανακοίνωσης στα ΜΜΕ από εργοδοτικές οργανώσεις (ομοσπονδίες και εμπορικούς συλλόγους) για την καθαρή Δευτέρα ότι είναι εργάσιμη.    
  
Φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι είναι πίσω από κάθε αντεργατικό μέτρο που έχει περάσει      
μέχρι σήμερα.
Φαίνεται ποιοι είναι αυτοί που με κάθε τρόπο θέλουν να καταργήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων προς όφελος τους .      
ΣΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ,ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ .
                      ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ
Αργία της Καθαρής Δευτέρας στα εμπορικά καταστήματα & στα καταστήματα τροφίμων Ως προς τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων τροφίμων κατά την αργία της Καθαρής Δευτέρας ισχύει το άρθρο 2 της από 13/2/2007 ΣΣΕ Εμπορίου (Π.Κ. 9/16-2-2007). Η σχετική ρύθμιση, έχει ως εξής: «Θεσμοθετείται δια της παρούσης ΣΣΕ η Καθαρά Δευτέρα ως υποχρεωτική αργία για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Σούπερ Μάρκετ, με εξαίρεση τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ που βρίσκονται σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των επτά χιλιάδων (7.000) κατοίκων, όπου η αργία καθιερώνεται ως προαιρετική. Στην περίπτωση της ανωτέρω προαιρετικής αργίας, εφόσον απασχοληθούν οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν με προσαύξηση 75%». Η εφαρμογή της παραπάνω διάταξης είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις Σούπερ Μάρκετ, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων,  όπως προκύπτει και από το έγγραφο του Υπουργείου Απασχόλησης (αριθ. πρωτ. 15499/1077/03-03-2008), σύμφωνα με το οποίο η διάταξη αυτή αποτελεί απλώς ορθή διατύπωση της ήδη κηρυχθείσας ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΣΕ 7/9/2006 ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΦΕΚ 1785/Β/17-12-06). Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πλέον, ότι η παραπάνω διατύπωση καθορίζει το που θα ανοίξουν τα καταστήματά, αλλά και με ποιον τρόπο θα αμειφθούν οι εργαζόμενοι. Σημειώνεται, ότι ο όρος περί Καθαρής Δευτέρας της παραπάνω ΣΣΕ, η οποία έχει κηρυχθεί υποχρεωτική, εξακολουθεί και ισχύει κανονικά ως θεσμική ρύθμιση του κλάδου και για αόριστο χρονικό διάστημα.
                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                       ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                                ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/