Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση για την καταδίκη του συναδέλφου Γιαννόπουλου Κώστα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Όλο και πιο πολύ και με πιο εντατικό τρόπο, εφαρμόζεται το δόγμα του «Νόμου και της Τάξης» με σωρεία καταδικών πρωτοπόρων συναδέλφων που αντιστάθηκαν οργανωμένα μέσα από συλλογικές αποφάσεις ενάντια στη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των παλιών και των νέων Μνημονίων. Η καταδίκη του συναδέλφου Γιαννόπουλου Κώστα μέλους της Διοίκησης του ΕΚΡ και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν είναι η πρώτη και ούτε θα είναι η τελευταία μπροστά στη απαίτηση του Κεφαλαίου να βάλει στο γύψο τις φωνές που αμφισβητούν την εξουσία του.
Πρόθυμοι και ταγμένοι να υπηρετήσουν αυτό το δόγμα είναι όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί και θεσμοί  που βλέπουν το αγωνιζόμενο κίνημα που είναι ταξικά προσανατολισμένο, καρφί στο μάτι της κάθε κυβέρνησης, που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων και τη συνέχιση της κερδοφορίας τους .
Η καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου μετά από τη μήνυση του προέδρου των Αστυνομικών Ρόδου, ήταν η συνέχεια της παρακολούθησης της Ασφάλειας Ρόδου μετά από  εντεταλμένη υπηρεσία, των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ προκειμένου η κυβέρνηση και οι διωκτικοί μηχανισμοί να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου. Φαίνεται ξεκάθαρα για άλλη μια φορά  ότι η επίθεση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι –χέρι  με τον αυταρχισμό και την καταστολή –καταδίκη και έχει αποδέκτη όχι τον συνάδελφο που καταδικάστηκε, αλλά το σύνολο των συναδέλφων, είτε είναι στην παραγωγή, είτε παραμένουν στο βάλτο της ανεργίας.
Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Ισα- ίσα που οι καταδικαστικές αποφάσεις  μιας εξουσίας και μιας οικονομίας που καταδίκασε 1,5 εκατομμύριο εργάτες και αυτοαπασχολούμενους στην μόνιμη ανεργία και εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους και ανασφάλιστους σφίγγοντας κάθε μέρα την θήλεια στο λαιμό της κάθε λαϊκής οικογένειας και αφήνει στο απυρόβλητο το Κεφάλαιο και την εξουσία του, μας πεισμώνουν και μας δείχνουν ότι σωστά βαδίζουμε.
Καλούμε τα Σωματεία και τους συλλογικούς φορείς και τους εργαζόμενους στην περιοχή να στείλουν μήνυμα καταδίκης σε τέτοιες πρακτικές σε βάρος συνδικαλιστών και λαϊκών αγωνιστών και να καταγγείλουν την ποινικοποίηση των εργατικών, και λαϊκών αγώνων. Να ζητήσουν την άμεση παύση όλων των παραπάνω ποινικών διώξεων.
Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σωματεία τους, να δυναμώσουν την ενότητά τους και με τους ταξικούς αγώνες, να τσακίσουν κάθε μηχανισμό του βάρβαρου συστήματος που σαπίζει και κάνει τη ζωή μας μαρτύριο.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

6 Φλεβάρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/