Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης συστρατεύεται στη διεκδίκηση από τη Ρόδο της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021"


Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης
Δικηγόρος
τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου

Ο τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης  συστρατεύεται στη διεκδίκηση από τη Ρόδο της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021"- Κατάθεση προτάσεων για τη Ρόδο

12.03.2015


Στην πρώτη συνάντηση για την παρουσίαση, από τη δημοτική αρχή, του σχεδίου "Ρόδος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021" έλαβε μέρος και τοποθετήθηκε ο τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης.
Κατά την παρέμβασή του επεσήμανε ότι:
Το εγχείρημα αποτελεί ένα όραμα, που στην πραγμάτωσή του μπορούν να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αναζωογόνησης της Ρόδου. Το είχε επίσης επισημάνει, στα τέλη της δεκαετίας του 90,  όταν δημόσια ζήτησε, από τον τότε Δήμαρχο Ρόδου κ. Γιαννόπουλο, να κινήσει τις διαδικασίες  ανάληψης από τη Ρόδο του τίτλου της ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας.
Η Ρόδος πέραν της λαμπρής ιστορίας της και των σπουδαίων πολιτιστικών θησαυρών της αποτελεί και πρωτοπόρο πόλη της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιδέας. Ήταν η πρώτη πόλη που διδυμοποιήθηκε με άλλη ευρωπαϊκή και η μοναδική στην Ελλάδα που έχει μέχρι σήμερα διακριθεί, ως πρωτοπόρος πόλη της ευρωπαϊκής τοπικής αυτοδιοίκησης, επί δημαρχίας του αείμνηστου Μιχαήλ Πετρίδη, με το Βραβείο Ευρώπης (1962).
Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται συμμάχους. Ρόλο σημαντικό μπορούν να διαδραματίσουν οι αδελφοποιημένες πόλεις και οι προσωπικότητες, που είναι στη ζωή και έχουν τιμηθεί από το Δήμο Ρόδου,  αλλά και μεγάλοι ιδιώτες χορηγοί.
Αναφέρθηκε στις δυνατότητες του νησιού αλλά και στα κακώς κείμενα καυτηριάζοντας το απαράδεκτο "σοβάτισμα" που γίνεται σε κτίρια της Ιταλικής περιόδου πάνω στην πελεκητή πέτρα και τη βεβήλωση των μνημείων με χρώματα, στην αδιαφορία που επιδεικνύεται και επεσήμανε ότι είναι πρώτη ευκαιρία για αποκαταστατικές επεμβάσεις  με ειδικό πρόγραμμα.
Τέλος επανέφερε το θέμα δημιουργίας αγάλματος που θα παραπέμπει  στον  "Κολοσσό της Ρόδου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/