Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ομιλία του βουλευτή Νεκτάριου Σαντορινιού κατά τη διαδικασία ψήφισης του Νομοσχεδίου για την ανάσχεση της Ανθρωπιστικής Κρίσης

Αθήνα, 19.3.15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Ομιλία του βουλευτή Σαντορινιού Νεκτάριου κατά τη διαδικασία ψήφισης του Νομοσχεδίου για την ανάσχεση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός τοποθετήθηκε στην ολομέλεια, την Τετάρτη 18 Μάρτη 2015, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό το πρώτο νομοσχέδιο έχει σαν αποκλειστικό αποδέκτη την ελληνική κοινωνία και τα στρώματα αυτά που διαβιούν στο φάσμα της ακραίας φτώχειας.
Είναι το πρώτο νομοσχέδιο που μετά από πολύ καιρό αφορά τα κομμάτια εκείνα του πληθυσμού που ζουν σε εξοντωτικές συνθήκες ανέχειας, που βίωσαν τρομακτική υποβάθμιση του επιπέδου της ζωής τους, που η ανεργία και οι κλιμακούμενοι άμεσοι κι έμμεσοι φόροι τους καθήλωσαν και τέλος τους γονάτισαν.
Οι εκατόν πενήντα χιλιάδες αυτοί άνθρωποι, που προς το παρόν και κατ’ ελάχιστον μπορούν να νιώσουν ότι παίρνουν μια ανάσα ζωής και μια ανάσα αξιοπρέπειας, είναι τα θύματα της πολιτικής των μνημονίων και της φτώχειας. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που «στραγγαλίστηκαν» από τα δήθεν πλεονάσματα, από τις δήθεν πολιτικές ανάπτυξης κι επί της ουσίας είναι αυτοί που βίωσαν με τον πιο άσχημο τρόπο τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, της πρόνοιας και της υγείας.
Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, των μεταμεσονύκτιων αμαρτωλών τροπολογιών και των ανερυθρίαστα αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης των μνημονίων.
Ο ελληνικός λαός επέλεξε μια νέα Κυβέρνηση για να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί σε αυτήν τη χώρα μετά από το πέρασμα του δικού σας «μνημονιακού λίβα». Ξέρετε ότι αυτές τις στιγμές, όταν δηλαδή η Βουλή μιας χώρας καλείται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο με τέτοιο περιεχόμενο, που αντανακλά την ωμή κι αδιαμφισβήτητη αλήθεια για το τέλμα που έχει φτάσει η κοινωνία, είναι στιγμές επί της ουσίας θλίψης για όλα αυτά τα οποία μας έφεραν μέχρι εδώ. Και πραγματικά ο ελληνικός λαός σήμερα θα περίμενε να ακούσει μια συγγνώμη για τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική σας.
Αντίθετα, σας ακούμε να λέτε ότι οι ρυθμίσεις που φέρνει η Κυβέρνηση δεν είναι αρκετές για να ανασχέσουν την καταστροφή που εσείς προκαλέσατε. Σας ακούμε να μιλάτε για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ένα πρόγραμμα που θέσατε σε πιλοτική εφαρμογή και που για το 2015 δεν είχατε γράψει ούτε ένα ευρώ στον Προϋπολογισμό.
Φυσικά και δεν θα μπορούσε η Κυβέρνηση υπό αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια της ελληνικής οικονομίας να καταφέρει να μεριμνήσει για το σύνολο των νεόπτωχων που δημιούργησε η δική σας πολιτική. Όμως είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τις πολιτικές που εσείς εφαρμόσατε και να φέρουμε ξανά στον τόπο μας την κοινωνική δικαιοσύνη και το δικαίωμα των πολιτών στη ζωή και την εργασία. Είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και θα το κάνουμε βήμα-βήμα. Και σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση.
Σας καλούμε να υπερψηφίσετε το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και να δώσετε κι εσείς το μήνυμα ότι όσον αφορά αυτήν τη νέα Κυβέρνηση και αυτήν τη νέα Βουλή, κανείς δεν θα είναι μόνος του στην κρίση από εδώ και πέρα, αλλά και για ένα άλλο λόγο ακόμη: Όλοι μαζί να σταθούμε απέναντι σε αυτούς που σήμερα εκβιάζουν τη χώρα και μιλούν για μονομερείς ενέργειες.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το νομοσχέδιο αυτό που καταθέσαμε έγινε αντικείμενο διαβούλευσης με φορείς και συζητήθηκε διεξοδικά στις επιτροπές. Η Κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορεί να διαλέγεται με όλους και να αποδέχεται λάθη και παραλείψεις. Στη διαδικασία της συζήτησης στις επιτροπές, έγιναν αρκετές νομοτεχνικές και ουσιαστικές βελτιώσεις, που έκαναν το νομοσχέδιο αυτό μια πραγματική σανίδα σωτηρίας για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Σε ό,τι αφορά στις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, είναι βαθιά πεποίθηση όλων ότι ο λόγος που υπήρξε και αυτή η διαφθορά στη χώρα μας είναι το γεγονός ότι οι φορείς που είχαν ελεγκτικές δυνατότητες ήταν κατακερματισμένοι και ασύνδετοι και αυτό ήταν πολιτική επιλογή, γιατί η διαφθορά και η διαπλοκή ήταν μέρος του πολιτικού σχεδίου των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Σήμερα η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης που ξεκίνησε με τη σύσταση της θέσης του Υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και συνεχίζεται με το συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, δείχνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να αναμετρηθεί πραγματικά με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, προεκλογικά, αλλά και σήμερα, μας λέγατε: «Πού θα βρείτε τα λεφτά;». Σας απαντούσαμε ότι θα σταματήσουμε τις σπατάλες και θα πάψουμε να βολεύουμε ημέτερους. Γιατί τους 1.173 συμβούλους της Κυβέρνησης τους κάνουμε σήμερα 554 με εξοικονόμηση 50.000.000 ευρώ. Γιατί με την αποδέσμευση των 792 αστυνομικών εξοικονομούμε 18.000.000 ευρώ. Γιατί θα σταματήσουμε το πάρτι των κολλητών σας που πλούτισαν σε βάρος των πολιτών.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα οι δυνάμεις του μνημονίου μέσα και έξω από την χώρα μας απειλούν ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι μονομερής ενέργεια. Εμείς τους απαντούμε: «Ήρθε η ώρα οι μονομερείς ενέργειες να είναι προς όφελος της κοινωνίας και όχι των λίγων και εκλεκτών».
Βουλευτής Δωδεκανήσου
Νεκτάριος Σαντορινιός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/