Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 21 Μάρτη οι εκλογές στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Από τους 1721 ψηφίσαντες στις εκλογές του 2012, φέτος ψήφισαν μόνο 1039, δηλαδή 40% μείωση.

Είχαμε έγκαιρα καταγγείλει ότι η εργοδοτική πλειοψηφία όταν αντιλήφθηκε ότι οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει μαζικά την πλάτη, δε δίστασε να διαγράψει 4.500 εργαζόμενους, ανάμεσά τους το πιο δραστήριο, το πιο αγωνιστικό κομμάτι των μελών του Σωματείου, πρωτοπόρους εργαζόμενους, που τα προηγούμενα χρόνια πήραν μέρος σε κινητοποιήσεις στους τόπους δουλειάς.
Με άλλα λόγια, συνειδητά απαξίωσαν, συρρίκνωσαν το Σωματείο για να εξασφαλίσουν πάση θυσία και πάλι την πλειοψηφία. Με αυτόν τον τρόπο οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που μόνο θετικό δεν μπορεί να θεωρηθεί για τους εργαζόμενους του κλάδου.
Η μαζικοποίηση του Σωματείου που αποτελεί προϋπόθεση για την ανασύνταξη του κινήματος και στο δικό μας κλάδο, είναι ζήτημα σοβαρό και στενά δεμένο με την ανάγκη για αλλαγή συσχετισμών, με την ταξική γραμμή του, τα οποία η σημερινή πλειοψηφία αντιπαλεύει όπως ο διάβολος το λιβάνι.
Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, χαιρετίζει τους συναδέλφους που ξεπέρασαν τα εμπόδια και τις δυσκολίες ιδιαίτερα αυτούς που έδωσαν τη μάχη των αρχαιρεσιών του Σωματείου ως υποψήφιοι, αλλά και όσους πάλεψαν είτε δίπλα στο ψηφοδέλτιο, είτε απλά έδωσαν την ψήφο τους.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι, ότι το ΠΑΜΕ δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα, ότι με όποιες δυνάμεις μπόρεσε να συγκεντρώσει κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά πολύ περισσότερο με τους εργαζόμενους που καθημερινά κουβεντιάζουμε στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και τα χωριά, θα βάλουμε πλάτη για να προχωρήσει η οργάνωση της πάλης τους πιο αποφασιστικά.
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Ρόδος, 23 Μάρτη 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/