Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Ανδρεάδη μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας

Η κάθε μέρα που περνάει για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αποκαλύπτει πως  «Ο βασιλιάς είναι γυμνός» τόσο ως προς τις διακηρύξεις για μια φιλολαϊκή πολιτική όσο και  ποιον τελικά υπηρετεί.

Τελευταίο « κρούσμα» η συνάντηση του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη ( βλ. ξενοδοχειακό κεφάλαιο) με τον Υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη που σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώτου, υπάρχει «σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα»
 «Σύμπτωση απόψεων» βέβαια, εξαιρετικά επικίνδυνη για τους εργαζόμενους του κλάδου μας όπως αποδεικνύεται από τις ίδιες τις απόψεις που …συμπίπτουν!

Ποιες είναι αυτές;
Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους κάτω των 25, προκειμένου να δεχτούν οι ξενοδόχοι την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751, πράγμα που εκτός του ότι αποτελεί δικό μας ιδρώτα και δεν το διαπραγματευόμαστε, ανοίγει και το δρόμο για γενικευμένη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, οδηγεί στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
Νέο πρόγραμμα voucher στον τουρισμό για 8000 άνεργους, τσάμπα εργάτες δηλαδή, να προστεθούν στις καραβιές των «μαθητευόμενων» των ενοικιαζόμενων κτλ.
Νομοθέτηση για νέα ευελιξία στη διάρκεια της θερινής περιόδου, δηλαδή στην ουσία διευθέτηση του χρόνου εργασίας, των ξενοδοχοϋπαλλήλων και επισιτιστών που δουλεύουν εποχιακά, ξεζούμισμα τους την περίοδο αιχμής και μεταφορά των ρεπό τους για το τέλος της σαιζόν, κάτι που σημαίνει νέα μείωση στους μισθούς τους, κατάργηση των κατακτήσεων της Συλλογικής Σύμβασης.
Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους και η νέα συγκυβέρνηση και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που στην περιοχή μας εκφράζεται μέσα από μια πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου που άλλοι έχουν προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ και άλλοι «στηρίζουν» ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω από το αίτημα της κάλυψης των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια.
Η νεα επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση και τουριστικό κεφάλαιο, πρέπει να τσακιστεί πάνω στον «τοίχο» της οργανωμένης πάλης των εργαζομένων του κλάδου. Ζήτημα που περνάει μέσα από την ισχυροποίηση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ μέσα στο σωματείο, σε κάθε χώρο δουλείας.

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ)
Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

12 Μάρτη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/