Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Επισιτισμου - Τουρισμού - Ξενοδοχείων για τις εξελίξεις στη Ρόδο και τη στάση των πλειοψηφιών σε Ομοσπονδία και Σωματείο


Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Επισιτισμου - Τουρισμού - Ξενοδοχείων για τις εξελίξεις στη Ρόδο και τη στάση των πλειοψηφιών σε Ομοσπονδία και Σωματείο
Για την αναστολή των εκλογών στο σωματείο της Ρόδου

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, εκφράζει με ανακοίνωσή της την αντίθεση της για την απόφαση δικαστηρίου, που με προσωρινή διαταγή ανέστειλε τις εκλογές στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Γεγονός που δεν εκπλήσσει κανέναν εργαζόμενο του κλάδου, ειδικά όσους ξέρουν καλά σε ποια χέρια βρίσκεται το δευτεροβάθμιο αυτό όργανο, τί σκοπούς εξυπηρετεί και με ποιους τρόπους εξασφαλίζει τη συγκεκριμένη  πλειοψηφία.
Επειδή όμως ολόκληρη η ανακοίνωση είναι γεμάτη ύβρεις και γελοία ψεύδη, οφείλουμε να αποκαλύψουμε τα παρακάτω:
Πάει πολύ να διαμαρτύρονται για την προσφυγή εργαζομένων στα δικαστήρια, αυτοί που δικαστικά προσπάθησαν να σταματήσουν τις εκλογές του Συνδικάτου της Αθήνας, όχι μία φορά αλλά τρεις!
Γελοιοποιούται σε ολόκληρο τον κλάδο όταν μιλούν για «επαίσχυντη αναβολή στην ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών», αφού όλο και περισσότεροι ξέρουν πλέον τί εννοούν με τον όρο «εκλογικές διαδικασίες», όπως να ψηφίζουν πεθαμένοι (Κραίστενα 2005), αρχαιρεσίες μέσα σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Θεσσαλονίκη 2012), χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου (Χαλκιδική 2014), με ψηφοφόρους άλλων σωματείων (Πύργος 2014) και πολλά-πολλά άλλα…
Η αναφορά τους στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς δε λερώνει κανένα αγωνιστή που φτύνει αίμα να οργανώσει τον κλάδο, να υπερασπιστεί τους συναδέλφους απέναντι στη σκληρή εργοδοσία, μαζί με την οποία οι παρατάξεις της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία ξηλώνουν για πάνω από 25 χρόνια, μία-μία τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.
Το μένος τους απέναντι στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ έχουν εξήγηση. Από τη μια θέλουν να ταυτίσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ με το ΚΚΕ, ενώ ξέρουν καλά ότι στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο συσπειρώνονται σωματεία και συνδικαλιστές που κανείς και ποτέ δεν τους ρώτησε «τί θεό πιστεύουν». Ας ρίξουν μια ματιά στους πάνω από 300 φορείς και σωματεία που κατέβηκαν στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρη 2014 και δεν ανήκαν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Από την άλλη οι εργατοπατέρες που το «παίζουν» ακομμάτιστοι, είτε είναι και σήμερα ενταγμένοι στα κόμματα που τσάκισαν το λαό, είτε ετοιμάζονται να κάνουν το σάλτο προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση, το αντι-ΠΑΜΕ μένος τους κι ο αντικομμουνισμός τους, είναι απαραίτητα στοιχεία στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την αλλαγή στους συσχετισμούς δύναμης. Μόνο που από ό,τι φαίνεται δεν τους βγαίνει, αν σκεφτεί κανείς ότι στο ξενοδοχείο που «εργάζεται» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δεν βγήκε στις πρόσφατες εκλογές ούτε πρώτος αναπληρωματικός!
Για τον ισχυρισμό τους ότι «κομματικός δικηγόρος» ανέλαβε την προσφυγή των εργαζομένων που «πέταξαν» αντιδημοκρατικά κι αντικαταστατικά από το μητρώο των μελών του σωματείου στη Ρόδο, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Οι πολιτικές πεποιθήσεις ενός επιστήμονα, όταν μάλιστα αυτός είναι ταγμένος στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, κατακρίνονταν σε εποχές σκοτεινές και μαύρες και πάντως όχι από τις οργανώσεις των εργαζομένων.  Αντίθετα η Ομοσπονδία κουβέντα δε λέει για το δικηγόρο στον οποίο ανέθεσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου να το εκπροσωπήσει, που είναι δικηγόρος που εκπροσωπεί την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου. Αναφέρουμε λίγες από τις υποθέσεις που έχει αναλάβει:
Σε κινητοποίηση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ Ρόδου έξω από το Ρόδος Παλλάς για να πληρωθούν απλήρωτοι εργαζόμενοι, απειλούσε ως δικηγόρος της εταιρείας τους συγκεντρωμένους να φύγουν από το χώρο.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των εργαζομένων του ξενοδοχείου Ντορέτα, ζητούσε από την αστυνομία ως δικηγόρος της εταιρείας να επέμβει και να συλλάβει τους εργαζόμενους.
Ήταν δικηγόρος αστυνομικού που έκανε μήνυση σε συνάδελφο, μέλος της διοίκησης του σωματείου στη Ρόδο, για συκοφαντική δυσφήμιση, όταν κατήγγειλε αστυνομική παρουσία σε κινητοποίηση και καταδικάστηκε γι’ αυτό σε 6 μήνες φυλάκιση.
Η εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου στη Ρόδο διέγραψε χωρίς καμιά απόφαση Γενικής Συνέλευσης πάνω από 4.000 εργαζόμενους με το πρόσχημα της εκκαθάρισης μητρώου. Μέσα σε αυτούς ήταν εργαζόμενοι που είχαν πληρώσει κανονικά τη συνδρομή τους και άλλοι που θα πλήρωναν πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ταυτόχρονα παρουσίασαν πάνω από 2.000 νέες εγγραφές από καταστάσεις που τους έδιναν οι ξενοδόχοι, ενώ 900 από αυτές τις εγγραφές δεν είχαν αριθμό ταυτότητας. Δεκάδες μέλη από το «νέο» εκκαθαρισμένο μητρώο είχαν τους ίδιους αριθμούς ταυτότητας.
Την ίδια εποχή που χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από την προηγούμενη θερινή περίοδο και το επίδομα ανεργίας έχει περικοπεί, η πλειοψηφία του σωματείου στη Ρόδο ζητά χωρίς προηγούμενη απόφαση Γενικής Συνέλευσης το διπλάσιο ποσό για ετήσια συνδρομή από ό,τι προβλέπει το καταστατικό, δηλαδή 20 ευρώ το χρόνο.
Σχετικά με τις αιτιάσεις της Ομοσπονδίας ότι οι εργαζόμενοι στη Ρόδο χρειάζονται τη στήριξη και τη δράση του σωματείου τους, αυτή θα έπρεπε να παρέμβει ώστε να μην μείνουν 4.000 εργαζόμενοι εκτός κλαδικής ΣΣΕ, όπως κινδυνεύουν να μείνουν αν τελικά ισχύσουν οι διαγραφές.

Αυτά για να καταδειχτεί ακόμη πιο καθαρά η αναγκαιότητα να απαλλαγούμε το συντομότερο από τους εργατοπατέρες που κάθισαν στο σβέρκο μας, με την αμέριστη στήριξη της εργοδοσίας, που σε κάθε εκλογική μάχη φέρνει με πούλμαν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν συνοδεία διευθυντών.
Αυτά για να μαθαίνουν οι νεότεροι συνάδελφοι του κλάδου και να θυμούνται και οι παλιότεροι, τί σημαίνει εργοδοτική πλειοψηφία, κυβερνητικός συνδικαλισμός και πόση ζημιά έκαναν και κάνουν στον κλάδο, στο ίδιο το κίνημα.
Πανελλαδική Γραμματεία ΠΑΜΕ Επισιτισμού, Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/