Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ανακοίνωση
Μέρες τώρα, οι εργαζόμενοι στα επισιτιστικά καταστήματα και τα ξενοδοχεία της Ρόδου, παρακολουθούν ένα θέατρο του παραλόγου να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Η στάση της απερχόμενης πλειοψηφίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, θυμίζει τη λαϊκή ρήση: «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι».
Καθόλου τυχαία βέβαια, στα απανωτά λιβελογραφήματα που εξέδωσαν πασχίζοντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, δεν απαντούν τίποτα  για την… ταμπακιέρα.  Ότι δηλαδή, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Σωματείου, πιάστηκαν στα πράσα να έχουν διαγράψει πάνω από τα μισά μέλη, να έχουν αλλοιώσει με διάφορους τρόπους το μητρώο, πράγμα που αναγνώρισε και το δικαστήριο μετά την προσφυγή μελών και εξέδωσε προσωρινή διαταγή αναστολής των εκλογών.
Η ΔΑΣ, μετά την εξέλιξη αυτή, πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει την απερχόμενη Διοίκηση και την εφορευτική επιτροπή σε κοινή συνεδρίαση, με στόχο να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των μελών του Σωματείου που προσέφυγαν στο δικαστήριο και να εξασφαλιστεί η ομαλή δημοκρατική λειτουργία του Σωματείου, καθώς και να γίνουν οι εκλογές κατά τρόπο αδιάβλητο και διαφανή, χωρίς να αποκλειστεί κανένας συνάδελφος. Η απάντηση που πήραμε ήταν αρνητική.
Καλούμε λοιπόν κάθε τίμιο συνάδελφο, ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα μαζί μας να προβληματιστεί και να σκεφτεί: Τι είναι αυτό που φοβίζει την απερχόμενη πλειοψηφία και αρνείται να γίνουν οι εκλογές με τον τρόπο που προβλέπεται αλλά επιμένει να γίνουν με αλλοιωμένο μητρώο;
Όσο για την επίθεση στο ΠΑΜΕ από την πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού, που στο όνομα της διατήρησης του σημερινού συσχετισμού δύναμης, δε διστάζει να κάνει πλάτες σε μια πλειοψηφία που αντικαταστατικά πετά έξω από το Σωματείο και πιθανόν ακόμα και εκτός Συλλογικής Σύμβασης πάνω από 4500 χιλιάδες εργαζόμενους, τα λόγια είναι πραγματικά λίγα για να περιγράψουν την κατάντια τους.
Η στάση των εργατοπατέρων σε Σωματείο και Ομοσπονδία, πρέπει να αποτελέσει πρόσθετο κριτήριο στον προβληματισμό χιλιάδων εργαζομένων σε ολόκληρη τη χώρα για το τι κίνημα έχουμε ανάγκη. Αν οι εργαζόμενοι επιτρέψουν να περάσουν τα όσα γίνονται στη Ρόδο, τότε ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή στις πιο σκοτεινές εποχές του συνδικαλιστικού κινήματος.
Για την όποια εξέλιξη από δω και πέρα την αποκλειστική ευθύνη έχει η απερχόμενη πλειοψηφία που οδήγησε τα πράγματα ως εδώ. 
ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

5 Μάρτη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/