Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΜΕ ΝΟΜΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΚΥΡΙΑΚΗ  5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ   ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Το ζήτημα της Κυριακάτικης αργίας παραμένει ανοιχτό, αφού και η νέα κυβέρνηση βρίσκεται στην κατεύθυνση υλοποίησης της απαίτησης των πολυεθνικών και των μεγαλοεργοδοτών, που δεν είναι άλλη από το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου. Ενώ ως αντιπολίτευση διαβεβαίωναν την κατοχύρωση της Κυριακής ως αργία, τώρα δια στόματος υπουργού θα μειώσουν τις 7 Κυριακές που προβλέπει ο νόμος σε 5, αλλά θα δώσουν  τη δυνατότητα στις Περιφέρειες να νομοθετούν ακόμα ΚΑΙ  για 52 Κυριακές! Και ξέρουμε καλά τι σημαίνει αυτό για τις Περιφέρειες και από την εμπειρία στη δικής μας Περιφέρειας  στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης.(Βλέπε άνοιγμα ωραρίου από τον Μαρτη έως τον Νοέμβρη  όλες τις Κυριακές )
Θέλουν να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο, χωρίς δικαιώματα αφού και ο κλάδος είναι χωρίς σύμβαση, με μισθούς πείνας, με ελαστικές μορφές απασχόλησης και με ωράρια λάστιχο.
Η σημερινή «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση πατάει πάνω στον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και συνεχίζει το άνοιγμα των καταστημάτων για 7 Κυριακές το χρόνο, δεν θέλει να νομοθετήσει την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο γιατί είναι δεσμευμένη απέναντι στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους στο κλάδο του εμπορίου.
Για  τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους ανέργους και μικρούς εμπόρους είναι καθαρό ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν «τόνωσε την αγορά», δεν δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, καλλίτερους μισθούς, δεν σταμάτησε την εντατικοποίηση που υπάρχει, το ακριβώς αντίθετο έχει συμβεί.
Η κατάσταση των εργαζομένων είναι τραγική, από τις μειώσεις μισθών που ξεπερνά το 30%, την κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, τη γιγάντωση της ανεργίας, την ακρίβεια και τη φοροληστεία της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Η λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές προστέθηκε στα σμπαραλιασμένα ωράρια, τις ατομικές συμβάσεις, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τους πετσοκομμένους μισθούς των 300-400 ευρώ, την απληρωσιά, την ανεργία και την εντατικοποίηση που είναι κυρίαρχα στον κλάδο του εμπορίου.
Οι πολυεθνικές στο κλάδο του εμπορίου, έχουν ξεκληρίσει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρών ΕΒΕ, οι οποίοι δεν άντεξαν την αύξηση του λειτουργικού κόστους, την αύξηση των ωρών εργασίας τους και τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες έχουν τα οικονομικά περιθώρια να πιέζουν και να σφίγγουν τη θηλιά του ανταγωνισμού γύρω από το λαιμό εκείνων που εξακολουθούν να αντέχουν.
Επιβεβαιώθηκε ότι μόνοι ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι τα πολυκαταστήματα, που ανοίγουν και λειτουργούν, πατώντας πάνω στην αρχή του λεγόμενου ελεύθερου ανταγωνισμού που η Ε.Ε. κατοχυρώνει υπερασπίζεται, και υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, ο αφανισμός των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών καταστημάτων.
Η όποια αναμονή ή υποχώρηση κάναμε μέχρι σήμερα, μας στοίχισε ακριβά με ένα σωρό δικαιώματα να χάνονται εν μια νυχτί και με αποκορύφωμα να μας απαιτείται να τους παραχωρήσουμε τη μοναδική μέρα ξεκούρασης που είχαμε, μένοντας μακρυά από την οικογένεια, τα παιδιά μας, τον κοινωνικό μας περίγυρο. Η κερδοφορία τους και οι σχεδιασμοί που κάνουν για να την ενισχύσουν απαιτούν εργαζόμενους ρομπότ και αναλώσιμους αφού μπορούν να μας αντικαταστήσουν οποιαδήποτε ώρα με το στρατό εφεδρείας δηλαδή τους ανέργους που οι ίδιοι δημιούργησαν για να μας εκβιάζουν.
Τώρα χρειάζεται να υψώσουμε τείχος αντίστασης και διεκδίκησης! Να διεκδικήσουμε ζωή αξιοπρεπή, με δικαιώματα, να μην συμβιβαστούμε να ζήσουμε με ψίχουλα εμείς και τα παιδιά μας! Πρέπει και γίνεται! Ξέρουμε καλά τον πλούτο που παράγουμε, είναι απαράδεκτο το 2015 να ζούμε σε τόσο άσχημες συνθήκες! .
Καλούμε :
Τους  Συναδέλφους και τις Συναδέλφισσες   να συσπειρωθούν στο συνδικάτο τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, χωρίς φόβο να σηκώσουμε το κεφάλι και  να διεκδικήσουμε :

Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων  8  Κυριακές το χρόνο.
Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και  σταθερή εργασία.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.



ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/