Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΚΚΕ Για την επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στη Ρόδο.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια της επίσκεψης της Αλέκας Παπαρήγα, μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ στη Ρόδο την Τεταρτη 22/04 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το  σωματείο εργαζόμενων στο Νοσοκομείο και το σωματείο του ΕΚΑΒ κατά την οποία οι εκπρόσωποι  των εργαζομένων ανέλυσαν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες υγείας του νησιού.  Οι τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου που λειτουργεί σχεδόν με προσωπικό  ασφαλείας έχουν επιφέρει και επιπτώσεις σοβαρές στην υγεία τους, αφού είναι αδύνατον να αναπαυθούν από τις συνεχόμενες βάρδιες (τους χρωστάνε περίπου 8.000 ρεπό), όπως χαρακτηριστικά μας είπαν ούτε αναρρωτική δεν μπορούν να πάρουν αν είναι ασθενείς αλλά ούτε και πληρώνονται όλες τις υπερωρίες που αναγκάζονται να δουλεύουν. Όλη αυτή την κατάσταση ήρθε να επισφραγίσει η πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να δεσμεύσει και αυτά τα διαθέσιμα του Νοσοκομείου, που θα οδηγήσει σε αδυναμία πλέον και της ίδιας της λειτουργίας του. Την ίδια κατάσταση περιέγραψε και ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ που παρά τις υποσχέσεις που μέχρι σήμερα έχουν λάβει, τα προβλήματα έχουν οξυνθεί στο έπακρο.
Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τα Δ.Σ της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου και της Ένωσης Γονέων Ρόδου. Ιδιαίτερα απασχόλησαν τα ζητήματα των μεγάλων ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό (φαίνεται ότι από τον Σεπτέμβρη θα υπάρχουν πάνω από 1200 κενά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), της αξιολόγησης, τα προβλήματα των αναπληρωτών, αλλά και οι κτηριακές ανάγκες που υπάρχουν για να εξασφαλιστεί ακόμα και η ασφάλεια των μαθητών.  Οι εκπρόσωποι των γονέων έθεσαν τα ζητήματα που προβλημάτισαν στην πρόσφατη συνέλευσή τους, το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν υπέρογκα πρόστιμα από την Εφορία γιατί τους ζητάνε να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, αλλά και ζητήματα για το ίδιο το περιεχόμενο και τη λειτουργία του σχολείου. Όπως είπαν δεν πρέπει να αρκούμαστε στο ότι καταργήθηκε η Τράπεζα θεμάτων, αφού  το Νέο Λύκειο που στέλνει τα παιδιά στην τεχνική εκπαίδευση, την μαθητεία δηλαδή την απλήρωτη δουλειά δεν έχει αλλάξει. Παράλληλα ανέδειξαν την άκρως επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού καθαρισμού.
Η Αλέκα Παπαρήγα και στις δύο συναντήσεις εξέφρασε την συμπαράσταση του ΚΚΕ και την προσπάθεια των δυνάμεων του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του  κινήματος, την ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να παλέψουν και να απαιτήσουν όλα όσα έχουν ανάγκη. 

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε το απόγευμα με την μαζική εκδήλωση- ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, όπου η Αλέκα Παπαρήγα αφού στάθηκε στο τραγικό γεγονός του ναυαγίου στη Ρόδο με νεκρούς μετανάστες και την τεράστια αλληλεγγύη που έδειξαν οι κάτοικοι της Ρόδου, ανέδειξε τις αιτίες που γεννούν τους πολέμους και τα ρεύματα προσφύγων και μεταναστών, δηλαδή τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και κρατών για το μοίρασμα των αγορών και του ορυκτού πλούτου. Στη συνέχεια ανέλυσε την πολιτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας σχετικά με τα παζάρια της συγκυβέρνησης και των θεσμών –τρόικας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου αναδεικνύοντας  ότι η μόνη διέξοδος για το λαό είναι να οργανώσει την πάλη του και να έρθει σε  ρήξη για να ανατρέψει όλη αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με λαϊκή εξουσία, σχεδιάζοντας την οικονομία για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/