Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΠΑΜΕ: Κατηγορηματικά αντίθετο στην ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας

Δελτίο Τύπου
Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους, ότι σήμερα 24 Απρίλη πρόκειται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η συνέχιση και διεύρυνση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.
Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή της και καλεί τα Σωματεία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, του κατοίκους της Ρόδου, να μην επιτρέψουν αυτή την εξέλιξη που αποδεδειγμένα θα είναι σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των ανταποδοτικών τελών, σε περεταίρω υποβάθμιση των υπηρεσιών όπως έχει δείξει η πείρα με την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και με εργαζόμενους με άθλιες σχέσεις εργασίας και ελλιπή μέτρα ασφαλείας.
Η θέση του ΠΑΜΕ είναι η διεύθυνση καθαριότητας να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νησιού. Να μειωθούν σταδιακά και να καταργηθούν τα ανταποδοτικά τέλη και η χρηματοδότηση να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου έχει τεράστιες ευθύνες. Πρώτον γιατί όλα αυτά τα χρόνια πατάει σε δυο βάρκες με τα στελέχη της να υπερψηφίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταψηφίζουν στο Εργατικό Κέντρο, δεύτερον γιατί ενώ εμφανίζονται να διαφωνούν, δεν καταδικάζουν συνολικά το πλαίσιο που επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση αλλά και τα ανταποδοτικά τέλη.
Επιπλέον, ενώ γνώριζε την επικείμενη συζήτηση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας που συζητιέται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο, αλλά συνειδητά δεν έφερε καν το θέμα για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου. Η πλειοψηφία του ΔΣ οφείλει να ορίσει άμεσα συνεδρίαση με αυτό το ζήτημα.
Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή και συνολικά το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει κάθε σχεδιασμό για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ
Παρασκευή 24/4/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/