Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Δ.Τ. της ΔΕΑΣ για τη τελευταία συνεδρίαση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου

Δελτίο Τύπου
Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, ταυτίζεται με τους στόχους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προτίθεται να της δώσει χρόνο να ολοκληρώσει τη «διαπραγμάτευση», μέσα στον «πόλεμο συμφερόντων που διεξάγεται στην Ευρώπη».
Αυτό ήταν το …ζουμί των τοποθετήσεων των στελεχών της πλειοψηφίας, στην τελευταία συνεδρίαση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, την περασμένη Δευτέρα 30 Μάρτη. Μάλιστα, δε διστάζουν να εντάξουν σε αυτή την κατεύθυνση και την ίδια την εργατική πρωτομαγιά, βαδίζοντας στα χνάρια του Ευρωπαϊκού Εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΕΑ, που έχει ανακηρύξει την Πρωτομαγιά του 2015 σε “Ευρωπαϊκή Μέρα Κατά της Λιτότητας” . Έτσι, θέλοντας να προσδώσουν «ισχυρό συμβολισμό» στη φετινή Πρωτομαγιά, όπως είπαν, σχεδιάζουν να οργανώσουν συναυλία με τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου. Για απεργίες, απεργιακές συγκεντρώσεις και άλλα παρωχημένα ούτε λόγος.
Επόμενα, καμιά έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι δε βρήκαν λέξη να πουν για το γεγονός της αρπαγής των αποθεματικών από τα ασφαλιστικά ταμεία, από τον ίδιο τον ΟΑΕΔ (120 εκ. ευρώ), για να αποπληρωθούν δάνεια ή άλλες υποχρεώσεις, την ίδια στιγμή που μόνο το 10% των ανέργων επιδοτείται, ενώ έχει κουτσουρευτεί στους τρεις μήνες και με πρόσθετα κριτήρια το επίδομα στους εποχιακούς εργαζομένους του Τουρισμού.
Το Υπουργείο Εργασίας, με το οποίο συναντήθηκαν πρόσφατα οι ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού σε… καλό κλίμα όπως μάθαμε από τα ΜΜΕ - και μάλιστα χωρίς να προηγηθεί σχετική συνεδρίαση της Διοίκησης που να εγκρίνει τέτοιο σχεδιασμό – γνωρίζει πολύ καλά αυτή την πραγματικότητα. Πρώτον επειδή την κατήγγειλε ως αντιπολίτευση και δεύτερον γιατί επανειλημμένα τα μαζικότερα Συνδικάτα της Αττικής, ανάμεσα τους και εκπρόσωποι κλάδων που μαστίζονται από την ανεργία όπως η οικοδομή και το μέταλλο, έχουν οργανώσει το τελευταίο διάστημα κινητοποιήσεις για το ζήτημα της ανεργίας έξω από το Υπουργείο και στα αιτήματά τους δεν πήραν καμιά απάντηση.
Φυσικά αυτό έχει εξήγηση! ‘Όπως και τα στελέχη της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚΡ παραδέχονται στις τοποθετήσεις τους, προτεραιότητα είναι η «διαπραγμάτευση». Αυτό όμως που έντεχνα μασκαρεύουν όλοι τους παρουσιάζοντάς το σα φιλολαϊκή προοπτική, είναι ότι η ενδεχόμενη χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που επιδιώκει η συγκυβέρνηση, δε γίνεται για να ανακουφιστεί ο λαός, αλλά για να περισσέψουν κεφάλαια να ενισχυθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να «ξαναμπούν στις ράγες» της κερδοφορίας. Να γιατί η πολιτική της συγκυβέρνησης απολαμβάνει τη στήριξη του ΣΕΒ, να γιατί  πχ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ μιλά για σύγκλιση απόψεων με τον Υπουργό Εργασίας.
Τι δουλειά όμως έχουν οι εργαζόμενοι να στοιχίζονται πίσω από μια τέτοια πολιτική που εξασφαλίζει κέρδη για τα αφεντικά και διατηρεί, αν δε διευρύνει κιόλας (βλέπε πχ επιστολή Βαρουφάκη για νέα μέτρα 6 δις Ευρώ), την ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους που έγινε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν έχουν καμιά δουλειά. Έχουν τεράστιες ευθύνες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που χθες ήταν ΠΑΣΚΕ και σήμερα ετοιμάζονται, εκτός απροόπτου, για το μεγάλο σάλτο στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί συνειδητά σπρώχνουν τους εργαζόμενους σε αυτό το δρόμο.
Η καλύτερη απάντηση λοιπόν που μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι είναι να τους γυρίσουν την πλάτη. Η ΔΕΑΣ, η παράταξη του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, κατέθεσε ολοκληρωμένο πλαίσιο πάλης μπροστά και στην εργατική πρωτομαγιά, βασισμένο στην πρόταση για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, για την πραγματική ανακούφιση των ανέργων, με επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στο ύψος των 600 Ευρώ, την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας και τη στήριξη στην απεργία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις 5 του Απρίλη και μια σειρά άλλα ζητήματα.
Δε χωρά καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη. Μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε θετικές εξελίξεις για την εργατική τάξη είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με πιο αποφασιστικούς ρυθμούς, η σύγκρουση με τη γραμμή του συμβιβασμού και της χειραγώγησης του κινήματος, η οικοδόμηση γερών, μαζικών συνδικάτων στους κλάδους και τους τόπους δουλειάς.
Η ΔΕΑΣ, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα δουλέψει δραστήρια ώστε η 1η Μάη να αποτελέσει σταθμό σε αυτή την πορεία.

Ρόδος, 2 Απρίλη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/