Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Σημεία από τις Ομιλίες του Νίκου Ανδρουλάκη Γραμματέα ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

Σημεία από τις Ομιλίες του Νίκου Ανδρουλάκη Γραμματέα ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ & Ευρωβουλευτή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην πόλη των Ιωαννίνων και στην πόλη της Κοζάνης στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου




Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δηλώσεις όπως αυτές του κυρίου Καμμένου για την από κοινού με τις ΗΠΑ συνεκμετάλλευση του Αιγαίου σε ποσοστό 70- 30%, που τυγχάνουν μάλιστα αποδοχής από τον Πρωθυπουργό, αποτυπώνουν τον επικίνδυνο ερασιτεχνισμό της Κυβέρνησης. Δεν έχουν τη λαϊκή εντολή από τον Ελληνικό λαό να παζαρεύουν το Αιγαίο, δεν έχουν τη λαϊκή εντολή για τέτοιου τύπου παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα.

Εμείς στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς αστερίσκους, όταν αυτή δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα και όχι λύσεις στα πολιτικά αδιέξοδα που δημιούργησε η σημερινή κυβέρνηση με αίολες υποσχέσεις στον Ελληνικό λαό που σήμερα σφραγίζονται η μία μετά την άλλη σαν ακάλυπτες επιταγές.

Για το ενδεχόμενο προσφυγής σε νέα λαϊκή εντολή

Σενάρια νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος δείχνουν την οπορτουνιστική διάθεση της Κυβέρνησης που δεν συνυπολογίζει που βρίσκεται σήμερα η πραγματική οικονομία. Ο κύριος Τσίπρας με τον κύριο Καμμένο έχουν επιδοθεί σ’ ένα άκρατο παιχνίδι εθνολαϊκισμού και μέσα από μια επικοινωνιακή καταιγίδα προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματική διάσταση της διαπραγμάτευσης. 

Για την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να φοβηθεί κάτι από την Εξεταστική Επιτροπή. Αυτή όμως δεν θα πρέπει να ξεκινά από το 2010 αλλά πολύ νωρίτερα για να έρθουν όλα στο φώς. Να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για τα όσα έγιναν την περίοδο 2004-2009 από τον κύριο Καραμανλή. Το μνημόνιο δεν το έφερε ο πελαργός. Ούτε το ΠΑΣΟΚ επέλεξε ένα πρωί να κάνει δυσάρεστες επιλογές με τεράστιο κόστος. Η επιλογή του κυρίου Τσίπρα να θέλει να καλύψει τις ευθύνες του κυρίου Καραμανλή αποδεικνύει τη στρατηγική συμμαχία που έχουν συνάψει και η οποία εκφράστηκε στην επιλογή του να συγκυβερνήσει με τον κύριο Καμμένο, στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας με όλα τα ιστορικά συμφραζόμενα αλλά και στο χρονικό περιθώριο της Εξεταστικής Επιτροπής. Πρέπει να καταλάβουν ότι η επιφανειακή επικοινωνιακή στρατηγική που ακολουθούν έχει κοντά ποδάρια, γιατί τα ζητήματα χρειάζονται συγκεκριμένες λύσεις και όχι δαιμονοποιήσεις, φανταστικούς εχθρούς και συνωμοσιολογίες. 

Για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Το Συνέδριο θα οδηγήσει στον επαναπροσδιορισμό του ΠΑΣΟΚ και στην ιδεολογική, πολιτική και θεσμική επανοριοθέτησή του. Ανοιχτά προς συζήτηση θα είναι όλα τα θέματα. Ο τόπος έχει ανάγκη τη Δημοκρατική Παράταξη και οφείλουμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις χωρίς προσωπικές στρατηγικές για να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό χάρτη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/