Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η Κυβέρνηση στέλνει τα αποθεματικά των ΟΤΑ και των Οργανισμών στη μαύρη τρύπα του χρέους

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Η Κυβέρνηση στέλνει τα αποθεματικά των ΟΤΑ και των Οργανισμών στη μαύρη τρύπα του χρέους


Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ακόμη πράξη του δράματος που λέγεται "παράδοση στους δανειστές": εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία μεταφέρονται υποχρεωτικά όλα τα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα των Οργανισμών του δημοσίου, Δήμων και Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας, και μάλιστα αναδρομικά, από 17/3/2015! Τα ασφαλιστικά Ταμεία, ούτως ή άλλως, στέλνουν τα αποθεματικά τους στην ΤτΕ με τις αποφάσεις των (διορισμένων από την κυβέρνηση) Διοικητικών Συμβουλίων, όπως ο ΟΑΕΔ που μετέφερε εκεί χρήματα από το Ταμείο ανεργίας.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει επί λέξει: "Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο". Δε μιλάμε καν για τα αποθεματικά! Μιλάμε για όλα τα χρήματα που υπάρχουν στους λογαριασμούς, ακόμη κι αν πρόκειται για έργα σε εξέλιξη, για μισθοδοσίες κ.λπ.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτά τα χρήματα δήθεν θα τοποθετηθούν σε ρέπος και ομόλογα του δημοσίου. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεσμεύονται όλα τα χρηματα που υπάρχουν, χρήματα του ελληνικού λαού, για να μπορεί η κυβέρνηση να αποπληρώνει τα χρέη στο ΔΝΤ, την ΕΕ και τους διεθνείς τοκογλύφους, με την... ελπίδα ότι παρακάτω θα της δώσουν κάποια δόση οι "εταίροι". Αντί δηλαδή τα χρήματα να δοθούν σε κοινωνικές ανάγκες και να γίνουν ΔΟΥΛΕΙΕΣ για τους ανέργους στην χώρα του 1,5 εκ. ανέργων, αντί να γίνουν σχολεία και νοσοκομεία, θα πάνε σταδιακά στην ΤτΕ να γίνουν ρέπος και να περιμένουν εκεί. Τι να περιμένουν; Μα τον κίνδυνο να δούμε άλλο ένα «κούρεμα» των αποθεματικών, σαν αυτό του PSI το 2012 (άλλωστε και τότε τη Lazard είχαμε για σύμβουλο διαχείρισης δημόσιου χρέους, όπως και τώρα!). Μόνο που αυτή τη φορά, μετά το κούρεμα δεν θα μείνει τίποτα! Γιατί θα εξαφανιστούν όλα τα διαθέσιμα, ακόμη και των ΟΤΑ.
Γι' αυτό και η ΠΝΠ έχει αναδρομική ισχύ από 17/3. Γιατί ήδη από τότε οι Διοικήσεις Δήμων και οι Περιφερειών που "πρόσκεινται" στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Περιφέρεια Αττικής, αποφάσισαν "εθελοντικά" να παραδώσουν τα αποθεματικά τους στην κυβέρνηση! Για να αποφύγουν την ευθύνη που θα έχουν οι Διοικήσεις αυτές, όταν τα αποθεματικά θα χαθούν, η κυβέρνηση τους καλύπτει με την "υποχρεωτικότητα" από 17/3.
Όταν δε θα έχει μείνει ούτε σάλιο στα ταμεία του δημοσίου, τότε η νέα δανειακή σύμβαση με το νέο Μνημόνιο, θα φαντάζει ως η μοναδική λύση!
Είναι σαφές ότι το τετράμηνο που δήθεν "κερδίσαμε" με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου είναι ένα τετράμηνο υπέρ των δανειστών και των τοκογλύφων. Είναι ένα τετράμηνο στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απλώς θα προετοιμάσει τον κόσμο στον οποίο πούλησε "ελπίδα" για την υπογραφή νέου Μνημονίου -και τα υπόλοιπα περί "διαπραγμάτευσης" είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Άλλωστε, η χρηματοδότηση με ρέπος από τα διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου, ήταν μέρος της "προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης" που επεδίωκε η να "πετύχει" η κυβέρνηση Σαμαρά.
Είναι σαφές ότι η μόνη λύση είναι πάλη εδώ και τώρα για έξοδο από ευρώ-ΕΕ, στάση πληρωμών στους τκογλύφους και διαγραφή του χρέους, εθνικοποιηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, για να βρουν δουλειά οι άνεργοι, για να ξανανοίξουν τα νοσοκομεία, για να μπει μπροστά η οικοδόμηση μιας άλλης οικονομίας και κοινωνίας, βασισμένης στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για αυτά πρέπει να παλέψουμε: είναι πια ζήτημα ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/