Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΚΚΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια της ανάδειξης από το ΚΚΕ των προβλημάτων της πυρασφάλειας και της αντιπυρικής προστασίας της περιοχής μας, αλλά και της αντιμετώπισης των οξυμένων προβλημάτων των ίδιων των εργαζομένων στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της πόλης και του Αεροδρομίου και της Δασικής Υπηρεσίας , πραγματοποιήθηκε περιοδεία από τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, Λουκά Κωτσαδάμ και τον Χρήστο Τσάκωνα, πρώην πρόεδρο του Σωματείου των Πυροσβεστών στη Ρόδο.
Στην περιοδεία στο Δασαρχείο Ρόδου διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η παντελής έλλειψη κονδυλίων ,  η τεράστια έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα την αδυναμία παραγωγής έργου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην δασοπροστασία της περιοχής.
Στην Πυροσβεστική έγινε εκτενής και εποικοδομητική συζήτηση με το προσωπικό για τα προβλήματα που το απασχολούν και παραμένουν άλυτα, έγινε ανάλυση των αιτιών που τα δημιουργούν και υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι μόνο με αγώνες λύνονται τα προβλήματα προς όφελος του λαού.
Στην συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου των Πυροσβεστών και των 5ετών Πυροσβεστών, αναφέρθηκαν συγκεκριμένα οι ελλείψεις και τα προβλήματα του προσωπικού καθώς και οι προτάσεις των σωματείων για να δοθούν λύσεις. Συγκεκριμένα:
Να ενισχυθεί άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αεροδρομίου Ρόδου και Κω με το ανάλογο προσωπικό. Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αεροδρομίου Κω έχει υποβαθμιστεί σε κατηγορία «7»  αντί «8», λόγω της έλλειψης προσωπικού με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική κίνηση του νησιού. 
Να επισκευαστεί το σύστημα άμεσης αναπλήρωσης νερού (κρουνός) των οχημάτων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αεροδρομίου Ρόδου, το οποίο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να μειώνονται δραματικά οι δυνατότητες της Υπηρεσίας σε περίπτωση συμβάντος.
Να συνεχιστούν άμεσα τα έργα για τα κτήρια της Πυρ. Αεροδρομίου Ρόδου. Να μεταστεγαστεί η Πυροσβεστική σε χώρο κατάλληλο και όχι στα λυόμενα τα οποία έχουν υποστεί εκτεταμένη διάβρωση με αποτέλεσμα την διαρροή του νερού της βροχής στο χώρο διαμονής και στην ηλεκτρική εγκατάσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του προσωπικού.  
 Να αντικατασταθούν τα οχήματα που λειτουργούν από τη 10ετία του 1970 και του 1980 των οποίων η λειτουργία έχει μεγάλο κόστος συντήρησης και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των Πυροσβεστών.
Να αποκατασταθούν οι αδικίες των μεταθέσεων που έγιναν με καταστρατηγήσεις του Κανονισμού. Οι Πυροσβέστες που αδικήθηκαν και παραμένουν για 7 και 8 χρόνια στην Δωδεκάνησο να μετατεθούν στις υπηρεσίες των συμφερόντων τους.
Να υπάρξει μέριμνα ώστε οι εξερχόμενοι από τις σχολές, να καλύπτουν τις ανάγκες των νησιών και να μην υφίστανται επί χρόνια την παραμονή στην παραμεθόριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους και την οικονομική τους κατάσταση.
Να μονιμοποιηθούν οι 5ετείς Πυροσβέστες.
Να δοθούν στους 5ετείς Πυροσβέστες τα επιδόματα α) ειδικής απασχόλησης, β)ειδικών συνθηκών, γ)αυξημένης ετοιμότητας, δ) το εκτός έδρας να υπολογίζεται με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για το μόνιμο προσωπικό.
Το εποχικό προσωπικό να απασχολείται και εκτός της αντιπυρικής περιόδου στην πολιτική προστασία και σε έργα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών.
Να δοθούν άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια και να επανδρωθούν οι υπηρεσίες της Δασικής Υπηρεσίας.

Ο Λουκάς Κωτσαδάμ κάλεσε τους Πυροσβέστες να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους μαζί με το ταξικό κίνημα, το οποίο είναι πάντα δίπλα τους και επισήμανε τις προσπάθειες που καταβάλλει το ΚΚΕ για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το προσωπικό με τις συνεχείς παρεμβάσεις του στη Βουλή, όπως θα κάνει και τώρα . Κάλεσε τους Πυροσβέστες να στηρίξουν το ΚΚΕ παρά τις όποιες επιμέρους διαφορές τους και να συμπαραταχθούν στην πρόταση  για την Λαϊκή Συμμαχία , η οποία θα είναι η εξουσία του λαού, των εργαζομένων, η δική τους εξουσία, όπου μόνο μέσα από αυτήν θα λυθούν οριστικά τα προβλήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.     
   

Ρόδος 22 Μάη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/