Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΚΚΕ: Οι «αντιπαραθέσεις» Περιφερειάρχη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σαντορινιού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ
Δελτίο τύπου για τις «αντιπαραθέσεις» Περιφερειάρχη και  του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σαντορινιού Ν.
Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ. Χατζημάρκου Γ. και του  βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σαντορινιού Ν. σχετικά με το ΦΠΑ, είναι απόλυτα αποπροσανατολιστικές, γιατί όχι μόνο συγκαλύπτουν την αιτία που προκαλεί τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ενισχύουν τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, που απαιτούν μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς  τους, σε βάρος των νησιωτών.
Η κοινή αγωνία τους για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων,η δημιουργία ελκτικού επενδυτικού περιβάλλοντος στον τομέα του Τουρισμού , εκφράστηκε ως, η στρατηγική της συγκυβέρνησης, που  παρουσιάστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής την περασμένη Τρίτη, Πρόεδρος της οποίας είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γάκης Δ.
Στην ίδια κατεύθυνση και οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερού.
Από όσα ανέφερε η κυρία Έλενα Κουντουρά, η στρατηγική και της νέας κυβέρνησης είναι η πάση θυσία ενίσχυση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρηματικών ομίλων (μεγαλοξενοδόχων, εφοπλιστών κ.λπ.) που ήδη συσσωρεύουν αστρονομικά κέρδη, κέρδη που εξασφαλίζονται από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, τις κρατικές επιδοτήσεις και με την παραχώρηση επίσης από το κράτος, (αξιοποίηση κατά την αναπληρώτρια υπουργό), παραλιών, δασών, συνολικά περιοχών φυσικού κάλλους στο κεφάλαιο.
Σ’αυτήν τη στρατηγική συμφωνεί απόλυτα και η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου.Γι’αυτό  εκφράζουν τις ίδιες αγωνίες, που δεν έχουν καμιά σχέση με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής μας. Το ότι κινούνται στην ίδια ρότα, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, δεν θίγει κανένας τους τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων που ισχύουν μέχρι σήμερα και δεν θέλει να πειράξει η συγκυβέρνηση,(φοροχαράτσια,εργασιακά,ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις κλπ). Είναι στο ίδιο πλαίσιο  που κινείται και η  διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς της τρόικα , με την ΕΕ και το ΔΝΤ, για βελτιωμένους όρους χρηματοδότησης και μια χαλάρωση της αυστηρής περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής, που αποτελούν εργαλεία για την ταχύτερη επάνοδο στην καπιταλιστική ανάπτυξη.
Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η αύξηση της φορολογίας με επίκεντρο τους αυτοαπασχολούμενους σε νησιά, θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μεταφερθούν νέα φορολογικά βάρη σε τμήματα των λαϊκών στρωμάτων που δε βρίσκονται σε απόλυτη εξαθλίωση, να θωρακιστεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, να επιταχυνθεί η συγκέντρωση της πίτας του Τουρισμού στους μονοπωλιακούς ομίλους και να προκύψουν ελάχιστα ψίχουλα για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας που θα αξιοποιηθούν απ' την κυβέρνηση για να επιδείξουν τις κοινωνικές ευαισθησίες της.
Γι' αυτό και μονόδρομος είναι η οργάνωση της πάλης απέναντί τους, απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο: Τα μονοπώλια, το κράτος τους, την κυβέρνησή τους και την ΕΕ. Ο δρόμος αυτός είναι σήμερα περισσότερο ρεαλιστικός και αναγκαίος από ποτέ.
Ρόδος 18/05/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/