Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Δήλωση του Γ. Νικητιάδη με αφορμή τα δυσμενή για την Κω δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα των προσφύγων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή τα δυσμενή για την Κω δημοσιεύματα σε ευρωπαϊκές εφημερίδες σχετικά με το θέμα των προσφύγων και μεταναστών, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Παρά το γεγονός ότι η κρισιμότητα των στιγμών σε σχέση με την εξεύρεση λύσης στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας θα επέβαλε την μονοπώληση της θεματολογίας από το τεράστιο αυτό και τόσο σοβαρό για την πατρίδα μας ζήτημα, τολμώ να παρέμβω  για ένα κορυφαίο για την Κω ζήτημα, του οποίου η διαχείριση κατέστησε θύμα το όμορφο νησί, με συνέπειες που αν δεν ελεγχθούν ΣΗΜΕΡΑ, μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στην Κω, πολύ μεγαλύτερες από οποιαδήποτε επώδυνη ή όχι συμφωνία με τους δανειστές μας.
Είναι προφανές ότι αναφέρομαι στο τεράστιο πρόβλημα ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ με τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες στην τουριστική Κω, της οποίας το όνομα για πρώτη φορά αμφισβητείται ως τουριστικός προορισμός, με άρθρα και δημοσιεύματα σε Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία και πολλές άλλες χώρες, τα οποία δυστυχώς πλησιάζουν πολλές φορές τον κιτρινισμό.
Για το πρόβλημα αυτό, μόνο οι φιλόξενοι Κώοι δεν έχουν καμία ευθύνη, ενώ αντιθέτως οι αρμόδιοι επιδεικνύουν τέτοια ανοργανωσιά και αδιαφορία, που πραγματικά μας βάζει σε τεράστια ανησυχία. Το κερασάκι δε της ανοργανωσιάς του κράτους αυτού, έρχεται να «δέσει» με την πρωτοφανή επίθεση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Δημάρχου Κω, όταν ΜΟΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Και εξηγούμαι. Για να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη και να αποκτηθούν περισσότεροι μηχανισμοί ταυτοποίησης των μεταναστών, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να φύγουν από το νησί, σε ελάχιστες ώρες, αρμόδιος είναι ο Δήμος της Κω ή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Για να δοθεί άδεια σε πλοίο να έρθει να παραλάβει όσους (όλοι σχεδόν) πρέπει να φύγουν, είναι αρμόδιος ο Δήμος ή το Υπουργείο Ναυτιλίας; Για να προστατευθούν τα σύνορα και να μην έρχονται οι πάντες στην Κω από την Τουρκία, είναι αρμόδιος ο Δήμος ή το Υπουργείο Αμύνης; Για να ενημερωθούν οι ξένοι και να αλλάξει η εικόνα του νησιού στην Αγγλία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία κ.τ.λ. είναι αρμόδιος ο Δήμος ή το Υπουργείο Τουρισμού; Για να υπάρξει τόπος συγκέντρωσης, είναι αρμόδιος ο Δήμος ή το Κράτος; Για να φύγει η Υπηρεσία της ταυτοποίησης από τη «φάτσα» του νησιού (μπροστά στη θάλασσα, στον κεντρικότερο τουριστικό δρόμο) και να πάει σε περιοχή χωρίς προβολή, είναι ο Δήμος ή το Κράτος αρμόδιο; Όλοι γνωρίζουν ότι αρμόδιο για τα παραπάνω είναι το Κράτος και όχι ο Δήμος της Κω. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκονται στην Κω 1500 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, από τους οποίους το 70% είναι Σύριοι, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Κονγκό. Περιθώρια άλλα για χάσιμο χρόνου δεν υπάρχουν.
Θεωρώ λοιπόν απαράδεκτο να μην βλέπουν οι αγαπητοί συμπατριώτες μας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι απαιτείται ΑΜΕΣΩΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, στην οποία να προεδρεύει ένας υπουργός (Τουρισμού, θα έλεγα εγώ) και να συμμετέχουν Γραμματείς των συναρμοδίων υπουργείων,  ώστε να βρουν άμεσα λύση στο πρόβλημα, συνεδριάζοντας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και συντονίζοντας τις ενέργειές τους.
Αυτή την ώρα πρέπει να αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες και την επίρριψη ευθυνών σε άλλους. Ας αναλάβει ο καθένας τις δικές του ευθύνες πριν να είναι αργά. Αρκετά υφίσταται ο κλάδος του Τουρισμού με Φ.Π.Α. και τόσα άλλα. Δεν είναι ώρα για κομματικές σκοπιμότητες, αλλά ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν».
πολιτικο  ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΥ  Ν.  ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ
τ. Υφυπουργoύ Πολιτισμού και Τουρισμού
π. Βουλευτή Δωδεκανήσου
Λυκαβηττού  5,  106 72 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210-3643597, 210-3642909
FAX: 210-3625331

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/