Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΕΥΡΩΠΗ & Ο ΚΟΣΜΟΣ»

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ
Ανακοίνωση
Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και τους φοιτητές, συνολικά για το λαό, η προσπάθεια εξωραϊσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ίδια ώρα που η ευρωλυκοσυμμαχία  ετοιμάζεται να περάσει,  μια ακόμα πιο σφιχτή θηλιά στο λαιμό του ήδη χρεωκοπημένου Ελληνικού λαού.
Ο λόγος για την παρουσίαση του βιβλίου «Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΕΥΡΩΠΗ & Ο ΚΟΣΜΟΣ» της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική, (Τεύχος 4), που θα γίνει από ομάδα διδακτόρων Πανεπιστημίων στη Ρόδο, με περιεχόμενο που εξωραΐζει το ρόλο, τη ταυτότητα της ΕΕ και τις αντιδραστικές της επιδιώξεις, που είναι η ένταση της εκμετάλλευσης των λαών, η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, η συμμετοχή της σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
Ο ελληνικός λαός, κυρίως από το 1981 και μετά, έχει ακούσει πολλά χρυσοπληρωμένα διαφημιστικά  για την ΕΟΚ τότε και σήμερα ΕΕ, και ακόμα περισσότερα έχει ζήσει στο πετσί του. Οσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο μπροστά στα μάτια των λαών της Ευρώπης αποκαλύπτεται τι παραμύθι ήταν η προπαγάνδα ότι στην ΕΕ όλες οι χώρες και οι λαοί είναι ισότιμοι εταίροι,  και καλοί σύμμαχοι μεταξύ τους. Αποκαλύπτεται ποια είναι η«Ευρώπη της αλληλεγγύης», της «ειρήνης», του «ευρωπαϊκού κεκτημένου» κλπ.
Αυτή  η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μόνα κεκτημένα που σέβεται είναι αυτά των μονοπωλίων της , η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητά τους, που χρηματοδοτούνται από την φτώχεια και την εξαθλίωση των λαών της.
Οι διάφοροι προπαγανδιστές του αδιαμφισβήτητου δρόμου της ΕΕ, εκπονούν μελέτες, σεμινάρια, εκδηλώσεις, προγράμματα, ακόμα και μέσα στα σχολεία, επιδιώκοντας τη  συναίνεση, τη συμβολή και την πλήρη υποταγή του λαού και της νεολαίας στους στόχους της, που σ’ αυτή τη φάση συμπυκνώνονται στην στρατηγική «ΕΥΡΩΠΗ 2020».  Στην ίδια ρότα και η Τοπική Διοίκηση, που όχι μόνο συμμετέχει στον εξωραϊσμό της αντιδραστικής ΕΕ, αλλά υλοποιεί κατά γράμμα τις πολιτικές της, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.
Υπάρχει σήμερα η 36χρονη πείρα του λαού μας, από τον Ιούνιο του 1979, που η Βουλή ψήφισε τη συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.
Η συμμετοχή στην ΕΟΚ - ΕΕ δεν οδήγησε, όπως υπόσχονταν τα αστικά κόμματα, στη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών και των μεσαίων. Αντίθετα η ΕΕ καθοδήγησε, στήριξε και πρωταγωνιστεί σε μια ολομέτωπη επίθεση γκρεμίσματος εργατικών λαϊκών κατακτήσεων, που σημειώθηκαν στις προηγούμενες δεκαετίες.
Είναι κρίσιμο , για την 36εξάχρονη πορεία της χώρας μας στην ΕΕ να βγάλουμε συμπεράσματα, , ως εργαζόμενοι,  αυτοαπασχολούμενοι, ως φτωχοί αγρότες, ιδιαίτερα σήμερα που ο πόλεμος στα δικαιώματα και στη ζωή μας, είναι ανελέητος, διαρκής, κλιμακούμενος. Να προβληματιστεί ο λαός και η νεολαία, που ζει με τραγικό τρόπο τη βαρβαρότητα των πολιτικών της ΕΕ, αν υπάρχει πιθανότητα  , αυτός ο οργανισμός να υπερασπιστεί  τα λαϊκά δικαιώματα, την ανάπτυξη της χώρας με γνώμονα τις σημερινές και σύγχρονες ανάγκες μας. Όσο υπάρχει,  θα αποτελεί πάντα εχθρό των λαϊκών συμφερόντων και δικαιωμάτων, ενώ θα είναι ένα ισχυρό όπλο του κεφαλαίου και των κομμάτων του, πηγή αντίδρασης σε όλη τη γραμμή. Η ΕΕ, όπως και ο καπιταλισμός δεν μπορούν να γίνουν ανθρώπινοι.
  Γι’ αυτό ο λαός έχει ανάγκη ένα δρόμο:Να  τινάξει από πάνω του τις αλυσίδες της ΕΕ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος και να βάλει τα θεμέλια της λαϊκής ευημερίας με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων κάτω από εργατικό - λαϊκό έλεγχο.

Ρόδος 3/06/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/