Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΟΡΩΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πρόσφατη ολομέλεια της Οργάνωσης Μελών Σορωνής του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκαν συνοπτικά τα ακόλουθα:
1. Η Οργάνωσή μας, θέτει επιτακτικά προς το κόμμα μας, προς την Νομαρχιακή μας Επιτροπή και προς τους συντρόφους Βουλευτές μας, το ζήτημα της εφαρμογής των προεκλογικών μας δεσμεύσεων σε όλα τα επίπεδα που αυτές εκφράστηκαν.
Α. Με αυτό το δεδομένο, υπενθυμίζουμε ότι, το κόμμα μας στις 18-12-2014, κατέθεσε τροπολογία με σκοπό την αποκατάσταση των εργαζόμενων των  Συνεταιριστικών Τραπεζών που τελούν υπό εκκαθάριση. Μεταξύ αυτών ήταν και η Τράπεζα Δωδεκανήσου. Θεωρούμε λοιπόν, ότι είναι καθήκον μας, η συγκεκριμένη τροπολογία να επανέλθει άμεσα με πρωτοβουλία των βουλευτών μας, να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί από την Κυβέρνησή μας, αφού αφορούσε την αποκατάσταση όλων των εργαζομένων – με την αυτοδίκαιη μεταφορά τους στις τράπεζες που απορρόφησαν τα υγιή χαρτοφυλάκια των υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικών Τραπεζών –,  ούτως ώστε αφενός να αρθούν οι αδικίες της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου που εξυπηρετούσαν την ολιγοπωλιακή δομή των 4 μεγάλων συστημικών τραπεζών και αφετέρου, να διασφαλιστούν στο σύνολό τους, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Β. Θέτουμε επικουρικά, το θέμα επαναλειτουργίας Τράπεζας στη Σορωνή, δεδομένου ότι σήμερα χιλιάδες κόσμου, των Δημοτικών Ενοτήτων Καμείρου, Αταβύρου και εν μέρει Πεταλουδών, ταλαιπωρείται αφάνταστα για τις στοιχειώδεις συναλλαγές του.
Γ. Στο ίδιο πάντα πνεύμα, θεωρούμε ότι η δέσμευση του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώπιον του Ροδιακού και Δωδεκανησιακού λαού, κατά την προεκλογική του ομιλία στη Ρόδο, σε σχέση με το θέμα του Φ.Π.Α. αλλά και του ΕΝΦΙΑ, είναι από τις πραγματικές κόκκινες γραμμές, στις οποίες δεν χωράει καμία διαπραγμάτευση. Είναι πυλώνες στους οποίους βασίσαμε την προεκλογική μας εκστρατεία και οφείλουμε άμεσα να υλοποιήσουμε όλα όσα δεσμευτήκαμε και υποσχεθήκαμε στον λαό, διότι σήμερα, οι παρ’ ολίγον εφαρμοστές του mail Χαρδούβελη και οι εκφραστές τους σε τοπικό επίπεδο, πλιατσικολογούν με όλο το απύθμενο θράσος που τους διακρίνει. Ας μην τους δώσουμε την χαρά λοιπόν να συνεχίσουν να το κάνουν.
2. Σε ότι αφορά το χωριό μας, αλλά και όλα τα γειτονικά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου, θέτουμε επιτακτικά προς τον Δήμο Ρόδου και την Δ.Ε.Υ.Α.Ρ., το θέμα του ελέγχου των πόσιμων υδάτων, που μετά την αναίτια διακοπή της σύμβασης, με τον άνθρωπο που όλα τα προηγούμενα χρόνια φρόντιζε γι’ αυτό, είναι ανύπαρκτος. Είναι απαράδεκτο, το έτος 2015, να μην υπάρχει έλεγχος και φροντίδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το νερό που πίνει ο κόσμος. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και απαιτούμε την άμεση επίλυσή του από τους αρμοδίους, χωρίς να χρειαστεί να επανέλθουμε.
3. Τα έργα που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στη Σορωνή, με εξαίρεση τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, που υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς, παραμένουν στάσιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καλούμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή, άμεσα, να φροντίσει για την επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουν προκύψει, ώστε αφενός να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα έργα της ύδρευσης, της ολοκλήρωσης των συνδέσεων ύδρευσης, της πλακόστρωσης και του ηλεκτροφωτισμού του παλιού χωριού και της αποκατάστασης του νεοκλασικού (παλιό σχολείο), αφετέρου δε να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων στο παλιό χωριό με ότι αυτό συνεπάγεται. Διευκρινίζουμε δε, ότι η μη συνέχιση του αντισταθμιστικού της Δ.Ε.Η., δεν οφείλεται σε αυτήν, αλλά στο πρόβλημα της προμήθειας πλακών, το οποίο μαθαίνουμε ότι επιλύθηκε, αλλά δεν βλέπουμε να προχωράει το έργο. Από την Δ.Ε.Η. αναμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης του υπολοίπου 50%, για το οποίο έχει ήδη δεσμευτεί, καθώς και την ένταξη της Σορωνής στα νέα αντισταθμιστικά έργα, που προβλέπονται για το νησί μας, με βάση τις προτάσεις που ήδη της έχουν κατατεθεί και στις οποίες φυσικά πρέπει να συνηγορήσει και ο Δήμος Ρόδου.
Εξυπακούεται πως σε ότι μας ζητηθεί, θα ήμαστε αρωγοί, προς κάθε κατεύθυνση.

Σορωνή 29/05/2015

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΟΡΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/