Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ), στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε.   προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ, για την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων μεταξύ των οποίων και της Ρόδου. Η  ιδιωτικοποίηση -  παραχώρηση για 40+10 χρόνια  στην  ελληνογερμανική κοινοπραξία «Fraport - Slentel Ltd», έρχεται να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου για κερδοφόρους τομείς δραστηριότητας, σε βάρος των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και γενικότερα, σε βάρος των κατοίκων των νησιών , σε βάρος των μικρών εμπορικών καταστηματαρχών.  Υποδομές κερδοφόρες, απόλυτα αναγκαίες για τον τόπο, ακριβοπληρωμένες από τον Ελληνικό λαό, γίνονται βορά για τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα των πολυεθνικών ομίλων, με σοβαρές επιπτώσεις ακόμα και στην εθνική άμυνα της χώρας.
Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης, η οποία συνέπεσε με το 3ο μνημόνιο, αποκαλύπτει με το ποιο καθαρό τρόπο το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του στην διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος, οι οποίοι προεκλογικά «έσχιζαν τα ρούχα τους», (όπως και τα μνημόνια) για τις ιδιωτικοποιήσεις και ιδιαίτερα των αεροδρομίων.
«…..Και ακόμα, έχουμε υποχρέωση να σώσουμε την φυσική ομορφιά των νησιών από τα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ. Από την επιθετικότητα μιας τουριστικής ανάπτυξης, εξαιρετικά επικερδούς για τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Αλλά ελάχιστα ωφέλιμης για τον τόπο.»….. «Στην ίδια ακριβώς λογική θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων. Γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος, ούτε ανάπτυξη. Είναι επιστροφή στην φεουδαρχία.», τόνιζε στην προεκλογική του ομιλία στη Ρόδο,  ο κος Τσίπρας. Ο τυχοδιωκτισμός σ’ όλο του το μεγαλείο!!!
Από κοντά και οι σημερινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα,  οι οποίοι προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, κορόιδευαν το ροδιακό λαό λέγοντας για το «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις «ατόπημα» που θα αποκαταστούσαν. Η λεγόμενη «αξιοποίηση» με ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα έγινε «ικανοποιητικό» τίμημα και αναγκαία ενέργεια….. Καλά σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται;
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει στο ροδιακό λαό την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, τις ιδιωτικοποιήσεις που έρχονται, των λιμανιών, των χρυσοφόρων παραλιακών εκτάσεων, της ενέργειας κλπ. καλεί τον κόσμο της δουλειάς, τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους,  τους νέους τις γυναίκες, να εκφράσουν μέσα από επιτροπές αγώνα, από λαϊκές επιτροπές, μέσα από τους ταξικούς φορείς, την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις, στα νέα αβάστακτα βάρη, να παλέψουν ενάντια στη  μείωση μισθών και συντάξεων, ενάντια στην  αύξηση της φορολογίας, ενάντια στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, ενάντια  στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, να παλέψουν στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. τη μονομερή διαγραφή του χρέους, στην κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής,  την επιστημονικά σχεδιασμένη παραγωγή για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, την λαϊκή εξουσία.  

Ρόδος 19-8-2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/