Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΚΛΟΓΩΝ 20-9-2015

 «Τους δοκίμασες... Τώρα με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής»
Με αυτό το σύνθημα απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που φορτώνονται τα νέα δυσβάστακτα μέτρα του 3ου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που παραμένουν σε ισχύ: Στους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών,
Σε όλους όσους τα τελευταία χρόνια εμπιστεύτηκαν διάφορες κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες και συνεργασίας, "κεντροδεξιές", "κεντροαριστερές", "αριστερές", και είδαν το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο.
Τους καλούμε να σκεφτούν και να επιλέξουν εκλογικά, με βάση και την πρόσφατη πείρα τους. Να τοποθετηθούν μαχητικά και τέτοια τοποθέτηση στις εκλογές είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η ψήφος που θα δυναμώσει τη λαϊκή αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία και νόμο, σε κάθε αντιλαϊκό μονοκομματικό ή πολυκομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία κρατών.
Ο λαός έχει σήμερα μεγαλύτερη πείρα, και περισσότερους λόγους να στηρίξει το ΚΚΕ.
Γιατί το ΚΚΕ ποτέ δεν κορόιδεψε το λαό. Είπε την αλήθεια , προειδοποίησε έγκαιρα για την πορεία των εξελίξεων και για την κατάληξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός έχει πια ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική. Ο καπιταλισμός και οι διεθνείς ενώσεις του, όπως η ΕΕ, δεν αλλάζουν χαρακτήρα με διαπραγματεύσεις, δημοψηφίσματα, δήθεν αριστερές κυβερνήσεις.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο που  λέει πραγματικό, γνήσιο κι ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα προτείνει το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει και ανήκει αποκλειστικά στο λαό. Αντιπαλεύει τις πραγματικές αιτίες των μνημονίων που είναι η ίδια η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου. Οργανώνει την πάλη με συνέπεια, για άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, για την αλληλεγγύη, για την κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Ήταν το μόνο κόμμα που κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, που με ευθύνη όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -και αυτών που τώρα αποσχίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ- και της προέδρου της Βουλής δεν ήρθε ποτέ για συζήτηση και ψήφιση.

Μπροστά στο φόβο ότι ο λαός αξιοποιεί την πείρα του και βγάζει συμπεράσματα, προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα εκβιαστικά διλήματα και ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές. Τον βάζουν να επιλέξει, ποια κυβέρνησης θα είναι πιο κατάλληλη για να εφαρμόει το νέο μνημόνιο και τους αντιλαϊκόυς σχεδιασμούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά κοροϊδεύει ωμά το λαό, λέγοντας ότι θα "υπερβεί" τα μνημόνια, την ίδια στιγμή που τα εφαρμόζει και τα επεκτείνει. Ισχυρίζεται ότι, αν είναι αυτός στην κυβέρνηση, θα αμβλύνει δήθεν τις αρνητικές επιπτώσεις του μνημονίου και θα πάρει αντισταθμιστικά "φιλολαϊκά" μέτρα για την ανάπτυξη και τη μείωση του χρέους. Κρύβει ότι το διαρκές τσάκισμα του λαού είναι το βασικό προαπαιτούμενο της όποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης και απόφασης για το χρέος, το οποίο θα το φορτωθούν εξολοκλήρου οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αξιοποιούν το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να εμφανίσουν ως δικαιωμένη τη βάρβαρη πολιτική που στήριξαν και υλοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουν να αποσπάσουν "δήλωση μετάνοιας" από το λαό που καταδίκασε και αντιπάλεψε την πολιτική τους. Λανσάρονται ως εγγυητές της "ευρωπαϊκής πορείας" της χώρας, επειδή έχουν την "τεχνογνωσία" των μνημονίων. Μαζί με το Ποτάμι εμφανίζονται ως πιθανοί, αυριανοί εταίροι μιας κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από την άλλη χρησιμοποιούν καινούρια εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμμάτων. Τέτοιο ανάχωμα είναι και η «Λαϊκή Ενότητα» του Λαφαζάνη, που εμφανίζεται σαν ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2, νέος σωτήρας, πάντα στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Και βάζει ένα ακόμα ψευτοδίλημα: μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη; Ευρώ ή εθνικό νόμισμα; Κρύβει όμως ότι η πραγματική διαχωριστική γραμμή δεν είναι το νόμισμα, αλλά το ποιος κατέχει τα κλειδιά της οικονομίας, τα μέσα παραγωγής, το φυσικό πλούτο της χώρας. Όσο αυτά θα παραμένουν στα χέρια της αστικής τάξης, όσο θα ακολουθείται καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, κάθε κυβέρνηση θα θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.
Εξάλλου αυτοί δεν είναι που τόσους μήνες στήριξαν από κυβερνητικές θέσεις όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο; Δεν στήριξαν τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, τις ΠΝΠ της κυβέρνησης, την ισχυροποίηση των δεσμών της χώρας με την πολιτική μηχανή του ΝΑΤΟ;
Καλούμε το λαό να απορρίψει και να απομονώσει και τη ναζιστική, εγκληματική Χ.Α. Όσο κι αν τελευταία παρουσιάζονται με καινούριο προσωπείο στην πραγματικότητα έχει το ίδιο, αποκρουστικό πρόσωπο με πριν. Καλλιεργεί το μίσος προς τους άλλους λαούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Είναι το όργανο του "διαίρει και βασίλευε" των καπιταλιστών, όργανο διάσπασης της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού. Μιλάει δήθεν ενάντια στα μνημόνια, στην πραγματικότητα όμως είναι η πρώτη που τρέχει να τα εφαρμόσει, με τα δουλεμπορικά γραφεία που στήνει, με την λυσσαλέα επίθεση στο εργατικό, λαϊκό κίνημα. Δεν απορρίπτει την ΕΕ, αλλά επιζητεί "βελτίωση" της θέσης του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτήν.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει ελπίδα. Τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία, η εκμετάλλευση του λαού για να κερδίζουν οι λίγοι, δεν είναι μονόδρομος, ούτε μπορεί ν' αποτελούν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Η πρόταση του ΚΚΕ για τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ είναι η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Η πραγματοποίηση αυτού του δρόμου εξαρτάται από τη λαϊκή θέληση. Ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, περνά απαραίτητα από τη συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Αρκεί ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, να την κάνει δύναμη αγώνα κι ανατροπής.
Υπάρχει τρόπος και σχεδιασμός για να γίνει πράξη η πρότασή μας και να μπορέσει ο εργαζόμενος λαός να ζήσει καλύτερα, όπως πρέπει, όπως του αξίζει σήμερα, με βάση τις δυνατότητες που έχει η κοινωνία. Κι αυτός ο δρόμος περνά μέσα από τη συγκρότηση μιας ισχυρής, μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, που θα αγωνίζεται ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και θα έχει σταθερή πυξίδα την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Η συγκρότηση και ισχυροποίησή της μπορεί και σήμερα να βοηθήσει στο να αλλάζει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης, να δυναμώνουν η οργάνωση, η μαχητικότητα, το αγωνιστικό πνεύμα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, κόντρα στο ραγιαδισμό και τη μοιρολατρία, στην υποταγή του λαού στους παλιούς και νέους διαχειριστές της βαρβαρότητας του καπιταλισμού.
Σ' αυτήν την πορεία χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, στη Βουλή και - πάνω απ' όλα - στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο, στους χώρους νεολαίας.
Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη ρήξης με την καπιταλιστική εκμετάλλευση κι εξουσία. Είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικά διαφορετικό, όχι μόνο εναλλακτικό, αλλά ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και όλης της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο. Αυτές είναι και οι προϋποθέσεις για πραγματική λύτρωση από τη μέγκενη των αγορών, του κεφαλαίου, για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ.
«Τους δοκίμασες... Τώρα με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής»

Εγγύηση αποτελεί και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα

ΠΟΤΣΟΣ ΚΑΛΕΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
Ιδιωτικός Υπάλληλος, 40 ετών
Γραμματέας της Τ.Ε. Ν.Δωδεκανήσου του ΚΚΕ
Αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου
Ρόδου με την Λαϊκή Συσπείρωση


ΜΑΚΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ)
Ξενοδοχοϋπάλληλος, 45 ετών
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κω με την Λαϊκή Συσπείρωση


ΧΟΥΛΛΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)

Οικοδόμος, 34 ετών
Πτυχιούχος Παντείου Σχολής (Κοινωνιολόγος)
Γραμματέας Σωματείου Οικοδόμων Καλύμνου


ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ξενοδοχοϋπάλληλος, 31 ετών με σπουδές στην Πληροφορική.
Μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.
Στέλεχος του ΠΑΜΕ.


ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα, 48 ετών
Μέλος του σωματείου φροντιστών (Ο.Ε.Φ.Ε.)
Μέλος του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Αγ. Νικολάου – Αγ. Δημητρίου (ΑΠΟΠΕΣ)
Μέλος της επιτροπής Ρόδου της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.


ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αγρότης, 56 ετών
Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κω

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΝΤΕΠΗ)
Δημοτικός Υπάλληλος,48 ετών
Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου  Εργαζομένων στο Δήμο Ρόδου και Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.
Επικεφαλής της Ομάδας Γυναικών Ρόδου της Ο.Γ.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της Ο.Γ.Ε.

Μέλος της μικτής χορωδίας του Δήμου Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/