Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν οι άλλοι κληρονομούν τη στάχτη, εμείς ανάβουμε και πάλι τη φλόγα.

 Όλοι Μαζί Μπροστά

του Βασίλη Α. Υψηλάντη
Δικηγόρου
Υπ. Βουλευτή Δωδεκανήσου-ΝΔ


            Όταν οι άλλοι κληρονομούν τη στάχτη, εμείς ανάβουμε και πάλι τη φλόγα. Όταν οι άλλοι εμμένουν σε ιδεοληψίες του χθες, εμείς ανοίγουμε την πόρτα στις νέες ιδέες του αύριο. Όταν οι άλλοι χαϊδεύουν συντεχνίες και θεσπίζουν εκ νέου φεουδαρχικά προνόμια για την εκλογική τους πελατεία, εμείς στηρίζουμε την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την εργασία.
            Η ΝΔ είναι και πάλι εδώ για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Για να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας όπως έκανε πάντα. Αλλά και για να πετύχει την επάνοδο της στην ευημερία και την ανάπτυξη.
            Είναι αλήθεια πως το μονοπάτι είναι δύσβατο. Η επιστροφή στα ελλείμματα και την ύφεση, τα capital controls, η ανάγκη για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η συνακόλουθη επιβάρυνση του δημοσίου χρέους σε συνδυασμό με την καταβαράθρωση της αξιοπιστίας μας, πήγαν την πατρίδα μας χιλιόμετρα πίσω. Τόσο πίσω που αναρωτιέται κανείς: υπάρχει στ’ αλήθεια ελπίδα ανάκαμψης έπειτα από τέτοια καταστροφή; Ή μήπως η μοίρα μας είναι να φυτοζωούμε εσαεί;
            Είναι αναμενόμενο ο απλός πολίτης να διατυπώνει προβλέψεις για το μέλλον με βάση τις εμπειρίες του πρόσφατου παρελθόντος. Όμως εμείς οι Έλληνες έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι κατέχουμε όσο κανείς την τέχνη της αναγέννησης. Αυτή την αναγέννηση του έθνους εγγυάται η Νέα Δημοκρατία!
            Με πνεύμα συνεργασίας και συνθέσεων χωρίς την παλιομοδίτικη αλαζονεία του νεοφώτιστου παντογνώστη θα σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα ψηλά.
            Αναδιοργανώνοντας τη Δημόσια Διοίκηση και καθιστώντας το Κράτος μας μικρό, ευέλικτο και φιλικό προς τον πολίτη και τον επιχειρηματία. Όχι φορτώνοντας το με πρόσθετα, αχρείαστα βάρη στις πλάτες του ιδιωτικού τομέα.
            Προωθώντας με τόλμη τις αποκρατικοποιήσεις και παρέχοντας επενδυτικά κίνητρα προκειμένου να γίνει η χώρα μας ελκυστικός πόλος επενδύσεων και να βρουν δουλειά οι άνεργοι. Όχι κλείνοντας εργοστάσια -όπως στις Σκουριές- ούτε σαμποτάροντας έμμεσα ιδιωτικοποιήσεις που η ίδια η ελληνική κυβέρνηση εξαγγέλλει, όπως έπραξε πρόσφατα με δηλώσεις του ο κ. Σπίρτζης.
            Εκσυγχρονίζοντας και βάζοντας σε τάξη την Παιδεία. Όχι επαναφέροντας αναχρονιστικές πρακτικές, όπως συνέβη με το νόμο Μπαλτά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή αφήνοντας σχολεία και νηπιαγωγεία με πρωτοφανείς ελλείψεις.
            Και φυσικά δίνοντας προτεραιότητα στo σήμερα αλλά και στο αύριο της νησιωτικής Ελλάδας και της ασφάλειάς της. Δεν χωρά στη λογική το "δόσιμο" των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας από τον Τσίπρα, όπως είναι αδιανόητο να τα αφήνουμε  απροστάτευτα στις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές. Είναι ανώφελο για τους μετανάστες και απάνθρωπο για τους ντόπιους. Οι μόνοι κερδισμένοι; Οι αδίστακτοι δουλέμποροι και τα κυκλώματά τους. Εμείς εγγυόμαστε την αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας όπως άλλωστε συνέβαινε μέχρι πέρσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναλογία μεταναστευτικών εισροών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας έχει φτάσει σχεδόν στο 1/1 αντί για 1/9 που ήταν προ ολίγων μηνών. Είναι επιπρόσθετα και για τους λόγους αυτούς ανάγκη να πιέσουμε για να εξευρεθούν το συντομότερο ισοδύναμα προκειμένου να επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά.

            Για όλους αυτούς τους λόγους ας κάνουμε τη μιζέρια παρελθόν. Στις 20 Σεπτέμβρη ας δώσουμε με την ψήφο μας τέλος στην οπισθοδρόμηση και τη θανατηφόρο διολίσθηση της πατρίδας μας. Με τη Νέα Δημοκρατία πάμε όλοι μαζί μπροστά. Πραγματοποιούμε ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά του απομονωτισμού και κάνουμε την Ελλάδα ουσιαστικά ισότιμη στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη. Με γενναίες τομές και μεταρρυθμίσεις αναβαθμίζουμε τον τόπο μας δίνοντας στο λαό μας τη χώρα που του αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/