Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΕΜΠΤΗ  22  ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες,
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου καλεί όλους του συναδέλφους  Εμποροϋπάλληλους, Οδηγούς, Εργαζόμενους  στα γραφεία ,στις υπηρεσίες ιδιωτικού τομέα(καθαριότητα-σεκιούριτι) νέοι, νέες, άνεργοι να συμμετέχουν στην οργάνωση της απάντησης μας μπροστά στο νέο κύμα επίθεσης που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα στον Οκτώβρη.
Τα νέα βάρβαρα μέτρα του πολυνομοσχεδίου  έρχονται να προστεθούν στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απληρωσιά, τις άδειες άνευ αποδοχών, την εντατικοποίηση της εργασίας.
Στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων επικρατούν πια οι ατομικές συμβάσεις ,χωρίς δικαιώματα ,4ωρες ,και με μισθούς πείνας.
Και στην δική μας περιοχή  οι εξελίξεις στον κλάδο δείχνουν ότι μεγαλέμποροι και μεγαλοεργοδότες  προετοιμάζουν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή των νέων μέτρων με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους την ισχυροποίηση τους στην κούρσα του ανταγωνισμού που εντείνεται.
Οι εξαγορές και η κίνηση των κεφαλαίων μέσα στον κλάδο αλλά και από κλάδο σε κλάδο είναι στα σχέδια τους που για τους εργαζόμενους τίποτα καλό δεν μπορούν να φέρουν. Οι μαζικές απολύσεις , τα κλεισίματα καταστημάτων, οι μειώσεις μισθών έρχονται στην ημερήσια διάταξη για τους εμποροϋπάλληλους. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ η οποία ήδη έχει προχωρήσει στο κλείσιμο 22 καταστημάτων απολύοντας δεκάδες συνάδελφους ενώ φημολογείται ότι αυτό είναι  μόνο η αρχή.
Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ιδιωτικού τομέα (καθαριότητα-σεκιούριτιι)μένουν απλήρωτοι έως και 4 μήνες.
Οι οδηγοί στις εμπορικές επιχειρήσεις και στις αποθήκες δουλεύουν 12 και 14 ώρες την ημέρα με μισθούς πείνας με την προοπτική όπως τους υπόσχονται οι εργοδότες να τους κρατήσουν και τον χειμώνα.                                                                                                               Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει  η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  για ψήφιση στη Βουλή, φέρνει τη  διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης ,το τσάκισμα στους μισθούς, τις συντάξεις και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Πρόκειται για τον περαιτέρω σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, όπως τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που μεθοδεύει και καταργώντας μεγάλες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις εξισώνοντας τις προς τα κάτω και κάνοντας τη σύνταξη για τους νεότερους να φαντάζει όνειρο απατηλό!  Συνεχίζει και εντείνει τη φοροληστεία των εργατικών λαϊκών οικογενειών, απαλλάσσοντας ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια και βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του κάθε εργαζόμενου για δομές Υγείας και Παιδείας που ο χαρακτήρας τους μόνο στα χαρτιά παραμένει δημόσιος.   Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.  Οι επιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και το ύψος των συντάξεων που μας καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα με συντάξεις πείνας. Καταργούν πραγματικά κάθε είδους προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε επαγγελματικές ασθένειες και εργατικά ατυχήματα.
Παράλληλα εξακολουθεί να είναι σε πλήρη εξέλιξη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές που είναι από τις βασικές απαιτήσεις  των μεγαλεμπόρων  και των πολυεθνικών σε συνδυασμό με την πλήρη απελευθέρωση  του ωραρίου. Μπροστά μας έχουμε το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 1/11/15 με βάση τη ισχύουσα νομοθεσία.

Να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια! Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν να βιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Μέσα από τους χώρους δουλειάς, μέσα απ’ το σωματείο μας να ακυρώσουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς τους. Να μην επιτρέψουμε να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας.
Να διεκδικήσουμε τώρα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να μην είναι πίσω από την κάλυψη βασικών αναγκών μας. Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις! Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια!

Εμείς έχουμε τη δύναμη !
Αν συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της δύναμης μας και η κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε, μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας.
Να προετοιμαστούμε ώστε να μην αφήσουμε να περάσει αυτή η νέα επίθεση.
Να μην πέσουμε θύματα της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας που μας καλλιεργούν με διάφορους τρόπους ώστε να ωφεληθούν και να περάσουν μέτρα άγριας σκληρότητας χωρίς αντιδράσεις. Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας! Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στον σφαγιασμό! Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή! Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή.
Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις.
Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.
Οργανώσου στο σωματείο σου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.
Διεκδικούμε :
-Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.
-Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα   καταστήματα με     νόμο από την κυβέρνηση. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
-Υπογραφή συλλογικής σύμβασης χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά του μισθού των εργαζόμενων στα προ της μείωσης επίπεδα.
-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
-Για τους εργαζόμενους 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία
-Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
-Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους ,αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
-Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.                                                                                                                                  Στην αντεργατική - αντιλαϊκή σφαγή δεν υπάρχει  λαϊκή συναίνεση.
Όλοι στο δρόμο μαζικά, μαχητικά, αγωνιστικά. Να μην λείψει κάνεις.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Ως πρώτη αγωνιστική απάντηση συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 6:00 μμ στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και προετοιμαζόμαστε για απεργία στις 12 του Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/