Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Γραμματείας της Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στη Νέα ΝΑΤΟική Βάση

Μετά, τις προτάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την ίδρυση νέας αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο, την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, αλλά και την επέκταση και ενίσχυση της βάσης της Σούδας, ήρθε τώρα και η πρότασή της για την αναβάθμιση της… «αναψυχής» των ΝΑΤΟικών!
Αυτό προκύπτει από το δελτίο τύπου του δημάρχου Λέρου, Μ. Κόλλια, , σύμφωνα με το οποίο, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου, στο νησί, συζητήθηκε το θέμα της χρήσης των κτιρίων του παλιού ψυχιατρείου της Λέρου, προκειμένου να κατασκευαστούν θέρετρα και εγκαταστάσεις αναψυχής, τα οποία θα διατεθούν στο ΝΑΤΟ!
Με πρόφαση την «τουριστική ανάπτυξη», θέλουν να καλύψουν τις γενικότερες επιδιώξεις για ενίσχυση της παρουσίας τους στην περιοχή για να δημιουργήσουν παραπέρα προπύργια των επιθετικών τους σχεδίων, την προώθηση των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.
Στην ίδια ρότα της ΝΑΤΟποίησης βρίσκεται και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για τον ελλιμενισμό πλοίων στο λιμάνι της Ρόδου, για το αεροδρόμιο του νησιού, για τις εγκαταστάσεις της Λέρου.
Η παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή μας δεν συνάδει με την ειρήνη και την οικονομική δραστηριότητα του τουρισμού. Υποβαθμίζει όλα τα νησιά, αποτελεί στόχο επιθετικών ενεργειών. Ενισχύει τις πολεμικές επιχειρήσεις, πρωτοστατεί στην φρίκη και την καταστροφή. Αυξάνει τα κύματα των προσφύγων από τις χώρες που επιτίθεται.
Είναι μια διαρκής απειλή για την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Στηρίζει και ενισχύει τις Τουρκικές προκλήσεις, την επιθετικότητά της, πρωτοστατεί στην αλλαγή των συνόρων.
Επιτακτικά προβάλλει η ανάγκη να αποτραπούν τα σχέδια για παροχή γης και νερού από τα νησιά μας στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες των λαών.
Ρόδος 13-10-2015
Η γραμματεία της επιτροπής αγώνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/