Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΚΚΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο χειμώνας έρχεται και η θάλασσα του Αιγαίου μετατρέπεται σε υγρό τάφο εκατοντάδων προσφύγων, που φεύγουν από τις πατρίδες τους με ρίσκο ακόμα και αν χαθούν στη θάλασσα οι ίδιοι μαζί με τα μικρά παιδιά τους, προκειμένου να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και της φτώχειας.
Η καθημερινή τραγωδία των προσφύγων έχει αιτία και είναι οι επεμβάσεις στις χώρες τους από την Αμερική, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία που ανταγωνίζονται για το ποιος θ’ αρπάξει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου των περιοχών αυτών.
Έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση, που όχι μόνο δηλώνει με κάθε ευκαιρία σ’ αυτούς που προκαλούν την δυστυχία και τον όλεθρο, ότι θα διαθέσει κάθε μέσον για την πάταξη της «τρομοκρατίας», αλλά επιπλέον τους έχει τάξει ακόμα μια βάση στη Κάρπαθο, για να διευκολύνει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις επιχειρήσεις τους.
Η στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνει την ευχέρεια στις ίδιες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που δημιούργησαν το πρόβλημα του προσφυγικού, να το αξιοποιούν στη συνέχεια για να προωθήσουν σχέδια όπως: η συνδιαχείριση του Αιγαίου, η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, η εκμετάλλευση ακόμα πιο φθηνού εργατικού δυναμικού.
Ο  ελληνικός λαός από την άλλη πλευρά, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν στην πλάτη του, στη συντριπτική του πλειοψηφία αποδεικνύει, ότι είναι λαός με αξίες αγκαλιάζοντας τους πρόσφυγες. Αποτελούν εξαίρεση, μικρή μειοψηφία που πρέπει να απομονωθούν, αυτοί που καλλιεργούν και σπέρνουν το μίσος, τη διαίρεση, αυτοί που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες σαν εχθρό, υποδαυλιζόμενοι και από την εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Η πάλη του λαού μας και η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ξεριζωμένους είναι ανάγκη να συνδυαστούν με πάλη για:
Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου, της Σέγκεν , και κατάργηση της FRONTEX.
Να μη δημιουργηθούν στην Ελλάδα στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδων εγκλωβισμένων, αλλά να γίνεται απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στα σημεία εισόδου της χώρας προορισμού τους με ευθύνη και χρηματοδότες την ΕΕ και τον ΟΗΕ.
Μέτρα για την αξιοπρεπή διαμονή, διατροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται μέχρι την αναχώρησή τους για τις χώρες προορισμού τους. Ενημέρωση του λαού για τις όποιες ανάγκες υπάρχουν για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.
Για να σταματήσει το ατελείωτο μαρτύριο εκατομμυρίων ανθρώπων στους δρόμους της προσφυγιάς, πρέπει να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης που την γεννά από φτώχεια και πολέμους.

Ρόδος 30/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/