Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζουλη 30.
Κιν.6946423121-   email. idiotikoirodos@gmail.com

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ       ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ    ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

To ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2015, ενάντια στην κατάργηση της. Με προμετωπίδα το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας δίνει συνέχεια στις μάχες όλου του προηγούμενου διαστήματος για απόρριψη στην πράξη όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που η εφαρμογή τους είναι σε εξέλιξη μέσω και του τρίτου μνημονίου.                                                                                                            Η  πάλη των εργαζομένων με αίτημα ¨ Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα  για όλο το χρόνο¨ είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
Το  ζήτημα της Κυριακάτικης  Αργίας είναι στρατηγικής σημασίας  για το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, τις πολυεθνικές του κλάδου και συνδέεται με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Στόχος τους είναι η μονοπώληση της αγοράς με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα.
Καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο , να  μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στο κλάδο, μέσα από τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα και συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο.
Αυτό είναι το μόνο όπλο απέναντι στο εμπορικό κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την Ε.Ε. που στοχεύουν στην εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών. Είναι το μόνο όπλο  σε αυτούς που μας επιβάλουν ¨Λευκές νύχτες¨ και διάφορα ¨εορταστικά δρώμενα¨ υποχρεώνοντας μας να δουλεύουμε μέχρι τα άγρια χαράματα, είναι η μόνη απάντηση ενάντια στον παλιό και νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, όπως είναι η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Η ΟΙΥΕ για μια ακόμα φορά προκηρύσσει απεργία άρον-άρον  για τα μάτια του κόσμου χωρίς επί της ουσίας να παίρνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία της. Αυτή ακριβώς ήταν και η στάση τους στις  πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες 12 Νοέμβρη και 3 Δεκέμβρη. Εκφυλίζει την τελευταία γραμμή άμυνας των εργαζομένων που είναι η απεργία. Κηρύσσουν την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη πανελλαδική απεργία για τις 13 Δεκέμβρη χωρίς να πάρουν κανένα  μέτρο για την οργάνωση της, χωρίς κανένας εργαζόμενος να τη γνωρίζει  δηλ. την ίδια στιγμή που προκηρύσσουν απεργία παίρνουν μέτρα για την υπονόμευση της. Απομονώνει το συγκεκριμένο ζήτημα από τη γενικότερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου, συνολικά η εργατική τάξη.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου  θα δώσει τη μάχη για την ενημέρωση των εργαζομένων με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε μεγάλα εμπορικά κέντρα σε Σούπερ Μάρκετ, σε πολυκαταστήματα και καλεί εργαζόμενους και καταναλωτές να κλείσουν τα αυτιά τους στα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης για την δήθεν διευκόλυνση των καταναλωτών, την τόνωση της αγοράς, τη μείωση της ανεργίας.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας διευκολύνει μόνο το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους. Η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση, η οργάνωση της πάλης μας, η συσπείρωση στο κλαδικό μας σωματείο και η ενίσχυση της συλλογικής δράσης είναι το όπλο μας.

Κυριακή 13 Δεκέμβρη απεργούμε και διεκδικούμε:
-Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων  8 Κυριακές το χρόνο. Νομοθετική κατοχύρωση της.
- Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
- Κατάργηση όλων των νόμων που έχουν απελευθερώσει το ωράριο.
- Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
- Σταθερή μόνιμη δουλειά με ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
-Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/