Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Η ταξική αλληλεγγύη δεν ποινικοποιείται, η ελευθεροτυπία δεν φιμώνεται

Posted: 02 Dec 2015 12:41 PM PST

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΔΕN ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ/ ΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!

Μέσα στο,καθημερινό πια, όργιο διώξεων, μηνύσεων και δικών, δεκάδων αγωνιστών και αγωνιστριών για τη συμμετοχή τους σε εργατικές κινητοποιήσεις και σε κινήματα αλληλεγγύης, προστίθεται άλλο ένα πρωτοφανές περιστατικό στα Τρίκαλα, με την μήνυση που ασκήθηκε από τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων σε 9 αλληλέγγυους/ ες και δημοσιογράφους, με την κατηγορία της "συκοφαντικής δυσφήμισης" και της "εξύβρισης".
Το καλοκαίρι του 2014, οι απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και ο αγώνας τους, που κατέδειξε την εργοδοτική τρομοκρατία κι ασυδοσία, τις επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων ειδικά σε "ευαίσθητους" τομείς, όπως η καθαριότητα των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς και τις σχέσεις "στοργής" μεταξύ του ντόπιου και του κεντρικού κατεστημένου με τις αναθέσεις εργολαβιών, ξεσήκωσε μεγάλο κύμα συμπαράστασης και ταξικής αλληλεγγύης από εργαζόμενους/ες και πήρε μεγάλης έκτασης δημοσιότητα.
Ο εργολάβος καθαριότητας προχώρησε σε μηνύσεις απέναντι σε 9 αλληλέγγυους/ες και δημοσιογράφους. Μηνύει αλληλέγγυους/ες με βάση την έμπρακτη συμπαράστασή τους, δηλώσεις τους σε τοπικά ΜΜΕ και αναρτήσεις τους σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης! Μηνύει δημοσιογράφους επειδή τόλμησαν να κάνουν αναφορά στην κινητοποίηση των καθαριστριών! Μεταξύ των διωκόμενων αλληλέγγυων, είναι και το μέλος και υποψήφια βουλευτής με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., συντρόφισσα Εύη Τάχου.
Είναι σαφής ο στόχος της δίωξης των 9 αλληλέγγυων και δημοσιογράφων: η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η ποινικοποίηση της ταξικής αλληλεγγύης και η φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής στα ΜΜΕ.
Οι καθημερινές διώξεις και το πογκρόμ μηνύσεων σε αγωνιστές/ στριες και αλληλέγγυους/ες, η εργοδοτική τρομοκρατία και ο "μεσαίωνας" των νέων "ευέλικτων" εργασιακών σχέσεων, οι αντισυνδικαλιστικές νομοθεσίες που είναι στα "σκαριά", το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η ιδιωτικοποίηση κάθε τομέα της ζωής μας( της δημόσιας υγείας συμπεριλαμβανομένης), η επιχειρούμενη φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής στα ΜΜΕ, αποτελούν κομμάτια του παζλ της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της "ζούγκλας" των αγορών και της ολομέτωπης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι "θεσμοί" ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ- ESM, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και το κεφάλαιο στον κόσμο της εργασίας, με τα συνεχή μνημόνια και τα προαπαιτούμενα επί προαπαιτουμένων!
Δηλώνουμε κατηγορηματικά την συμπαράσταση μας και την ενεργό υποστήριξη μας στους 9 αλληλέγγυους/ες και δημοσιογράφους!Η συμμετοχή μας στην πρώτη γραμμή των εργατικών και νεολαιίστικων κινητοποιήσεων και στα κινήματα αλληλεγγύης, δεν θα σταματήσει από καμιά προσπάθεια ποινικοποίησης αγώνων και διώξεων σε αγωνιστές/ στριες.
Καλούμε το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, τη μαχόμενη αγροτιά, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, να σταθούν στο πλευρό των κατηγορούμενων και να δημιουργήσουν ένα μεγάλο κίνημα υπεράσπισης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/