Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Επιτροπή από μέλη ΔΣ Σωματείων της περιοχής παρέδωσε ψήφισμα προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ.

Δελτίο Τύπου

Σωματεία και εκλεγμένοι συνδικαλιστές διαφόρων κλάδων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν σήμερα 30 Νοέμβρη διαμαρτυρία στο κατάστημα της ΔΕΗ στη Ρόδο για τις μαζικές διακοπές ηλεκτροδότησης.
Παράλληλα ενημέρωναν τον κόσμο για την απεργία και με την προκήρυξη στο χέρι τον καλούσαν στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη στις 10.30 το πρωί στα Πλατανάκια. Η υποδοχή από τον κόσμο ήταν θερμή και αναπτύχθηκε κουβέντα και προβληματισμός.
Επιτροπή από μέλη ΔΣ Σωματείων της περιοχής παρέδωσε ψήφισμα προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ.
Επίσης σήμερα παραδόθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωνε το ΠΑΜΕ στο χώρο που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, ολοκληρώνοντας έτσι ένα πρώτο κύκλο έμπρακτης αλληλεγγύης. Η Γραμματεία θα ενημερώσει όταν ξεκινήσει και πάλι η συγκέντρωση ειδών ή άλλες μορφές αλληλεγγύης που προγραμματίζονται.
Η Γραμματεία ευχαριστεί τα Σωματεία και τον κόσμο που συμμετείχε.
Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10.30 πμ στα «Πλατανάκια»

ΨΗΦΙΣΜΑ
Προς: τη Διοίκηση της ΔΕΗ
Αγαπητοί Κύριοι,
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι αγαθό από τα πλέον αυτονόητα στον 21ο αιώνα, που η επιστήμη, η τεχνολογία, η τεχνική στην παραγωγή έχουν προχωρήσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Παρολαυτά, ενώ θα μπορούσε πραγματικά ο λαός μας να ζει καλύτερα είναι καταδικασμένος να πληρώνει τις συνέπειες ενός συστήματος άδικου που άλλοι παράγουν τον πλούτο και άλλοι τον καρπώνονται.
Σε αυτή την κοινωνία το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πανάκριβο εμπόρευμα που όλο και περισσότεροι στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης δυσκολεύονται να αγοράζουν.
Γνωρίζουμε ότι έχουν δοθεί εντολές διακοπής και έχουν προχωρήσει και στην περιοχή μας και σε ολόκληρη τη χώρα. Ορισμένα ημίμετρα, όπως το κοινωνικό και το προνοιακό τιμολόγιο ή οι διακανονισμοί, δεν αρκούν. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι, που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν περικοπεί αλλεπάλληλα.
Επιπλέον απαιτούμε να σταματήσει η αισχρή συκοφαντία περί ρετιρέ στη Ρόδο σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας, που αναπαράγεται στα ΜΜΕ και που στόχο έχουν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της Ρόδου εσκεμμένα δεν πληρώνουν το ρεύμα ενώ έχουν τη δυνατότητα υπονοώντας μάλιστα ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος θα αυξηθούν εκ νέου τα τιμολόγια.
Αν και σας είναι ήδη γνωστό, σας πληροφορούμε ότι 18.000 συνάνθρωποί μας επιδοτούνται το χειμώνα από τον ΟΑΕΔ και μάλιστα μόνο για 3 από τους συνολικά 6 ή 7 μήνες της ανεργίας τους, ενώ χιλιάδες άλλοι, με τις προϋποθέσεις που έχουν νομοθετηθεί τα τελευταία χρόνια, δεν δικαιούνται ούτε επίδομα ανεργίας.
Αντίστοιχα οι αυτοαπασχολούμενοι – μικροεπιχειρηματίες έχουν δυσκολία ακόμα και να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο στο παρελθόν έκανε λόγο για 12.000 ανασφάλιστους στον ΟΑΕΕ στη Ρόδο.
Από αυτούς τους ανθρώπους το λαϊκό - εργατικό κίνημα σας απαγορεύει να κόβετε το ρεύμα! Κόψτε το ρεύμα και εισπράξτε χρήματα από τους μεγαλοεπιχειρηματίες στους οποίους κάνετε εκπτώσεις.
Εμείς πάντως θα απαιτήσουμε και θα επιβάλλουμε την επανασύνδεση στα λαϊκά σπίτια με κάθε τρόπο.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, Σωματεία και φορείς της Ρόδου

30 Νοέμβρη 2015

Η ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΡΟΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΥ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!!
ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΛΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ!!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!!!
Συνάδελφοι
Αυτοαπασχολούμενοι  Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, μικροί Έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!! ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΡΟΛΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΛΗΤΗΡΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 – 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ  ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ
Ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει μειώσεις, περικοπές και νέους φόρους για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.
 2,5 δισ. Ευρώ, κόβουν από μισθούς, συντάξεις, παροχές στους οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και τα κάθε είδους επιδόματα.
3,2 δισ. ευρώ, μας παίρνουν μέσα από την αύξηση της φορολογίας και τα κάθε είδους χαράτσια.
Για εμάς περικοπές και φτώχεια.
15 δις. Ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που είναι έτοιμες να μας πάρουν και τα σπίτια.
Αυτή είναι η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των υποστηρικτών του ευρωμονόδρομου.
Ετοιμάζονται για το τελειωτικό χτύπημα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
Μετά τις ρυθμίσεις για τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, έβαλαν μπροστά τα σχέδια για:
Δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας,
Αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.
Συνδέουν τις εισφορές με το εισόδημα διαλύοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με στόχο την παραπέρα μείωση της σύνταξης και την δραστική μείωση της κρατικής συμμετοχής
Ετοιμάζονται να παραδώσουν την ασφάλιση στους γύπες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που ήδη το α εξάμηνο του 2015 είχαν τζίρο 2 δις ευρώ.

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!  Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν!
Αποκρούουμε  τις λογικές που σπέρνουν το δηλητήριο της διάσπασης, που θέλουν να φορτώσουν τις ευθύνες στη μια ή στην άλλη κατηγορία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.
Η επίθεση μας τσακίζει όλους, συνταξιούχους, αυτούς που ετοιμάζονται να βγουν τώρα στη σύνταξη και πάνω απ΄όλα τους νεότερους συναδέλφους.
Τα μονοπώλια, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να ξεφορτωθούν την κοινωνική ασφάλιση. Για να θησαυρίσουν ακόμα περισσότερο εις βάρος μας. Έτσι εννοούν την ανάπτυξη και το ξεπέρασμα της κρίσης. Κέρδη γι΄αυτούς, βαριές θυσίες για εμάς
Απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει , μπροστά μας είναι μόνο ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι τέλους, ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ, για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στα χρέη και τον αφανισμό προκειμένου να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Κανένας μόνος του στην επίθεση! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη.
Καμιά λαϊκή οικογένεια να μην βρεθεί στο δρόμο!
Μαζικοποιούμε τα σωματεία μας. Δεν τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί! Οργανώνουμε παντού εστίες αντίστασης, σωματείο το σωματείο, με επιτροπές αγώνα, σε κάθε κλάδο και γειτονιά.
Σπάμε το κλίμα συναίνεσης που θέλει να περάσει η κυβέρνηση προκειμένου να δεχτούμε τη σφαγή των δικαιωμάτων μας
Κάνουμε στην άκρη τις ηγεσίες της ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ- ομοσπονδιών που για μια ακόμα φορά αποδείχτηκαν επιζήμιες για τα συμφέροντά μας. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά μας. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς παντού. Δυναμώνουμε με νέα σωματεία την ΠΑΣΕΒΕ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
 ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
Με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία, με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, με τη νεολαία και τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων  τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΡΟΛΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015   --  10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

(Παρ. 27/11/15 - 14:40) 
ΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΑΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΔΙΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ
Ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο όπως αυτό της επονομαζόμενης ψευδώς "ανακεφαλαιοποίησης" των συστημικών ελληνικών τραπεζών δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στην ελληνική ιστορία αλλά μάλλον και στην παγκόσμια. 
Δεν υπάρχει πουθενά προηγούμενο να χάνει το ελληνικό Δημόσιο μέσα σε ένα βράδυ, μετά από σκοτεινές μεθοδεύσεις, πάνω από 40 δισ. που έχει τοποθετήσει στις τράπεζες, ενώ με 5 δισ. περίπου οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, με τη συνδρομή άλλων 6 δισ. που έβαλε το ελληνικό Δημόσιο (!), να αφελληνίζονται και να περνάνε στα χέρια ξένων και συχνά άγνωστων κερδοσκοπικών κεφαλαίων. 
Δεν υπάρχει προηγούμενο, επίσης, να εκτελούνται κανονικά χιλιάδες ασφαλισμένοι, των οποίων τα ασφαλιστικά ταμεία απώλεσαν για άλλη μια φορά σε ένα βράδυ 1-2 δισ. ευρώ, από την απαξίωση των μετοχών τους στις τράπεζες. 
Όπως δεν υπάρχει προηγούμενο να καταληστεύονται χιλιάδες μικρομέτοχοι, οι οποίοι είδαν τις επενδύσεις τους να εξαερώνονται. 
ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ 
Ποιοι μεθόδευσαν ή, αν δεν μεθόδευσαν, ποιοι επέτρεψαν και δεν εμπόδισαν να πραγματοποιηθεί αυτό το μέγα σκάνδαλο της κατ' ευφημισμό λεγόμενης "ανακεφαλαιοποίησης"; 
Ποιοι επέτρεψαν, δεν εμπόδισαν και ανέχθηκαν αυτές τις σκοτεινές διαδικασίες με τις οποίες χάθηκαν οριστικά τα 40 δισ. του Δημοσίου, που είχαν τοποθετηθεί στις προηγούμενες, σκανδαλώδεις κι αυτές, ανακεφαλαιοποιήσεις, αφού δεν μπορούν να ανακτηθούν πλέον, ακόμη και αν τα πράγματα πάνε σχετικά καλά, ούτε σε δύο αιώνες, ενώ κινδυνεύουν να χαθούν και τα νέα 6 δισ. που έβαλε το Δημόσιο και στη νέα, τωρινή ανακεφαλαιοποίηση; 
Ποιοι επέτρεψαν, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των ξένων επενδυτών, οι τιμές στα βιβλία προσφορών να είναι μηδέν. Ναι, καλώς εγγράφη, μηδέν.
Ποιοι επέτρεψαν το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (στην ουσία το ποσοστό του ελληνικού Δημοσίου) στις τράπεζες, να πέσει από το 56,3% κατά μέσο όρο στο 21% μετά την ανακεφαλαιοποίηση; 
Ποιοι ανέχθηκαν να εκτελεστούν εν ψυχρώ τα ασφαλιστικά ταμεία και οι μικρομέτοχοι; 
Την απόλυτη ευθύνη γι' αυτό φέρουν οι πιστωτές, δηλαδή η τερατόικα, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM και φυσικά την πρώτη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, Τσίπρας, Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Σταθάκης και μαζί τους ο Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Από κει και το γεύμα συνενόχων που παρέθεσε ο Γ. Στουρνάρας στους μέχρι πρότινος σφοδρούς πολέμιούς του, Τσίπρα και Δραγασάκη (αν και για τον τελευταίο έχουμε αμφιβολίες πως ήταν ποτέ απέναντι στον Στουρνάρα). 
Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ 
Χαρακτηριστική των σκοτεινών και χαριστικών μεθοδεύσεων που επέτρεψαν το μέγα σκάνδαλο ήταν η αλλαγή που έγινε μέσα σε 20 μέρες της παρ. 5 του άρθρου 7, του Ν. 4310/15 η οποία ανέφερε πως, για τις ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης "η τιμή κάλυψης των μετοχών ορίζεται ως τιμή, όπως αυτή προκύπτει από τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών, που διενεργείται από κάθε πιστωτικό ίδρυμα. Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου το ΤΧΣ δύναται να δεχτεί αυτή την τιμή, υπό την προϋπόθεση ότι το Ταμείο έχει αναθέσει και έχει λάβει γνώση από ανεξάρτητο χρηματοοικονομικό σύμβουλο, ο οποίος γνωμοδοτεί ότι η διαδικασία βιβλίου προσφορών είναι σύμφωνη με τη διεθνή βέλτιστη πρακτική στις συγκεκριμένες περιστάσεις". 
Δεν πέρασαν 20 μέρες και με τον Ν. 4346/15 "Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις" (Αρ. ΦΕΚ 152 Α'/20.11.2015) επήλθε με το άρθρο 5 Τροποποίηση του Ν. 3864/2010 (Α' 119). Στην παρ. 24, σημειώνεται πως "Στο δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης α' της παραγράφου 5 του άρθρου 7 η φράση "το Ταμείο δύναται να δεχτεί αντικαθίσταται με τη φράση "το Ταμείο δέχεται". 
Πιο απλά με το Ν. 4346/15 το ΤΧΣ υποχρεώνεται να δεχτεί την τιμή που θα προκύψει από τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών οποιαδήποτε και εάν είναι αυτή! 
Με τον τρόπο αυτό δόθηκε νομική κάλυψη ώστε το ΤΧΣ να μη μπορεί να αρνηθεί τις εξευτελιστικές τιμές που προέκυψαν από τις αυξήσεις κεφαλαίου. 
Αλλά μεγάλο ζητούμενο είναι και η έκθεση του ανεξάρτητου χρηματοοικονομικού συμβούλου της Rothschild, η οποία γνωμοδοτεί ότι η διαδικασία βιβλίου προσφορών είναι σύμφωνη με τη διεθνή βέλτιστη πρακτική. Η βέλτιστη πρακτική επιτάσσει και εύλογη αξία τιμών, αλλά ο οίκος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, δεν έδωσε γνώμη για το εύλογο των τιμών. 
Προκύπτει λοιπόν ανάγκη να δοθεί στη δημοσιότητα η Έκθεση της Rothschild που κατατέθηκε πρόσφατα από την ελληνική πλευρά στην ΕΕ. 
Η ως άνω τροπολογία "κάλυψε" νομικά το ΤΧΣ και τα μέλη της Διοίκησής του να αποδεχθούν, χωρίς να μπορούν να κατηγορηθούν για απιστία, τις εξευτελιστικές τιμές των μετοχών των τραπεζών που προέκυψαν με την παρέμβαση των ξένων κεφαλαίων στα βιβλία προσφορών. 
Γίνεται προφανές, ότι για το μέγα σκάνδαλο της "ανακεφαλαιοποίησης" των τραπεζών μεσολάβησαν, πέραν των ανοχών και των μεθοδεύσεων, "φωτογραφικές" ρυθμίσεις, ενώ προκύπτουν πελώριες πολιτικές και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Ν.Ζ.
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015
ΑΠΟΣΤΟΛΗ : ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
dalo-anakeftrapezon&catid=81:kivernisi&Itemid=198> 

Συνεδρίαση της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της απεργίας στις 3 Δεκέμβρη

3 Δεκέμβρη
Δελτίο Τύπου
Συνεδρίασε η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ με βασικό θέμα την οργάνωση της απεργίας στις 3 Δεκέμβρη.
Αφού έγινε κουβέντα σχετικά με τις εξελίξεις, την κατάθεση του προϋπολογισμού στον οποίο αποτυπώνεται το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και που αποτελεί τον προάγγελο της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης για την οποία προετοιμάζεται το έδαφος αυτές τις μέρες, προγραμματίστηκαν εξορμήσεις, περιοδείες σε κλαδικό και εδαφικό επίπεδο καθώς και δράσεις Σωματείων και της ίδιας της Γραμματείας μέχρι την απεργία.
Αποφασίστηκε ο τόπος της συγκέντρωσης να είναι στα "Πλατανάκια" δίπλα στο περίπτερο πληροφοριών του Δήμου από όπου θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης και θα καταλήξει στην πλατεία Κύπρου όπου και θα γίνουν οι ομιλίες των εκπροσώπων των Σωματείων.
Καλούμε τα Σωματεία της περιοχής να πάρουν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ με αφετηρία τα "Πλατανάκια" στις 10.30πμ
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

27 Νοέμβρη 2015

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

26/11: Σεμινάρια Ιστορίας από τον Γιώργο Καραμπελιά

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Ο Γιώργος Καραμπελιάς, ορμώμενος από την έκδοση του βιβλίου του, 1821: Η δυναμική της Παλιγγενεσίας, εγκαινιάζει, από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, μια σειρά σεμιναρίων για τη νεώτερη ελληνική ιστορία, που θα διεξάγονται κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα, στην Αίθουσα Ρήγας Βελεστινλής, Ξενοφώντος 4, στις 7 μμ. Γράφει ο Γ. Καραμπελιάς στην Εισαγωγή του πρόσφατου έργου του:

26/11: Σεμινάρια Ιστορίας

«Σε μια συγκυρία βαθύτατης κρίσης του υπαρκτού ελληνισμού –ενώ μετεωριζόμεθα, κυριολεκτικώς, μεταξύ της ισλαμικής Ανατολής και της τευτονο-φραγκικής Δύσης–, αναγκαία προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, ως αυτόνομο συλλογικό υποκείμενο, είναι η συναγωγή των διαγραμματικών συμπερασμάτων της ιστορικής μας διαδρομής, ώστε να επιχειρήσουμε να λύσουμε τον γόρδιο δεσμό του «καημού της ρωμιοσύνης».
Αναζητώντας λύση στα δραματικά αδιέξοδα που βιώνουμε, κινούμενος μεταξύ θεωρητικής αναζήτησης, ιστορικής έρευνας και δημόσιας παρέμβασης, κατέληξα στο συμπέρασμα πως αυτή δεν μπορεί να ανευρεθεί αν δεν επιχειρηθεί ένας απολογισμός της ιστορικής πορείας του νεώτερου ελληνισμού, που αριθμεί πλέον οκτώ ή δέκα αιώνες.
Αυτή η «παράκαμψη» μέσω της ιστορικής μας διαδρομής καθίσταται μάλλον επείγουσα καθώς συνειδητοποιούμε πως η ιδιοπροσωπία του ελληνικού έθνους –κατ’ εξοχήν του νεώτερου– είναι ιστορικής υφής, δηλαδή μπορεί να αντικρύσει το ίδιο του το μέλλον μόνον εφ’ όσον έχει μια βαθειά συνείδηση και γνώση της ιστορικής του διαδρομής και της συνέχειας του».
Με αφετηρία αυτούς τους προβληματισμούς, η σειρά των οκτώ σεμιναρίων θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου με την Εισαγωγή που αφορά στην ιστορική συνέχεια του ελληνισμού μέσα από τις ασυνέχειες της τριμερούς διαδρομής του: Από τον Όμηρο στον Διγενή Ακρίτη και στον… Διονύσιο Σολωμό. Από τον Αχιλλέα στον Κορκόνδειλο Κλαδά, από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στον Άρη Βελουχιώτη και τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Από τον Περικλή, στον Αλέξανδρο, από τον Βασίλειο Βουλγαροκτόνο στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, από τον Ιωάννη Καποδίστρια στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Από τον πολεοκρατικό και φυλετικό ελληνισμό της αρχαιότητας, στον οικουμενικό των ελληνιστικών χρόνων και του Βυζαντίου, για να φθάσουμε στον νεώτερο ελληνισμό του ύστερου Βυζαντίου, της Τουρκοκρατίας/Φραγκοκρατίας και του ελληνικού κράτους.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Περιοδικό Άρδην - Εφημερίδα Ρήξη


Τέλος Νοέμβρη και τα χιλιάδες κενά παραμένουν στην Εκπαίδευση!

Δελτίο Τύπου

Τέλος Νοέμβρη η κυβέρνηση διαλύει δομές (ολοήμερα, παράλληλη στήριξη...) και μετακινεί εκπαιδευτικούς για να καλύψει τα χιλιάδες κενά που παραμένουν!

Τέλος Νοέμβρη και τα χιλιάδες κενά παραμένουν στην Εκπαίδευση! Λίγα σχολεία λειτουργούν με πλήρες πρόγραμμα! Χιλιάδες οικογένειες βλέπουν να παιδιά τους να μην έχουν δάσκαλο και ολοήμερο! Χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί βλέπουν να γίνεται άπιαστο όνειρο η πρόσληψη φέτος!
Αποκαλυπτικά για το πώς θα κυλήσει παραπέρα η φετινή σχολική χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι τα όσα είπαν οι σύμβουλοι του Υπουργού Παιδείας στη συνάντηση (23-11-205) με εκπροσώπους Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και της Ένωσης Γονέων Δήμου Σαρωνικού, στα πλαίσια παράστασης διαμαρτυρίας των φορέων αυτών στο Υπουργείο, ζητώντας κάλυψη των κενών στην οποία παραβρέθηκε εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Οι σύμβουλοι του Υπουργού Παιδείας είπαν πως: «θα γίνουν άλλες 270 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών γενικής εκπαίδευσης την επόμενη εβδομάδα. Ως προς τις διαθέσιμες πιστώσεις, υπάρχουν μόνο για 524 εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης, 29 ειδικής αγωγής, 28 μέσω ΕΣΠΑ, 45 για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία και 449 για τάξεις υποδοχής».
Δηλαδή έγινε λόγος για 1.151 πιστώσεις τη στιγμή που, σύμφωνα με το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 4.000!Το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας δηλαδή παραδέχεται ότι θα παραμείνουν περίπου 3000 κενά! Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι πραγματικές ανάγκες ακόμα μεγαλύτερες.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση ενός συμβούλου του Υπουργού Παιδείας που είπε "μετά από αυτό το κύμα προσλήψεων δεν υπάρχει κανένα δεδομένο για άλλες προσλήψεις"!
Η κυβέρνηση προχωρά στη διάλυση των δομών του δημόσιου σχολείου για να λύσει όπως – όπως και το ζήτημα των κενών. Αυτό εννοούν με το λεγόμενο «εξ ορθολογισμό του κόστους» της εκπαίδευσης.
 Η μέθοδος είναι γνωστή: διαλύει τα ολοήμερα τμήματα και μεταφέρει εκπαιδευτικούς στο πρωινό ωράριο, μετακινώντας τους πολλές φορές και σε άλλες περιοχές, για να δείξει ότι τα σχολεία λειτουργούν. Έτσι διαλύει κλασικά ολοήμερα αλλά και ολοήμερα στο πολυδιαφημισμένο "νέο" σχολείο ΕΑΕΠ (Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα), όπου τις μέρες αυτές ειδοποιούνται οι γονείς που δεν εργάζονται και οι δύο να παίρνουν τα παιδιά τους μετά τις 2 μ.μ! Παράλληλα ήδη έχουμε κρούσματα συμπτύξεων τμημάτων σε διάφορες περιοχές. Η παράλληλη στήριξη μετατρέπεται σε περιοδική συνάντηση του εκπαιδευτικού με 2,3,4 ακόμα και 5 παιδιά με ειδικές ανάγκες!
Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Καμία άλλη ανοχή στην παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και στην αδιοριστία των εκπαιδευτικών!
Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τα εργατικά σωματεία και όλο το λαό να κάνει δική του υπόθεση το ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών μας!
Όλοι στον αγώνα, να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά και να λειτουργήσουν επιτέλους τα σχολεία.
Τσακίζουν τη ζωή μας, μας ληστεύουν μέσω της φορολογίας, μας θέλουν με τη μαγκούρα στην τάξη, εποφθαλμιούν τα σπίτια μας, στερούν τη μόρφωση στα παιδιά μας! Τέρμα πια! Όλοι στους δρόμους!
Όλοι στη μάχη για την προετοιμασία και την επιτυχία της νέας Γενικής Απεργίας!

Αθήνα, 24/11/2015

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καλεί τα Σωματεία της περιοχής σε Δημόσιο
και Ιδιωτικό τομέα να σημάνουν γενικό πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό!
Στις 3 Δεκέμβρη να νεκρώσουν χώροι δουλειάς και κλάδοι. Μπορούμε να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προετοιμασίας και οργάνωσης σε συνέχεια της απεργίας της 12ης Νοέμβρη που έδειξε τις δυνατότητες ανάτασης του κινήματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες σε κοινό αγώνα για να αποτρέψουμε το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ εις βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.
 Τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων υγείας ακονίζουν τα νύχια τους.
  • Καμιά συναίνεση  στη σφαγή!
  • Ξεσηκωμός τώρα για:
  • Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!
  • Να μην περάσουν οι νέες θηλιές στη ζωή της εργατικής οικογένειας!
  • Να πούμε όχι στον νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

25 Νοέμβρη 2015

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΔΗΚΚΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2015 13:28
ΑΦΟΥ ΕΘΡΕΨΑΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΡΡΑΞΗ 
Εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη συνιστά ηκατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, που εκτελούσε αποστολή στη Συρία, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.  
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μαχητικό αεροσκάφοςSu-24 συνετρίβη επί συριακού εδάφους, στην επαρχία της Λαττάκειας, έχοντας χτυπηθεί “πιθανόν από πυρά εδάφους”. Οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να εκτιναχθούν και αναζητούνται (δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από αυτούς συνελήφθη από αντικαθεστωτικούς αντάρτες που πολεμούν τον Άσαντ). Η ρωσική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι το αεροσκάφος βρισκόταν διαρκώς στον εναέριο χώρο της Συρίας. Εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν έκανε λόγο για “πολύ σοβαρό επεισόδιο” και επιφυλάχθηκε για τις αντιδράσεις της Μόσχας, τονίζοντας ότι δεν έχουν διευκρινισθεί πλήρως οι συνθήκες της κατάρριψης. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Άγκυρα.  
Αντιθέτως, Τούρκοι αξιωματούχοι υποστήριζαν ότι το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικόεναέριο χώρο και ότι επλήγη από τουρκικά F-16, αφού αγνόησε επανειλημμένες προειδοποιήσεις. Η Άγκυρα ενημερώνει για το περιστατικό το ΝΑΤΟ, το οποίο επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος.  
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην ορεινή περιοχή της Λαττάκειας Μπαγιρμπουτσάκ, όπου κατοικείτουρκμενική μειονότητα. Η Τουρκία εμφανίζεται ως προστάτιδα δύναμη των Τουρκμενίων και στηρίζει με κάθε τρόπο την ένοπλη, τουρκμενική οργάνωση ΤΜΗΡ, μία από τις ομάδες που πολεμούν τον κυβερνητικό στρατό του Άσαντ. Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είχε ζητήσει, μία ημέρα νωρίτερα, σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας υποστηρίζοντας ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν περιοχές των Τουρκμενίων. Ωστόσο, ακόμη και το φιλοδυτικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει έδρα το... Λονδίνο, αναγνωρίζει ότι ο ΤΜΗΡ δρα από κοινού με τη διαβόητη Αλ Νούσρα, δηλαδή το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.  
Όλα αυτά επιτρέπουν να υποθέσει κανείς ότι ο Ερντογάν προχώρησε σε μια προμελετημένη πρόκληση απέναντι στη Ρωσία, λειτουργώντας ως το παιδί για τις βρώμικες δουλειές του ΝΑΤΟ, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το συριακό πρόβλημα. Ακόμη κι αν δεχόταν κανείς τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για το ρωσικό αεροπλάνο, το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε αναχαίτιση, όπως είναι η συνήθης πρακτική, αλλά σε κατάρριψη, δηλαδή σε ανοιχτά πολεμική ενέργεια, μαρτυρεί ότι επρόκειτο για προγραμματισμένο με ψυχρό αίμα τυχοδιωκτισμό. Μπορεί να αναλογιστεί κανείς τι θα συνέβαινε στο Αιγαίο αν η Ελλάδα αντιδρούσε με παρόμοιο τρόπο στις επανειλημμένες προκλήσεις της Τουρκίας.
Έχοντας ήδη μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ενίσχυση του Ισλαμικού Κράτους - το οποίο εννοούσε να χρησιμοποιήσει για την αιματηρή καταστολή των Κούρδων - σε συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και βέβαια τις ΗΠΑ, η Τουρκία του Ερντογάν αναδεικνύεται σε βασικό παράγοντααποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής. Η κινητοποίηση του ελληνικού λαού για μιαδημοκρατική, ειρηνική επίλυση του συριακού προβλήματος, μακριά από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ποτέ δεν ήταν περισσότερο επείγουσα.
Α.Θ.
                                                         
ΠΟΥΤΙΝ: ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ
“Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΔΡΑΣΕ ΣΑΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ”  
Μαχαιριά στην πλάτη αποτελεί η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική αεροπορία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA.
Ο κ. Πούτιν κατηγόρησε ακόμη την Τουρκία ότι γίνεται αποδέκτης μεγάλου μέρους του πετρελαίου το οποίο πωλούν οι τζιχαντιστές μαχητές οι οποίοι ελέγχουν πετρελαιοπηγές στη Συρία.
«Η Τουρκία έδρασε σαν συνένοχος των τρομοκρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΖΗΤΕΙ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ  
Το κεντροδεξιό κόμμα της Γαλλίας «Οι Ρεπουμπλικανοί», του οποίου πρόεδρος είναι ο πρώην επικεφαλής του γαλλικού κράτους Νικολά Σαρκοζί, ζήτησε από τον σοσιαλιστή πρόεδρο της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Τη σχετική δήλωση έκανε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών.
Ο Νικολά Σαρκοζί έχει κάνει τα τελευταία χρόνια φιλορωσική στροφή , αναγνωρίζοντας τη ρωσική προσάρτηση της ουκρανικής Κριμαίας και καλώντας σε βελτίωση των γαλλορωσικών σχέσεων.
«Είναι μια θέση σύνεσης», τόνισε ο Κριστιάν Ζακόμπ, πρόεδρος της ομάδας των Ρεπουμπλικανών στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα βρεθεί εντός της εβδομάδας στη Μόσχα για συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

ΤΟ ΝΑΤΟ “ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ” ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ  
Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση, σε επαφή με τις τουρκικές αρχές, μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο, σύμφωνα με την Άγκυρα, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, δήλωσε αξιωματούχος στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«ΤΟ ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, μετά το σοβαρότερο συμβάν από την έναρξη της στρατιωτικής παρουσίας της Μόσχας στη Συρία.

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΡΩΣΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΡΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ  
Βίντεο το οποίο εστάλη στο πρακτορείο Reuters από συριακή ανταρτική οργάνωση την Τρίτη φαίνεται να δείχνει έναν εκ των δύο πιλότων του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους που κατερρίφθη από την τουρκική αεροπορία ακίνητο στο έδαφος, ενώ αξιωματούχος των ανταρτών αναφέρει ότι είναι νεκρός.
«Ρώσος πιλότος», αναφέρει μία φωνή, ενώ άνδρες συγκεντρώνονται γύρω από το ακίνητο σώμα.
Το Reuters έλαβε το βίντεο από οργάνωση ανταρτών η οποία δρα στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, σε σημείο όπου έχει παρουσία ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, βασικός στρατιωτικός βραχίονας της συριακής αντιπολίτευσης.
Στην περιοχή δεν δρουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Ο αξιωματούχος των ανταρτών δήλωσε στο πρακτορείο ότι ο Ρώσος πιλότος είναι νεκρός, ενώ θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.  


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ: Για το δήθεν προπηλακισμό του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Για το δήθεν προπηλακισμό του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου από μέλη του ΠΑΜΕ και τη βιομηχανία νόθων αντιπροσώπων σε συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα με πρωτεργάτη την ΠΑΣΚΕ ενόψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ το 2016.

Εδώ και λίγες μέρες, αναπαράγεται στα ΜΜΕ ένα μύθευμα περί προπηλακισμού του προέδρου του ΕΚΗ από μέλη του ΠΑΜΕ. Θα μπορούσε να του είχε απονεμηθεί και βραβείο Όσκαρ για τους θεατρινισμούς του, που όμως, δυστυχώς και στην περιοχή τη δική μας, δεν είναι πρώτη φορά που τους συναντούμε.
Τι πραγματικά συμβαίνει; Το 2016 είναι το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Έτσι, ενόψει της διατήρησης ή της διεύρυνσης των συσχετισμών δύναμης, έχει μπει πάλι για τα καλά μπροστά η γνωστή, καλοδουλεμένη όλα αυτά τα χρόνια, μηχανή παραγωγής νόθων αντιπροσώπων.
Σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα επισπεύδονται οι αρχαιρεσίες, εμφανίζονται νέα Σωματεία ή εμφανίζονται εκατοντάδες ψηφίσαντες σε Σωματεία σφραγίδες τα οποία δεν έχουν καμιά απολύτως δράση εκτός από τις εκλογές. Τα παραδείγματα πολλά:
Στο Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων, σε μια πόλη 10 χιλιάδων κατοίκων, Σωματεία «σφραγίδες» εμφάνισαν εκατοντάδες ψηφίσαντες, σε εκλογές που διήρκεσαν λίγες ώρες. Ορισμένοι εμφανίζονται να ψηφίζουν σε τρία διαφορετικά Σωματεία. Την ίδια στιγμή το Σωματείο Οικοδόμων που δε βόλευε το συσχετισμό, αποκλείστηκε από τη συμμετοχή.
Στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας έγιναν δυο φορές αρχαιρεσίες μέσα σε ενάμιση χρόνο με πρόσχημα την «καλύτερη εκπροσώπηση». Οι εκλογές που έγιναν σε μια σειρά Σωματεία δείχνουν πολλαπλάσια συμμετοχή την ίδια στιγμή που σε όλη τη χώρα η τάση είναι το αντίθετο. Ελπιδοφόρο θα έλεγε κάποιος που δεν είχε μελετήσει τα στοιχεία. Όπως το ότι ψηφίζουν 189 ζαχαροπλάστες από 26  στην Πτολεμαΐδα (ούτε στη Ρόδο να ήταν!) ή το να ψηφίζουν καθαρίστριες δημοσίων σχολείων σε Συνδικάτο χειριστών μηχανημάτων εξόρυξης λιγνίτη!
Στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Σωματείο συσκευαστών αγροτικών προϊόντων έκανε εκλογές με τις καταστάσεις μισθοδοσίας της εργοδοσίας και με τους διευθυντές να πιστοποιούν τα στοιχεία των εργαζομένων που δεν είχαν παραστατικά ή που δε μίλαγαν Ελληνικά (κάτι θυμίζει αυτό από τις εκλογές των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου)! Από τους 13 υποψηφίους μόνο τρεις πήγαν να ψηφίσουν τον εαυτό τους!
Στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης που έκανε εκλογές το Σεπτέμβρη κανένα απολύτως Σωματείο της δύναμής του δεν έχει πλήρη τα πρακτικά των αρχαιρεσιών του.
Βεβαίως αυτά δεν προέκυψαν σήμερα. Αυτή είναι η πάγια πρακτική των εκπροσώπων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και σε μεγάλο βαθμό έτσι διαμορφώνονται οι πλειοψηφίες στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα . Για να μη θυμηθούμε πραγματικά τραγελαφικά περιστατικά από το πρόσφατο παρελθόν, όπως πχ οι δεκάδες ψηφίσαντες σε Σωματείο αλιεργατών σε περιοχή με λίμνη η οποία έχει αποξηραθεί, Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων με εκατοντάδες ψηφίσαντες σε πόλη που είχε ένα ξενοδοχείο με 17 δωμάτια ή Σωματείο στο οποίο η διεύθυνση της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών ήταν η διεύθυνση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ …
Τέτοια είναι και η περίπτωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, το οποίο προχωρά σε αρχαιρεσίες έξι μήνες νωρίτερα, με διαδικασίες «εξπρές», μακριά από τους εργαζόμενους και έχοντας στη δύναμή του αρκετά Σωματεία σφραγίδες. Στην τελευταία συνεδρίαση και λίγο πριν από τις εκλογές του, η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου έγραψε στη δύναμή του διασπαστικό ψευτο-Σωματείο εμποροϋπαλλήλων που ίδρυσε στα μουλωχτά το 2014 και έκτοτε δεν εξέδωσε ούτε ανακοίνωση. Εντελώς …τυχαία έκανε εκλογές επίσης στη…ζούλα, μόλις στις 15/11. Την ίδια στιγμή έχουν αρνηθεί επανειλημμένα, χωρίς να έχουν τέτοιο δικαίωμα, να εγγράψουν Σωματεία με πλούσια δράση που όμως ο συσχετισμός δύναμης σε αυτά δεν τους βολεύει.
Πριν από λίγες μέρες η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Σωματείο δραστήριο με κύρος στους εργαζόμενους της περιοχής και με σημαντική προσφορά σε αγώνες, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ακριβώς για αυτά τα ζητήματα. Άλλωστε ο στόχος της ίδρυσης του ψευτο-Σωματείου, πέρα από την «παραγωγή αντιπροσώπων», είναι η πλαγιοκόπηση της ίδιας της ΕΙΥΗ που επανειλημμένα έχουν προσπαθήσει να τη βάλουν στο χέρι στο παρελθόν, είτε σέρνοντάς τη στα δικαστήρια, είτε με άλλους τρόπους, χωρίς όμως επιτυχία.
Αυτό το περιστατικό, την παράσταση διαμαρτυρίας δηλαδή, επικαλείται ο πρόεδρος του ΕΚΗ και μιλά για προπηλακισμό και για σωματικές βλάβες, πράγματα εξ΄ολοκλήρου ψευδή, που όμως λέγονται επειδή βοηθούν στον αποπροσανατολισμό από την ουσία, που είναι η κουβέντα για την οργάνωση της πάλης, τι κίνημα έχει ανάγκη η εργατική τάξη και με τι προσανατολισμό, τις ευθύνες των συμβιβασμένων, εργοδοτικών – κυβερνητικών ηγεσιών για την κατάσταση στο εργατικό κίνημα.
Πόσο μάλλον που αυτό το διάστημα το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τη διάλυση στο ασφαλιστικό που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να «σερβίρει» αυτές τις μέρες.
Να τι εξυπηρετεί η αναπαραγωγή της προβοκάτσιας από την ίδια τη ΓΣΕΕ (την ίδια στιγμή μάλιστα που δε βρήκε μια κουβέντα να πει για τις μαζικές συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών στη Θεσσαλονίκη!), αλλά και από την πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, το οποίο σε λίγες μέρες επίσης έχει αρχαιρεσίες.
Οι αντιπρόσωποι στο ΕΚΡ να μην «τσιμπήσουν» στον αποπροσανατολισμό. Οι εξελίξεις, η αδιάκοπη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού και κουβέντας, ιδιαίτερα μπροστά και στο συνέδριο του ΕΚΡ το οποίο καλείται να κάνει απολογισμό αλλά και να αποφασίσει για την πορεία του εργατικού κινήματος στην περιοχή μας το επόμενο διάστημα.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

22 Νοέμβρη 2015

Να βγούμε στον δρόμο πριν μας πετάξουν στους δρόμους

Αφροδίτη Τζιαντζή/ Πηγή: Νόστιμον ήμαρ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή πολιτών και συλλογικοτήτων στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας «Πλειστηριασμοί Στοπ» στο κατειλημμένο Green Park

«Μας λένε ότι θα προστατεύεται το 60% των “κόκκινων” δανειοληπτών, που και αυτό είναι στατιστική ακροβασία της κυβέρνησης, αφού ούτως ή άλλως θα υποχρεωθούν σε οδυνηρές και δαπανηρές διαδικασίες διαπραγμάτευσης, το κόστος των οποίων πολλοί δεν θα αντέξουν, ενώ θα βρίσκονται υπό διαρκή επιτήρηση από τις τράπεζες με μόνιμη απειλή να πεταχτούν εκτός “ρύθμισης”.
Ομως, ακόμα και αν δεχτούμε ότι έτσι είναι, το υπόλοιπο 40% που θα χάσει τα σπίτια του τι είναι; Στατιστική;120.000 οικογένειες κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο μόνο από τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας».
«Αυτό δεν είναι νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας, είναι νόμος για την προστασία των τραπεζών. Το μόνο που διασφαλίζει είναι ότι ο πιστωτής δεν θα ζημιωθεί, προβλέποντας 100 εκατομμύρια ευρώ από το κράτος, δηλαδή από εμάς, για να πληρώνονται οι τράπεζες – που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί συνολικά με 250 δισ. ευρώ». «Ο,τι δεν τόλμησαν να κάνουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος σε δύο χρόνια, καλείται να το ψηφίσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο μέρες. Είναι ανατριχιαστικό ακόμα και με όρους αστικής δημοκρατίας».
Τα παραπάνω ακούστηκαν Τετάρτη βράδυ σε ένα κατάμεστο Green Park – το εγκαταλειμμένο πρώην αναψυκτήριο στο Πεδίον του Αρεως που «επανενεργοποίησαν» ομάδες πολιτών.
Μαζική ήταν η συμμετοχή κατοίκων από γειτονιές της Αττικής, φορέων και σχημάτων, με πλήθος παρεμβάσεων και ομιλιών, παρουσία αιρετών της Αυτοδιοίκησης και στελεχών της Αριστεράς (ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ) σε μεγάλη ανοιχτή συζήτηση για το «Δικαίωμα στη Στέγη» που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία «Πλειστηριασμοί Στοπ» ελάχιστες ώρες πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει την τροποποίηση, προς το χειρότερο, του νόμου Κατσέλη.
Η αρχιτέκτονας Τόνια Κατερίνη, πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ, στην εισηγητική ομιλία της εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πλειστηριασμοί Στοπ είπε ότι με την κατάργηση της οριζόντιας και διά νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας ανατρέπονται δεδομένα δεκαετιών, κάτι που ωστόσο τα κινήματα είχαν προβλέψει και πάλευαν να αποτρέψουν, καθώς αποτελεί συνέχιση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της φτωχοποίησης.
Την ανάγκη για συγκεκριμένες απαντήσεις πέρα από γενικόλογα συνθήματα επισήμανε η καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Ελένη Πορτάλιου, επιμένοντας ότι δεν αρκούν οι συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία, πόσω μάλλον όταν ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αλλά χρειάζεται «ένα μαζικό κίνημα που θα απαιτήσει πολιτική λύση, να παρθεί πίσω η τροποποίηση του νόμου Κατσέλη και να απαγορευθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας».

«Περιφρουρήσεις στα σπίτια»

«Το ζήτημα των πλειστηριασμών θα παιχθεί στις γειτονιές. Εκεί πρέπει να οργανωθούμε και να είμαστε έτοιμοι για περιφρουρήσεις στα σπίτια», είπε η Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, σχολιάζοντας τον επικοινωνιακό χειρισμό της κυβέρνησης ως μέθοδο κοινωνικού αυτοματισμού. «Η Αγία Παρασκευή που ανέφερε ο υπουργός Ε. Τσακαλώτος έχει 25% ανεργία και πολλοί κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, κάθε άλλο παρά πλούσιοι».
Πολλοί ομιλητές συνέδεσαν το θέμα του τριετούς μεταβατικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς με την πώληση των «κόκκινων» (και όχι μόνο) δανείων στους «γύπες» των distress funds, χτίζοντας χαρτοφυλάκια ακινήτων που θα «τζογάρονται» στην αγορά ως χρηματιστηριακά προϊόντα.
Πέρα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις, όλοι συμφώνησαν στην κοινή παραδοχή «Κανένας μόνος του» απέναντι στις τράπεζες και τα δικαστήρια και στην ανάγκη για ένα ενωτικό κίνημα για το δικαίωμα στη στέγη, κλείνοντας ραντεβού στο συλλαλητήριο ενάντια στους πλειστηριασμούς την ώρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για την ακύρωση της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΧΛΟΗ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΙ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Είναι πολύ δύσκολο πλέον να κρύψει κανείς πως η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής δέχτηκε μια σημαντική ήττα στην προσπάθεια της να εμφανιστεί δημόσια στην περιοχή της Μαγνησίας. Μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας η παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος την ανάγκασε να μεταφέρει την εκδήλωσή της από το Διμήνι στη Χλόη και τελικά να την ακυρώσει εντελώς. Η Χρυσή Αυγή απέτυχε να εμφανιστεί δημόσια και να κάνει τη φιέστα της, απέτυχε να χρησιμοποιήσει δημόσιους χώρους (δημαρχείο Διμηνίου) για τη διάδοση των εγκληματικών της σχεδίων και απέτυχε να κάνει οπουδήποτε μάζεμα ακόμα και σε ιδιωτικό και πληρωμένο από τους ίδιους χώρο (κέντρο «Φεραί Παλλάς»). Την παταγώδη αποτυχία της προσπαθεί να τη βαφτίσει με «αντισυστημικές» και «αντιμνημονιακές» κορόνες και να παρουσιαστεί ως το «θύμα» των κρατικών θεσμών.
Η αλήθεια βρίσκεται όμως για μια ακόμη φορά πολύ μακριά από την «ηρωική» αφήγηση της Χρυσής Αυγής, καθώςόλος ο κρατικός μηχανισμός της περιοχής στάθηκε στο πλευρό της. Το δημοτικό συμβούλιο του Βόλου σε μια απίστευτη προσπάθεια πολιτικού ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής παραχώρησε αρχικά το χώρο του δημαρχείου του Διμηνίου για την εκδήλωση των φασιστών. Η παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος, με αποκορύφωμα την πορεία του Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη, αλλά και η επιτυχημένη αποτροπή της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής το καλοκαίρι στο Διμήνι, δημιούργησαν το αναγκαίο έδαφος για να πάρει αρχικά το τοπικό συμβούλιο του Διμηνίου αρνητική απόφαση για την παραχώρηση χώρου για την εκδήλωση των φασιστών και μετέπειτα να αποσύρει την άδεια και το δημοτικό συμβούλιο του Βόλου. Ούτε όμως η επιλογή της περιοχής της Χλόης για τη μετεγκατάσταση της εκδήλωσης ήταν τυχαία. Η Χρυσή Αυγή γνώριζε πως και εκεί «έχει πλάτες» από την πλευρά του τοπικού κράτους. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου είχε παραχώρησε δημόσιο χώρο (την πλατεία της Χλόης) για σύναξη της φασιστικής συμμορίας, ενώ προ λίγων ημερών (παραμονές της 28ης Οκτωβρίου συγκεκριμένα) η τωρινή Δημοτική Αρχή κάλεσε τον φασίστα βουλευτή Π. Ηλιόπουλο να βραβεύσει τους μαθητές που συμμετείχαν σε τοπικό αγώνα δρόμου και ανέχτηκε τη συμμετοχή του σε αυτόν. Πριν λοιπόν οι δήθεν «ριγμένοι» της Χρυσής Αυγής «βάλουν τα κλάματα» για την «κρατική αναλγησία» ας μας απαντήσουν ποιοι δεσμοί τους ενώνουν με μια σειρά δημάρχων της περιοχής…
Είναι φανερό πως μια σειρά πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της περιοχής θέλουν να νομιμοποιήσουν πολιτικά και κοινωνικά τη δράση της Χρυσής Αυγής, επιχειρώντας παράλληλα να «ξεπλύνουν» το δολοφονικό και εγκληματικό της χαρακτήρα. Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα μια περίοδο που διεξάγεται μια δίκη εναντίων της Χρυσής Αυγής που δεν διώκονται για την «επικίνδυνη δράση τους ενάντια στο μνημόνιο» (όπως αρέσκονται να διατυμπανίζουν), αλλά διότι ως γκανγκστερική ομάδα δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσα, τον Σαχσάντ Λουκμάν και επιτέθηκαν σε αγωνιστές του κινήματος και εξαθλιωμένους μετανάστες. Είναι επίσης φανερό πως η νέα προσπάθεια για επιχειρηματικοποίηση των κοινωνικών αγαθών η οποία διεξάγεται με γοργούς ρυθμούς στο τοπικό κράτος, με προεξέχουσα περίπτωση αυτή του Βόλου και του Α. Μπέου, προϋποθέτει και την ύπαρξη μιας «επιτελικής εφεδρείας» που θα κληθεί να τσακίσει το κίνημα και τις κοινωνικές αντιστάσεις. Αυτός είναι και εν πολύς ο ρόλος που φιλοδοξούν και μια σειρά παράγοντες να παίξει η Χρυσή Αυγή. Αυτό το ρόλο έπαιξε και στο εργοδοτικό έγκλημα των Ελληνικών Πετρελαίων, όταν βρέθηκε να κυνηγάει μαζί με την αστυνομία εργαζόμενους που πάλευαν για το αίμα των νεκρών συναδέλφων τους.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η Χρυσή Αυγή αναβαθμίστηκε σε «επίσημο» πολιτικό κόμμα με δημόσια παρουσία. Δεν εμφανίστηκε από το πουθενά, είναι το βίαιο τέκνο της κρίσης του καπιταλισμού και του πολιτικού συστήματος. Και ενώ η ίδια η Χ. Α., υποκριτικά, καταγγέλλει το «σάπιο πολιτικό κατεστημένο» δεν λέει κουβέντα για το σάπιο οικονομικό κατεστημένο, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους -αυτούς που αποτελούν την πηγή της διαφθοράς- αλλά ούτε και για τις παχυλές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν.
Σ’ αυτό το περιβάλλον της επίθεσης και του συντηρητισμού επιδιώκουν με κάθε τρόπο να εισβάλλουν στη συνείδηση της κοινωνίας και του λαού μας, να εισχωρήσουν στην εκπαίδευση, να ξαναγράψουν την ιστορία αυτού του τόπου απ’ την αρχή. Το Πολυτεχνείου, η χούντα, η Κατοχή, ο Εμφύλιος, τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, το εργατικό κίνημα, διαστρεβλώνονται και χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν. Επιδιώκουν να αποσύρουν από τις μνήμες του λαού μας και να συκοφαντήσουν τους αγώνες για λευτεριά και δικαιοσύνη, ισότητα και πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση. Γιατί όλα τούτα, αφυπνίζουν τον αγώνα του σήμερα ενάντια στην Τρόικα και την εγχώρια και διεθνή τοκογλυφία, ενάντια στα μνημόνια και τους σύγχρονους δουλεμπόρους των Ελλήνων και ξένων εργατών.
Σε συνθήκες που ο κόσμος της εργασίας και του μόχθου καλούνται να δώσουν έναν μεγάλο αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση, κεφάλαιο και ΕΕ για να τσακίσουν τον κοινωνικό μεσαίωνα που μας φέρνουν και να κατακτήσουμε τους όρους μιας αξιοβίωτης ζωής τα συμπεράσματα από τον αγώνα για την ακύρωση της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής είναι πολύτιμα. Είναι πολύτιμα γιατί είναι ξεκάθαρο πως όταν ο λαός παλεύει μπορεί να ακυρώσει και κυβερνητικές μεθοδεύσεις και επιχειρηματικά σχέδια και τοπικά αλισβερίσια. Η ακύρωση της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής ενώ στηριζόταν από όλο το τοπικό κράτος, αποτελεί εξάλλου τη μεγαλύτερη απόδειξη των παραπάνω. Ταυτόχρονα όλη η τοπική κοινωνία, των περιοχών που θεωρεί «φιλικές» η Χρυσή Αυγή, πρέπει να απομονώσει και να εξαφανίσει κάθε κατάλοιπο φασισμού και να εμπνεύσει τις γενιές των νέων με τα ιδανικά της ειρήνης της ελευθερίας κ του αγώνα για δουλειά για όλους. Αυτές εξάλλου είναι οι ιδέες του επαναστάτη Ρήγα…

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σάββατο 21 Νοέμβρη 2015

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το όργιο καταστολής στην κινητοποίηση των αγροτών

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το αυταρχικό χτύπημα της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής ενάντια στο σημερινό αγροτικο συλλλητήριο. Η κλιμάκωση της μνημονιακής επίθεσης της κυβέρνησης θα βρει μπροστά της την κλιμάκωση της λαικής πάλης. Εργάτες, μικρομεσαίοι αγρότες, νεολαία, στον δρόμο του αγώνα να ανατρέψουμε παλιά και νέα μνημόνια, την πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.




Καταγγελία Σωματείων της Ρόδου για τις συλλήψεις 28 απεργών

Καταγγελία

Τα Σωματεία που υπογράφουμε παρακάτω εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την επέμβαση της αστυνομίας και τη σύλληψη 28 απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών ανάμεσά τους, του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, του προέδρου της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών, μελών του ΔΣ του Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών κ. Μακεδονίας και του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου στον όμιλο Ζούρα, με έφοδο της αστυνομίας στις 4.30 τα χαράματα σε εργοστάσιο του ομίλου πτηνοτροφικών επιχειρήσεων «Ζούρα» στο οποίο οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία διεκδικώντας δεδουλευμένα.
Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία προσπάθησε να διαλύσει την απεργία, είτε με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, είτε με απειλές, είτε με ένοπλους μπράβους και απέτυχε, σήμερα ανέλαβε η κυβέρνηση διατάζοντας τον κατασταλτικό μηχανισμό να παρέμβει. Και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει ως γνήσιος υπηρέτης των μεγαλοεπιχειρηματιών, του μεγάλου κεφαλαίου την καταστολή του εργατικού κινήματος. Απανωτά το τελευταίο διάστημα στέλνει τα ΜΑΤ σε κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενώ προχωρούν με αμείωτη ένταση οι δίκες αγωνιστών.
Να απαλλαγούν άμεσα από κάθε κατηγορία οι συλληφθέντες. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών και να διερευνηθούν οι καταγγελίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων για απειλές κατά της ζωής και παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης.
Το λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να εξουδετερώνει και την εργοδοτική τρομοκρατία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, όποιος προσπάθησε να βάλει φρένο στους αγώνες για το δίκιο του λαού βρήκε τοίχο. Το ίδιο θα γίνει και τώρα!
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους απεργούς στον όμιλο «Ζούρα».
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου
Σωματείο Εμφιαλωμένων ποτών Δωδεκανήσου
Σωματείο Οικοδόμων Αρχαγγέλου
Σωματείο Εργαζομένων Mira Mare
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου
Τοπική Διοικούσα Επιτροπή ΠΕΤ ΟΤΕ Δωδεκανήσου

Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Επίκαιρη ομιλία της Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στη Νέα ΝΑΤΟική Βάση στην Κάρπαθο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Της γραμματείας της Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στη Νέα ΝΑΤΟική Βάση
Με επίκαιρη ομιλία-συζήτηση η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Νέα ΝΑΤΟική Βάση στην Κάρπαθο, συνεχίζει  τις δραστηριότητές της.
Στις  27 Νοεμβρίου 2015 , ημέρα Παρασκευή, στο «ΑΚΤΑΙΟΝ» στις 7 και 30 μμ, θα μιλήσει ο Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος σε αποστρατεία,  με θέμα :
"Παλιές και νέες βάσεις - Κυριαρχικά δικαιώματα - Ο κίνδυνος πολεμικής εμπλοκής της χώρας"
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ γεννήθηκε στα ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ το 1954. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ως Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) το 1976. Από τότε υπηρέτησε: σε πλοία και υπηρεσίες του ΠΝ ως επιτελής και αργότερα ως Διοικητής ή Κυβερνήτης ανάλογα με το βαθμό του. Επίσης υπηρέτησε ως επιτελής σε ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο στη Νάπολη της Ιταλίας, ως Ακόλουθος Άμυνας στην Ελ. Πρεσβεία της Μαδρίτης και στο ΓΕΕΘΑ ως Διευθυντής στην Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Πολέμου του ΠΝ.
Αποστρατεύθηκε τον Μάρτιο του 2005 με το βαθμό του Υποναυάρχου σε αποστρατεία. Είναι μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ). Δίνει διαλέξεις και αρθρογραφεί σε θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής!
Ρόδος 21-11-2015

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Πρόσκληση κοινής δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς-κατασχέσεις

Λ.Σ. Δυτ. Θεσσαλονίκης Ενάντια στους Πλειστηριασμούς

Νοε 20, 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
“ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ”
Δελτίο Τύπου – Πρόσκληση κοινής δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς-κατασχέσεις

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 του Νοέμβρη η Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών Θεσ/νίκης με κύριο θέμα συζήτησης το ζήτημα των πλειστηριασμών-κατασχέσεων.

Στη Συνέλευση έγινε αρχικά ενημέρωση σχετικά με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και τους σχεδιασμούς (σε εφαρμογή και του 3ου μνημονίου) της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του “κουαρτέτου” Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ.-Ε.Μ.Σ. για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και της πρώτης κατοικίας.

Μέσα από πλούσια συζήτηση καταλήξαμε ότι σε μια περίοδο που οι συνθήκες ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων επιδεινώνονται ραγδαία μέσα από την πολιτική της περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δικαιωμάτων, κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων, φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα (ΕΝΦΙΑ, αύξηση ΦΠΑ κ.ά.), το επόμενο διάστημα αναδεικνύεται σε σημαντική πλευρά της χειροτέρευσης της θέσης των εκμεταλλευόμενων το θέμα της στέγασης της λαϊκής οικογένειας. Η επίθεση δε που θα δεχθούν τα λαϊκά στρώματα στο θέμα αυτό προβλέπεται να είναι σφοδρή, με δεδομένη την άμεση σύνδεση των “κόκκινων δανείων” και των πλειστηριασμών-κατασχέσεων κατοικίας (και της λαϊκής περιουσίας γενικότερα) με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Για την αντιμετώπιση της επίθεσης αυτής θεωρούμε αναγκαία τη λαϊκή οργάνωση σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς για την αντίσταση και το σταμάτημα των πλειστηριασμών, στοιχείο που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην πάλη για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων.

Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται η άμεση προετοιμασία των υπαρχόντων συλλογικοτήτων γειτονιάς, η επανεργοποίηση των μη λειτουργούντων σήμερα και η ίδρυση νέων, ο συντονισμός τους σε επίπεδο πόλης αλλά και πανελλαδικό καθώς και με τα εργατικά σωματεία και τις άλλες κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες της πόλης για την αντιμετώπιση της επίθεσης κλοπής της λαϊκής περιουσίας.

Κομβικό σημείο αποτελεί η πλατιά ενημέρωση στις γειτονιές με κάλεσμα οργάνωσης, αντίστασης και αγώνα, όσων θα πληγούν άμεσα, αλλά και συνολικά της τοπικής κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίσαμε:

1. Την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου της Λαϊκής Συνέλευσης που θα μοιραστεί σε κάθε γειτονιά της Δυτικής Θεσ/νίκης σε συνδυασμό με μικρές εκδηλώσεις ενημέρωσης και οργάνωσης

2. Την επαφή και συντονισμό της δράσης μας, με το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων Αττικής, με πρώτο βήμα τη συμμετοχή στην έκδοση κοινής αφίσας

3. Το κάλεσμα των λειτουργούντων σήμερα στην πόλη συλλογικοτήτων γειτονιάς (καθώς και όσων επανεργοποιηθούν ή νέων), των εργατικών σωματείων και κάθε κοινωνικοπολιτικής συλλογικότητας σε μια ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ-ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, που προτείνουμε να συνδιοργανώσουμε μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη στο κέντρο της πόλης.

4. Την πρόταση προς την παραπάνω Συνέλευση κοινών δράσεων, μεταξύ των οποίων συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, παρεμβάσεις σε υπηρεσίες και ακτιβισμοί κ.ά.
(τηλεφ. επικοινωνίας: 6932913799)

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, συγκέντρωση σήμερα στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διοργανώνεται σήμερα στο Σύνταγμα, στις 6.30 μμ ενάντια στους
πλειστηριασμούς. Στην συγκέντρωση καλούν συλλογικότητες γειτονιών, εργατικές λέσχες, ο συντονισμός συλλογικοτήτων Αττικής, η Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί STOP, η ΑΔΕΔΥ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ κ.ά.

Το κάλεσμα του συντονισμού συλλογικοτήτων Αττικής αναφέρει:

Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή στέγη 
Τους πλειστηριασμούς θα τους σταματήσουμε

Αγωνιστήκαμε τα προηγούμενα 5 χρόνια για να αντιμετωπίσουμε μια ολοκληρωτικά αντιλαϊκή πολιτική και τις τραγικές επιπτώσεις της στη ζωή του λαού. Αγωνιστήκαμε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Για να πληρώσουν αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση.

Η κυβέρνηση άλλαξε μια φορά, με μόνο αποτέλεσμα ένα πιο βάρβαρο μνημόνιο. Άλλαξε δεύτερη, με την υποσχετική προς το λαό ότι θα διαχειριστεί το 3ο μνημόνιο με «κοινωνική ευαισθησία». Σε μόλις 2 μήνες από τις τελευταίες εκλογές, δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση.

Η συμφωνία της κυβέρνησης με την τετράδα των δανειστών, στις 16 του Νοέμβρη, κτυπάει την κοινωνική πλειοψηφία κατάσαρκα. Η συνέχιση της επιβολής του ΕΝΦΙΑ από κοινού με την ουσιαστική απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες κτυπούν ολοκληρωτικά το δικαίωμα στη στέγαση. Το οποιοδήποτε χρέος προς τις τράπεζες του καθενός μας θα οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά στην άμεση απώλεια ακόμη και της κύριας στέγης. Θα είναι για όλους, «συνεργάσιμους» αρχικά ή μη, θηλιά που θα σφίγγει μέχρι πνιγμού κάθε νοικοκυριό. Τα κυβερνητικά, αντιδραστικά μέτρα σε ταχύτατη εφαρμογή του 3ου μνημονίου, εκτός από τα χρέη προς τις τράπεζες, θα αυξάνουν και τα χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με τη φοροληστεία, την απορρύθμιση των 100 δόσεων, την αύξηση εισφορών πλάι – πλάι με τη μείωση συντάξεων και μισθών, την ανεργία, την απλήρωτη εργασία για πάνω από 1 εκ εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών, την ακρίβεια σε τρόφιμα και αγαθά.

Εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαία, στη δουλειά και στη γειτονιά, βάζουμε τον «πήχη» στο ύψος της υπεράσπισης των βασικών μας δικαιωμάτων, όπως αυτό της διασφάλισης – εξασφάλισης της στέγης. Ούτε σπιθαμή πιο κάτω !

Τι άλλο να περιμένουμε; Κόντρα στην απογοήτευση και την ηττοπάθεια, καλούμε σε λαϊκή εγρήγορση και άμεση κινητοποίηση. Και να θέλουμε έναν ευκολότερο δρόμο, δεν έχουμε ούτε χώρο ούτε χρόνο. Συνεχίζουμε τους αγώνες μέχρι τη δικαίωση των διεκδικήσεων και την κάλυψη των αναγκών μιας αξιοβίωτης ζωής.

• Άμεση και καθολική προστασία της στέγης των λαϊκών νοικοκυριών από κατασχέσεις – πλειστηριασμούς τραπεζών και κράτους.

• Προστασία της λαϊκής περιουσίας και της αγροτικής γης από την επίθεση ληστείας δανειστών – τραπεζών – funds.

• Απαγόρευση της πώλησης από τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, των «κόκκινων δανείων», ειδικά των στεγαστικών.

• Απελευθέρωση των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων από τα χρέη προς τράπεζες και κράτος. Διαγραφή των χρεών των άνεργων προς το κράτος και τις τράπεζες.

• Κάτω οι αντιλαϊκοί φόροι. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Να πληρώσει το κεφάλαιο για την περιουσία και τα κέρδη του.

• Ούτε ένα ευρώ στους δανειστές. Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες. Διαγραφή του Χρέους ΤΩΡΑ!

Δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ

Δεν θα αφήσουμε να αρπάξουν τα κοράκια τη στέγη μας

Δεν θα πληρώσουμε το χρέος τους με τις ζωές μας και το μέλλον της νέας γενιάς

Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο

Παραιτήθηκε ο Σακελλαρίδης: «Αδυνατώ να συμβάλλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής»

 «Αδυνατώ να συμβάλλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Ήταν μονόδρομος η παραίτηση μου αλλά και η απόσυρσή μου
από την πολιτική σκηνή.
Αναλαμβάνω την ευθύνη από την κοινοβουλευτική μου θητεία
εδώ και δέκα μήνες».


«Ο Αλέξης Τσίπρας σε επικοινωνία που είχε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ζήτησε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.
«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
Ο κ. Σακελλαρίδης επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό, του είπε ότι διαφωνεί με κάποια σημεία του πολυνομοσχεδίου, με τον Αλέξη Τσίπρα να του επισημαίνει ότι δεν μπορεί να ψηφίζονται νομοσχέδια α λα καρ και του ζήτησε την παραίτησή του.
Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κρεμαστινός κατά τη συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου.
Θα τον αντικαταστήσει ως πρώτος επιλαχών στην Α’ Αθήνας ο Χριστόφορος Βερναρδάκης Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σήμερα.
Στην ανακοίνωσή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Αδυνατώ να συμβάλλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Ήταν μονόδρομος η παραίτηση μου αλλά και η απόσυρσή μου από την πολιτική σκηνή. Αναλαμβάνω την ευθύνη από την κοινοβουλευτική μου θητεία εδώ και δέκα μήνες».


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/