Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη για τη Μέρα της Γυναίκας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη για τη Μέρα της Γυναίκας

ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 6.00μμ Πλ. Κύπρου
Συναδέλφισες, Συνάδελφοι

8 Μάρτη - Σύμβολο αγώνα για τις εργαζόμενες γυναίκες

Η 8η Μάρτη αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη του εργατικού και του γυναικείου κινήματος που εμπνέει και σήμερα τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Παρά τα 159 χρόνια που μας χωρίζουν από την 8η Μάρτη 1857 και την ηρωική κινητοποίηση των υφαντριών της Νέας Υόρκης, που διεκδικούσαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους τους, η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί σύμβολο αγώνα που φωτίζει και τη σημερινή πάλη των γυναικών, και όλου του εργατικού κινήματος.
Στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης και της σαρωτικής επίθεσης στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ο φετινός εορτασμός της 8ης Μάρτη , Παγκόσμιας Μέρας της γυναίκας, αποκτά αυξημένη σημασία.
Η φετινή επέτειος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επόμενο βήμα στην κλιμάκωση της πάλης που διεξάγεται αυτή τη στιγμή ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Να φέρει στο προσκήνιο τα δίκαια αιτήματα χιλιάδων γυναικών για εργασία, για τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών                                                                                                                                         
Να γίνει ένα ακόμα σκαλοπάτι για την ενίσχυση της πάλης ενάντια στην πολιτική  που εσκεμμένα αγνοεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Φέτος, η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας βρίσκει τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, τις φτωχές αγρότισσες, τις συνταξιούχους, τις νέες των λαϊκών οικογενειών, τις μετανάστριες να παλεύουν με την ανεργία και τα εκρηκτικά ποσοστά της, με τη φτώχεια που απειλεί τις ίδιες και τις οικογένειές τους, με την επίθεση στα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.                                                                                         
Να σταλει το μήνυμα των αγώνων της εργατικής τάξης και των γυναικών που ανήκουν σε αυτή, εκεί που χρειάζεται: Στις γυναίκες του μεροκάματου, που ζουν καθημερινά την απληρωσιά, το φόβο της απόλυσης και τις ανεργίας. Στις φτωχές αγρότισσες που βλέπουν τον κόπο τους να μεγαλώνει και παρ’ όλα αυτά να μην μπορεί να θρέψει τις οικογένειές τους. Στις γυναίκες που δουλεύουν  στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα. Στις νέες μητέρες που τις εκβιάζουν να γεννήσουν σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που γεννούσαν οι γιαγιάδες τους, αν θέλουν να πάρουν το επίδομα τοκετού. Στις άνεργες που τους προτείνουν, αντί για δουλειά με δικαιώματα, θέσεις «μαθητείας» και «πρακτικής άσκησης» με μισθό ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα.
Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις γυναίκες της υπαίθρου, τις νέες γυναίκες να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους την πάλη ενάντια στην πολιτική που θέτει στο στόχαστρο τα δικαιώματα στην κοινωνική ασφάλιση, τη μητρότητα, την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που δημιουργούν κινδύνους για νέα γενικευμένη πολεμική αναμέτρηση στην περιοχή μας, που γεννούν πόλεμο, φτώχεια, ανεργία, προσφυγιά. Να σταματήσει τώρα το αίσχος με τους χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες, βρέφη, ασυνόδευτα παιδιά και έφηβοι, που αναγκάζονται να περπατάνε χιλιόμετρα χωρίς φαγητό, χωρίς στέγη και βασικές υποδομές υγιεινής, χωρίς πρόσβαση σε υποδομές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ σπάμε τις αλυσίδες του φόβου.
Οργανωμένη πάλη ενάντια στα μονοπώλια για τη ριζική ανατροπή τους.
Δεν υποτασσόμαστε στα εκβιαστικά διλήμματα, δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια στην οποία μας καταδικάζουν, δε σκύβουμε το κεφάλι απέναντι στην τρομοκρατία  που έχουν εξαπολύσει εργοδοσία και συγκυβέρνηση.
Έχουμε χρέος απέναντι σε μας και στα παιδιά μας. Έχουμε το χρέος να παλέψουμε για ένα μέλλον που θα τους εξασφαλίζει αξιοπρεπή ζωή. Δεν έχουμε το δικαίωμα να τους αφήσουμε κληρονομιά τους μισθούς των 200 και 300 ευρώ, τη σύνταξη στα βαθιά γεράματα, την ανεργία και ανασφάλεια, την εργασιακή περιπλάνηση, την αβάσταχτη φοροληστεία και την αμορφωσιά, προκειμένου τα μονοπώλια να κερδοφορούν.
Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες. Η διαδήλωση στις 8 του Μάρτη να είναι ένας σταθμός για την προετοιμασία της μεγάλης κινητοποίησης με την 48ωρη απεργία για την αποτροπή του νέου εγκλήματος σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 6.00 μμ στην Πλ. Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/