Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Επιστολή ΕΛΦΕΕ Ρόδου προς Υπουργό Εργασίας κο Κατρούγκαλο

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Κ. Κατρούγκαλου, περί ευθύνης λογιστών για την μη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και την ψήφιση του Ασφαλιστικού

Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. ΡΟΔΟΥ
Γρ. Λαμπράκη 7, 85100, Ρόδος
Τηλ.: 22410 36500 – FAX: 22410 32108

Ρόδος 26/04/2016, αρ. πρ. 54

ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κο. Κατρούγκαλο Γεώργιο 
2) ΠΟΦΕΕ
3) ΟΕΕ
4) ΜΜΕ
5) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Θέμα: Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Κ. Κατρούγκαλου, περί ευθύνης λογιστών για την μη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και την ψήφιση του Ασφαλιστικού – Φορολογικού… με ένα νόμο και με ένα άρθρο.

Κύριε Υπουργέ, 

Με την… εγκυρότατη και τεκμηριωμένη δήλωσή σας περί ευθύνης των λογιστών για την μη έγκαιρη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, μας διαλύσατε κάθε αμφιβολία περί ανάγκης παροχής προστασίας των πολιτών, από πολιτικούς που εκπροσωπούν και εξυπηρετούν υποτίθεται τα συμφέροντα όλων των ελλήνων, και όχι από λογιστές απεργούς. 

Και πριν ξανά χρεώσετε ευθύνες, σας θυμίζουμε ότι η σημερινή Εθνική μας κατάντια, είναι γνήσια απότοκος ευθύνης Υπουργών και όχι λογιστών.

Η Αριστερά, στην οποία επικαλείστε ότι ανήκετε καταδίκαζε τους κοινωνικούς αυτοματισμούς και η δήλωσή σας δυστυχώς μόνο ως εμπρηστική μπορεί να θεωρηθεί.

Οι λογιστές – φοροτεχνικοί, παρά την αποχή τους, συνεχίζουν να εκτελούν όλες τις υποχρεώσεις τους με κοινωνικό χαρακτήρα και ευαισθησία, αμβλύνοντας τις επιπτώσεις στους πελάτες τους, επιπτώσεις που οξύνονται από την άκρατη εμπάθεια απέναντι στην επιχειρηματικότητα, των πολιτικών που εφαρμόζουν όλες οι Κυβερνήσεις των «μνημονιακών» ετών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στην οποία μετέχετε. 

Η πολιτική ανεπάρκεια και η έλλειψη σχεδιασμού των Κυβερνήσεων, έχει φέρει σε αυτά τα χάλια την Ελληνική Οικονομία, πλήττοντας την υγιή επιχειρηματικότητα με άμεση συνέπεια την υστέρηση εσόδων και με αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των φόρων. 

Η όποια επιτυχία του φορολογικού συστήματος και τα πλεονάσματα που πανηγυρίζετε, δεν οφείλονται στον φορολογικό μηχανισμό που έχετε πλήρως απαξιωμένο, αλλά στην προσπάθεια των συναδέλφων λογιστών-φοροτεχνικών που μαζί με τους εφοριακούς υπαλλήλους κρατούν ζωντανό τον σε κώμα φοροεισπρακτικό μηχανισμό. 

Αυτοί λοιπόν που κατηγορείτε, δεν φταίνε για την ανεπάρκεια και την αποτυχία του πολιτικού συστήματος. Τουναντίον, διαχρονικά την καλύπτουν και μάλιστα τώρα με βαρύ τίμημα.

Όσο αναφορά στην επικείμενη ψήφιση του Ασφαλιστικού – Φορολογικού νομοσχεδίου και την πεποίθησή σας περί επιτυχίας του, σας ενημερώνουμε ότι οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για οικειοθελή συρρίκνωση της βάσης επιτυχίας του, δηλαδή της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Εξαναγκάζετε τον επιστημονικό κλάδο να κατέβει σε «μεγάλη απεργία κερδοφορίας», διαθέτοντάς τα κέρδη του με τη μορφή εκπτώσεων στους πελάτες του που αγωνιούν να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους και τις θέσεις απασχόλησης τους. Διαθέτοντάς τα στην ελπίδα για το αύριο δηλαδή και όχι σε κομματικούς στρατούς και χίμαιρες.

Και πριν η κυβερνητική αρχαιολογική υπηρεσία ανακηρύξει την χώρα «Αρχαιολογικό Χώρο Νεκρών Ελληνικών Επιχειρήσεων», κατά την προσφιλή τακτική της, σας καλούμε να επαναξιολογήσετε τα εν λόγω νομοσχέδια πριν να είναι πολύ αργά για δάκρυα.

Η καθυστερημένη διαμαρτυρία μας, έγκειται στο γεγονός ότι εμείς σκεφτήκαμε πριν χρεώσουμε ευθύνες. Ωστόσο ούτε και εμείς σκοπεύουμε να ζητήσουμε συγνώμη για αυτό. 

Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος
Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο Α’ Αντιπρόεδρος
Σταματάκης Στέλιος

Ο Ταμίας
Καραμιχάλης Μιχάλης 
Ο Γ. Γραμματέας
Παπαγρηγορίου Νικόλαος
Ο Β’ Αντιπρόεδρος
Τορούμογλου Σάκης
Ο Εφ. Δημ. Σχέσεων
Κασέρης Νεκτάριος
Το Μέλος
Βλαστός Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/