Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Σχόλιο για την αναβολή του θέματος της ανάθεσης μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτες

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Σχόλιο
Για την αναβολή του θέματος της ανάθεσης μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτες, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Οι κάτοικοι της Ρόδου βρίσκονται ανάμεσα στις συμπληγάδες της φορολεηλασίας του Δήμου από τη μια, και της Κυβέρνησης από την άλλη, όσον αφορά την πολιτική τους στο θέμα της καθαριότητας, της αποκομιδής, μεταφοράς, διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων του Δήμου.

Η μεν Δημοτική Αρχή αναθέτει την καθαριότητα σε ιδιώτες, με πανάκριβο αντίτιμο και αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, η δε κυβέρνηση απαιτεί ν’ αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη σε περίπτωση που οι Δήμοι χρειάζονται προσωπικό και δεν επαρκεί η μισθοδοσία τους από τα ισχύοντα τέλη.

Και στις δύο περιπτώσεις ο λογαριασμός πληρώνεται από το Ροδιακό λαό, που τον έχει ήδη προπληρώσει πολλαπλά μέσω της ληστρικής άμεσης και έμμεσης φορολόγησης, των κάθε είδους χαρατσιών κλπ. Στη πολιτική αυτή δεν παύουν να βάζουν πλάτη οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου, οι οποίες ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους, συμφωνούν στην ουσία της ανταποδοτικότητας και της φορολόγησης των δημοτών.

Όποια εξέλιξη και αν έχει ο διαγωνισμός της ανάθεσης σε ιδιωτική επιχείρηση της αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων, ζημιωμένα θα βγουν τα λαϊκά νοικοκυριά της Ρόδου, που θα φορτωθούν τα πανάκριβα τέλη.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, διεκδικεί να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας της υπηρεσίας, αποκλεισμός κάθε ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού που ν’ ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νησιού με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να μην πληρώσουν ξανά οι κάτοικοι τις υπηρεσίες που δικαιούνται.

Ρόδος 5/04/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/