Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση του Τομεακού συμβουλίου Ρόδου της ΚΝΕ για την 26 Ιουνίου: παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Σε µια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για µισθό παίρνουµε ψίχουλα, που το δικαίωµα στη µόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισµό και τον Αθλητισµό χτυπιούνται, προβάλλεται στη νεολαία σαν «ελευθερία» η µαστούρα, η φυγή από την πραγµατικότητα. Την ίδια στιγµή που σαρώνονται λαϊκά δικαιώµατα και κατακτήσεις αιώνων λένε στους νέους ότι αυτό που καταφέρνουν να... «διασώσουν» είναι το δικαίωµα στην αυτοκαταστροφή.

Θέλουν τους νέους µε το κεφάλι σκυφτό και µε το µυαλό θολωµένο. Γι’ αυτό η χειροτέρευση των όρων ζωής πάει µαζί µε την όλο και πιο εντεινόµενη προσπάθεια για την αύξηση της χρήσης, της εξάρτησης, της διάδοσης των ναρκωτικών.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σηµερινής και των προηγούµενων κυβερνήσεων. Ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ που διογκώνουν το πρόβληµα των ναρκωτικών. Με νόµο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ. το 2012 άνοιξε το δρόµο για τη νοµιµοποίηση των ναρκωτικών ουσιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτοστατήσει όλα τα προηγούµενα χρόνια, καλλιεργώντας την ανοχή στη χρήση και την εξάρτηση, ντύνοντας µε «προοδευτικό» περιτύλιγµα αντιδραστικές θέσεις όπως η νοµιµοποίηση των ναρκωτικών. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε συνδιοργανώνει φεστιβάλ µαστούρας, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί εντός κι εκτός συνόρων στη διαφήµιση της κάνναβης µε εκδηλώσεις, Επερωτήσεις βουλευτών κ.ά.

Σκέψου:

Ποιος ωφελείται από το παράνοµο και νόµιµο εµπόριο ναρκωτικών ουσιών; Το εµπόριο ναρκωτικών είναι µία µεγάλη µπίζνα µε ετήσιο τζίρο που για το 2014 στην ΕΕ άγγιζε τα 27 δισ. ευρώ.

Ποιος ωφελείται όταν ένα τµήµα νεολαίας στέλνεται στο περιθώριο, ψάχνει διέξοδο στη φυγή από την πραγµατικότητα αντί να την κοιτάξει κατάµατα και να παλέψει για να την αλλάξει;

Το ήξερες ότι;…

Στις ΗΠΑ στις πολιτείες που έχουν νοµιµοποιηθεί τα προγράµµατα ιατρικής χρήσης της κάνναβης, το 1/3 των τελειόφοιτων Λυκείου δηλώνει ότι έκανε χρήση τον τελευταίο χρόνο αποκτώντας πρόσβαση ακόµα και από συνταγογραφούµενη (σε άλλους) κάνναβη;

Σήµερα οι υπερασπιστές της νοµιµοποίησης της κάνναβης µε διάφορα τεχνάσµατα προσπαθούν να αποσπάσουν τη στήριξη της νεολαίας στα σχέδιά τους. Πότε σκαρφίζονται τα οφέλη της καλλιέργειας κάνναβης στην αγροτική οικονοµία, πότε παρουσιάζουν-ακόµα και µε ανεύθυνο τρόπο, προσβάλλοντας και ασθενείς-την κάνναβη σαν γιατρικό. Δεκάρα δε δίνουν για τους ασθενείς. Αν τους ένοιαζε η υγεία του λαού θα ξανάνοιγαν τα νοσοκοµεία που έκλεισαν, θα τα στελέχωναν µε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα εξασφάλιζαν το δικαίωµα στην Υγεία σε όλους και όλες. Αλλά γι’ αυτά ούτε λόγος δε γίνεται!

Είναι µύθος ότι µε τη νοµιµοποίηση της χρήσης και του εµπορίου θα χτυπηθεί το λαθρεµπόριο. Όπου υπάρχει εµπόριο, υπάρχει και το λαθρεµπόριο, σε όλους τους τοµείς!

Με τέτοια τερτίπια επιδιώκουν να διαφηµίσουν τη θολούρα στο µυαλό!

Οι υπερασπιστές της νοµιµοποίησης των ναρκωτικών ας απαντήσουν:

Γιατί φορείς που δρουν στην πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των εξαρτηµένων ατόµων αντιτίθενται στη νοµιµοποίηση;

Γιατί εργαζόµενοι σε δοµές πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης -που διεξάγουν έναν τιτάνιο αγώνα σε συνθήκες οικονοµικού στραγγαλισµού- τάσσονται κατά της νοµιµοποίησης;

Γιατί νέοι και νέες που δίνουν τη µάχη της απεξάρτησης και οι οικογένειές τους αντιτίθενται στη νοµιµοποίηση των ναρκωτικών;

Όλοι αυτοί µήπως δεν ξέρουν πολλά
για το πρόβληµα των ναρκωτικών;

Η νοµιµοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών δεν είναι η απάντηση στην πολιτική της καταστολής. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νοµίσµατος. Η καταστολή στέλνει το χρήστη στη φυλακή και η αποποινικοποίηση κρατάει το χρήστη στη σκλαβιά της χρήσης και της εξάρτησης. Ούτε η µία, ούτε η άλλη αντιµετωπίζουν τις αιτίες που οδηγούν ένα νέο στη χρήση και την εξάρτηση και δεν εξασφαλίζουν ολοκληρωµένο δηµόσιο και δωρεάν σύστηµα πρόληψης-θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΤΙΕΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΣΚΛΗΡΑ» ΚΑΙ «ΜΑΛΑΚΑ» ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

Καµία κοινωνική ανάγκη δεν έρχεται να καλύψει η νοµιµοποίηση της κάνναβης εκτός από την ανάγκη του συστήµατος να χειραγωγεί συνειδήσεις, ειδικά τώρα που παίρνει όλο και πιο σκληρά µέτρα για να διασφαλίσει τα κέρδη των εκµεταλλευτών σε συνθήκες κρίσης.

Δυναµώνουµε τον αγώνα ενάντια σε
όλα τα ναρκωτικά, για ζωή µε σύγχρονα δικαιώµατα!

Η νοµιµοποίηση των ναρκωτικών είναι στοιχείο της πολιτικής που µας στερεί δικαιώµατα, ολόκληρη την «πραγµατική» ζωή, που µας βάζει εµπόδια στη µόρφωση, τον Αθλητισµό, τον ελεύθερο χρόνο, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Είναι αγώνας για τη ζωή, είναι αγώνας για καθαρή σκέψη και συνειδητή δράση. Η δύναµη για να τα κερδίσουµε όλα αυτά, είναι στα χέρια και στο µυαλό µας, στη συλλογική διεκδίκηση. 

Δεν τους τα χαρίζουµε!
Δεν το βάζουµε κάτω!
Παλεύουµε για µια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά
και όχι µε ελεύθερα τα ναρκωτικά!

Η θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι η µόνη προοδευτική και ριζοσπαστική γιατί έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, τις σχέσεις του µε τους συνανθρώπους του και όχι σαν µονάδα που πρέπει να επιβιώσει στη ζούγκλα του ανταγωνισµού. Γιατί δε δεχόµαστε ότι πρέπει να «συνηθίζουµε» στο πρόβληµα των ναρκωτικών σαν κάτι φυσικό, αλλά πρέπει να παλέψουµε ενάντια στις αιτίες που το γεννούν και το συντηρούν. Με τη νεολαία πρωταγωνιστή στον αγώνα και όχι στη φυγή!

Σε καλούµε στο δρόµο της ανυπότακτης στάσης ζωής! Οι συναρπαστικές στιγµές και οι αληθινές συγκινήσεις βρίσκονται στην πραγµατική ζωή, στο δρόµο του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή του συστήµατος που στηρίζεται στην εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στην πάλη για την κοινωνία της πραγµατικής ελευθερίας, της ζωής µε σύγχρονα δικαιώµατα, το σοσιαλισµό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/