Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά μπάσκετ 3on3, που διοργάνωσε η ΚΝΕ Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε του τουρνουά μπάσκετ 3on3, που διοργάνωσε η τομεακή οργάνωση Ρόδου της ΚΝΕ, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, εν όψει του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ. 

Το τουρνουά ξεκίνησε με όμιλο παιδιών ηλικίας 13-14 χρονών , όπου νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα «τα παιδιά του ανοιχτού» και συνεχίστηκε με τον όμιλο ηλικιών 17 και άνω, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα «Μπαρτσελιώμα». Σε όλες τι ομάδες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα αλλά και η μπροσούρα για τις θέσεις του ΚΚΕ κατά των ναρκωτικών, ενώ οι δύο νικήτριες ομάδες παρέλαβαν από το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ, μετάλλια και κύπελλα.

Χαιρετισμό στο τουρνουά, απεύθυνε ο Κυριάκος Φυλακούρης, μέλος του ΤΣ Ρόδου της ΚΝΕ ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το Τομεακό Συμβούλιο Ρόδου της ΚΝΕ, σας καλωσορίζει στο τουρνουά που πραγματοποιείται εν όψει του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ. Επιλέξαμε το τουρνουά αυτό, να έχει μια ξεχωριστή θεματολογία, να είναι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, σε συνδυασμό βέβαια με την ανάδειξη της ανάγκης που έχει ο λαός και η νεολαία σε έναν αθλητισμό που δεν θα είναι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους, της ανάγκης για χώρους και υποδομές άθλησης με βάση της σύγχρονες ανάγκες.

Σε µια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για µισθό παίρνουµε ψίχουλα, που το δικαίωµα στη µόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισµό και τον Αθλητισµό χτυπιούνται, προβάλλεται στη νεολαία σαν «ελευθερία» η µαστούρα, η φυγή από την πραγµατικότητα. Την ίδια στιγµή που σαρώνονται λαϊκά δικαιώµατα και κατακτήσεις αιώνων λένε στους νέους ότι αυτό που καταφέρνουν να... «διασώσουν» είναι το δικαίωµα στην αυτοκαταστροφή.

Θέλουν τους νέους µε το κεφάλι σκυφτό και µε το µυαλό θολωµένο. Γι’ αυτό η χειροτέρευση των όρων ζωής πάει µαζί µε την όλο και πιο μεγάλη προσπάθεια για την αύξηση της χρήσης, της εξάρτησης, της διάδοσης των ναρκωτικών…

… Καµία κοινωνική ανάγκη δεν έρχεται να καλύψει η νοµιµοποίηση της κάνναβης εκτός από την ανάγκη του συστήµατος να χειραγωγεί συνειδήσεις, ειδικά τώρα που παίρνει όλο και πιο σκληρά µέτρα για να διασφαλίσει τα κέρδη των εκµεταλλευτών σε συνθήκες κρίσης.

Δυναµώνουµε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για ζωή µε σύγχρονα δικαιώµατα!

Η νοµιµοποίηση των ναρκωτικών είναι στοιχείο της πολιτικής που µας στερεί δικαιώµατα, ολόκληρη την «πραγµατική» ζωή, που µας βάζει εµπόδια στη µόρφωση, τον Αθλητισµό, τον ελεύθερο χρόνο, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Γι΄αυτό άλλωστε προσπαθούν με νύχια και με δόντια, να κρατήσουν τους νέες και τις νέες μακριά από τον αθλητισμό. Αφήνουν δημόσιους χώρους να ρημάζουν, χωρίς να νοιάζονται εάν ο λαός και η νεολαία χρειάζονται υποδομές αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Τέτοια παραδείγματα έχουμε και στο νησί μας, με χώρους που είτε δεν είναι κατάλληλοι είτε είναι ελάχιστοι. 

Ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά, που εμείς λέμε ότι είναι συνδεδεμένος με την πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, είναι αγώνας για τη ζωή, είναι αγώνας για καθαρή σκέψη και συνειδητή δράση. Η δύναµη για να τα κερδίσουµε όλα αυτά, είναι στα χέρια και στο µυαλό µας, στη συλλογική διεκδίκηση…

… Σας καλούµε στο δρόµο της ανυπότακτης στάσης ζωής! Οι συναρπαστικές στιγµές και οι αληθινές συγκινήσεις βρίσκονται στην πραγµατική ζωή, στο δρόµο του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή του συστήµατος που στηρίζεται στην εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στην πάλη για την κοινωνία της πραγµατικής ελευθερίας, της ζωής µε σύγχρονα δικαιώµατα, το σοσιαλισµό.

Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά την μάχη, για όλες τις πλευρές της ζωής της νεολαίας και του λαού, για τη δουλειά, τη μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό. Για να γίνει η ζωή μας, ζωή με δικαιώματα. Με επόμενο σταθμό το 42ο Φεστιβάλ της Οργάνωσης μας που θα γίνει στις 17 Σεπτέμβρη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/