Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Π.Σ. στην Αστυπάλαια

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δελτίο τύπου για τη συνεδρίαση του Π.Σ. στην Αστυπάλαια

Σύσσωμες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, –παρά τα εκατέρωθεν πυρά- ξαναχτύπησαν τα δικαιώματα του νησιωτικού λαού, ψηφίζοντας τον Επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχεδιασμό, που αποκρυσταλλώνει στο κείμενό του, τον αντιλαϊκό του προσανατολισμό, ως εξής: «Η υποταγή του κοινωνικού (βιωμένου) χώρου, που έχει σχέση κυρίως με το αστικό και οικιστικό περιβάλλον, τις κοινωνικές σχέσεις και τη ζωή των κατοίκων, στον οικονομικό χώρο, που δημιουργείται και ελέγχεται από τις επιχειρήσεις και κυριαρχείται από τις σχέσεις, ροές και αλληλεξαρτήσεις που δημιουργούν οι οικονομικές μονάδες». 

Δηλαδή τα πάντα : υγεία, παιδεία, εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα, αθλητισμός, πολιτισμός, αγροτική παραγωγή, νερό και ενέργεια, συγκοινωνία και κάθε άλλη δραστηριότητα της κοινωνίας, θα υποτάσσονται, μέσα από εξειδικευμένες δράσεις, στις ανάγκες των οικονομικών συμφερόντων των επιχειρήσεων.

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων των νησιών, γιατί ενσωματώνει τις απαιτήσεις των μονοπωλίων όπως τις εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιούνται μέσω Κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης.

Μέσα από ένα πλήθος στατιστικών στοιχείων, αδυναμιών και συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νησιών της περιοχής μας, επεξεργάστηκε η πολιτική της αξιοποίησης όλων αυτών των παραμέτρων, για να γίνει πιο ασφαλής, πιο αποδοτική σε κέρδος, η επιχειρηματική δραστηριότητα των επενδυτικών ομίλων, σε βάρος της ικανοποίησης κάθε λαϊκής ανάγκης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση μια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που ευθύνεται σήμερα για την κατάσταση των εργαζομένων και όλου του λαού, δεν μπορεί να εξειδικευτεί σε φιλολαϊκή και προς όφελος όλων των νησιωτών, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν.

Η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για ανεμπόδιστη διείσδυση των ιδιωτών σε κάθε πτυχή της ζωής των κατοίκων των νησιών, σε κάθε αγαθό, μόνο οδυνηρές συνέπειες μπορεί να έχει , όταν όλες οι ανάγκες γίνονται θυσία στην ανταγωνιστικότητα και στην κερδοφορία των εμπλεκομένων επενδυτών.

Τα τεράστια προβλήματα στην υγεία, με 1587 κενά στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας, η εγκατάλειψη όλων των υποδομών στα νησιά εξ αιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, η ακριβή και λειψή συγκοινωνία, η μόρφωση, το νερό, η ενέργεια κλπ, δεν μπορούν να «υποταχθούν» στις λογιστικές πράξεις της ακόρεστης κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Η τοπική ανάπτυξη καθορίζεται από τη γενικότερη πορεία, την κεντρική πολιτική, στην ουσία της οποίας δεν εκφράστηκε καμιά στρατηγική διαφοροποίησης, από όλες τις άλλες παρατάξεις.

Υπάρχει και παράγεται τεράστιος πλούτος από τον λαό, που δεν απολαμβάνει.Υπάρχουν επίσης και δυνατότητες ανάπτυξης για να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες του. Σ’ αυτήν τη προοπτική μπαίνουν εμπόδιο τα παράσιτα, όλος ο συρφετός, που για χάρη του εκπονούνται στρατηγικοί σχεδιασμοί από την ΕΕ , το κράτος και τους μηχανισμούς του. Αυτά τα εμπόδια πρέπει οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και η νεολαία να βγάλουν από το δρόμο τους, για να πραγματωθεί η ανάπτυξη, με στόχο την ευημερία του.

Ρόδος 29 Αυγούστου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/