Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Ρόδο

Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Ρόδο, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Νέοι και νέες του νησιού συμμετείχαν και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. 

Παρακολούθησαν το πλούσιο πρόγραμμα και ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της εργατικής τάξης του νησιού, καθώς στο χώρο φιλοξενούνταν έκθεση για τη μεγάλη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων του 1982. Ιδιαίτερη θέση στο φεστιβάλ είχε και η συμπλήρωση 40 χρόνων απ το πρώτο φεστιβάλ στη Ρόδο.

Το πρόγραμμα άνοιξε με παρουσίαση των τραγουδιών, ενός νέου δημιουργού του νησιού, του Αλέκου Δράκου και ακολούθησε συναυλία με μαθητικό συγκρότημα. Χαιρετισμό απηύθυνε η γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Ρόδου της ΚΝΕ , Μαρία Γκιτάκου και ακολούθησε η κεντρική πολιτική ομιλία από τον Χρήστο Κατσιώτη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του κόμματος. Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με συνεντεύξεις για τη μεγάλη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων του ’82. Το πρόγραμμα έκλεισε με λαϊκό παραδοσιακό γλέντι. 

Στο χώρο του φεστιβάλ λειτουργούσαν έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια απ την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας αλλά και στον επαναστατικό κομματικό τύπο. Ακόμα στο χώρο λειτούργησαν παιδότοπος αλλά και βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της σύγχρονης εποχής.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/