Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Όχι μόνο δεν διατηρούν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα υπόλοιπα νησιά, αλλά ανεβάζουν σε νέα ύψη τη φοροληστεία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δελτίο τύπου

Δεν πέρασαν δυο μήνες από τότε που η κυβέρνηση έριχνε στάχτη στα μάτια των νησιωτών, ότι θα πάρει «μέτρα» για τα νησιά και η συνέπεια λόγων και έργων καταγράφεται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Όχι μόνο δεν διατηρούν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα υπόλοιπα νησιά, αλλά ανεβάζουν σε νέα ύψη τη φοροληστεία, ενώ ο αυτόματος κόφτης θα ψαλιδίζει ασταμάτητα τα κονδύλια για τις λαϊκές ανάγκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απάντησε και τότε στις τυμπανοκρουσίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη περιοχή μας ότι: «Το πραγματικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής για τα νησιά είναι η κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ, είναι η συνεχιζόμενη φοροεξόντωση των λαϊκών στρωμάτων και οι δραστικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, είναι οι τραγικές και επικίνδυνες ελλείψεις στα νοσοκομεία, είναι η παράδοση των μεγάλων αεροδρομίων και των λιμανιών και των χρυσοφόρων ακινήτων του δημοσίου του Αιγαίου στο μεγάλο κεφάλαιο, είναι η διαρκής στήριξη των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων με νέα προνόμια και ενισχύσεις».

Δεν παύουν να είναι συνένοχες σ’ αυτόν τον χωρίς τέλος τραγικό κατάλογο και οι Τοπικές Αρχές, που παρά τις δικαστικές εκστρατείες, στηρίζουν όλο το οικοδόμημα της συμφωνημένης αντιλαϊκής πολιτικής από το κουαρτέτο και την κυβέρνηση. 

Δεν σταματούν να αντιγράφουν και να υλοποιούν τις στρατηγικές επιδιώξεις που έχει συναποφασίσει όλο το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων στο Ευρωκοινοβούλιο, εκπονώντας τοπικά επιχειρησιακά προγράμματα για να υλοποιηθούν οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων ντόπιων και ευρωπαϊκών.

Αυτοί οι στόχοι όμως, απαιτούν το ξεζούμισμα του λαού μας, το άπλωμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, την επιδείνωση του επιπέδου ζωής στα νησιά, τον συμβιβασμό με τα ψίχουλα. 

Η άθλια επίθεση των δυνάμεων καταστολής, με εντολή της κυβέρνησης ενάντια στους συνταξιούχους δεν αφήνει περιθώρια για να καταλάβει κάποιος ότι είναι αποφασισμένοι να περάσουν αυτή τη πολιτική δια πυρός και σιδήρου.

Απέναντι σ’ αυτήν την συντονισμένη επίθεση, από το κεφάλαιο και τα πολιτικά του στηρίγματα σ’ όποιο επίπεδο εξουσίας κι αν το υπηρετούν , η μόνη λύση για τους εργαζόμενους, για τους συνταξιούχους και τους αυτοαπασχολούμενους είναι η οργανωμένη πάλη , που θα προτάξει για ικανοποίηση όλες τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Ρόδος 5/10/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/