Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ στην απόφαση του Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, με την οποία κλείνουν δεκάδες τμήματα των ΕΠΑΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Μετά και την απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη, με την οποία κλείνουν δεκάδες τμήματα των ΕΠΑΛ σ’ ολόκληρη τη χώρα, ανάμεσά τους 10 στη Ρόδο, στερώντας το δικαίωμα των παιδιών να μάθουν μια τέχνη, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά σε μια βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ, διαστρεβλώνοντας εσκεμμένα τη θέση του για την πρακτική άσκηση.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, απαντά με ανακοίνωσή του και αναφέρει: 

«Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατεί να αντιπαρατεθεί πειστικά με τα αιτήματα που βάζει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για τα ΕΠΑΛ και για τα δικαιώματα των μαθητών σήμερα και για αυτό καταφεύγει στη γνωστή για αυτούς πρακτική "κάνω το άσπρο μαύρο" καθώς έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Αυτή τη φορά τη βρώμικη δουλειά ανέλαβε το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωσή του με τίτλο “Η πρόταση του ΚΚΕ για τη μαθητεία είναι εναντίον των παιδιών της εργατικής τάξης” προσπαθεί να διαστρεβλώσει πλήρως το αίτημα του ΚΚΕ για την πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ, καταλήγοντας τελικά να γράφει χοντροκομμένα ψέματα που βγάζουν μάτι. Γιατί είναι τουλάχιστον γελοίο να προσπαθούν να πείσουν πως το ΚΚΕ διεκδικεί μετά το 7ωρο στο σχολείο οι μαθητές να πηγαίνουν για 7 ώρες για δουλειά εναλλακτικά αντί για μάθημα να δουλεύουν..!

Είναι τόσο το πάθος τους να πείσουν πως μόνο από την εκμετάλλευση από τον εργοδότη μπορούν να ασκηθούν στην πράξη οι μαθητές, που εσκεμμένα ταυτίζουν την πρακτική με την μαθητεία, δηλαδή με την τσάμπα ή πάμφθηνη εργασία στον εργοδότη.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν υπερασπιστής των δικαιωμάτων των παιδιών της εργατικής τάξης ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή το κόμμα της κυβέρνησης που έβαλε και την Παιδεία στο μνημόνιο, που υπέγραψε και δεσμεύτηκε για τη γενίκευση της μαθητείας και της εκμετάλλευσης των μαθητών, της κυβέρνησης που συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κατάργησε ειδικότητες και τομείς στα ΕΠΑΛ πετώντας κυριολεκτικά τους μαθητές στο δρόμο, της κυβέρνησης που όχι μόνο διατηρεί όλους τους προηγούμενους νόμους που τσακίζουν τη ζωή των μαθητών και των οικογενειών τους αλλά ετοιμάζεται να φέρει και νέα βάρβαρα μέτρα καταδικάζοντας τη νέα γενιά να ζει με “υπό-κατώτερους” μισθούς και “υπό-κατώτερα” δικαιώματα.

Το αίτημα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ δεν παίρνει από παρερμηνείες. Μιλάει καθαρά για πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση. Δηλαδή για πρακτική άσκηση στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για πρακτική άσκηση που θα γίνεται σε σύγχρονα εργαστήρια μέσα στα σχολεία, όπου οι μαθητές θα μπορούν αυτό που μαθαίνουν στη θεωρία να το ασκούν στην πράξη μέσα στο σχολείο τους και πάντα ενταγμένο στις σπουδές τους.

Γελιέται ο ΣΥΡΙΖΑ αν νομίζει ότι με τέτοια χοντροειδή ψεύδη θα κρύψει την καθοριστική του συμβολή στο ξεχαρβάλωμα της ζωής της νεολαίας, ιδιαίτερα των νέων της εργατικής τάξης. Απάντηση στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική θα δώσουν οι ίδιοι οι μαθητές των ΕΠΑΛ»

Το Τομεακό Συμβούλιο Ρόδου της ΚΝΕ 21/10/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/