Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΡΟΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑΛ

Το Τομεακό Συμβούλιο Ρόδου της ΚΝΕ, χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ . Τα δίκαια αιτήματα τους για την μόρφωση και την ζωή που έχουν ανάγκη, για να μάθουν μια ειδικότητα, μια τέχνη για να μπορέσουν να βρουν αύριο μια δουλειά πάνω σε αυτό που τους αρέσει, να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Την ίδια στιγμή τραβάνε ένα σωρό ζόρια, γιατί ταυτόχρονα δουλεύουν, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα αυτοί και οι οικογένειές τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!

Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που τη στηρίζουν. Δε δίνουν δεκάρα για τις ανάγκες μας. Για αυτούς το μόνο κριτήριο είναι να μεγαλώνουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Μέσα στα ΕΠΑΛ θέλουν να δημιουργήσουν ειδικευμένους εργαζομένους, μισομορφωμένους που τους θέλουν όμως φθηνούς, χωρίς δικαιώματα, με το κεφάλι σκυφτό για να είμαστε το καλό ‘’γρανάζι’’ αύριο. 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Η ΚΝΕ παλεύει ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να μορφώνονται στο ενιαίο 12χρονο σχολείο και μετά να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε δημόσιες και δωρεάν δίχρονες επαγγελματικές σχολές που να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Θα εξασφαλίζεται σε όλους σταθερή δουλειά με δικαιώματα, χωρίς ανεργία και ανασφάλεια. Παλεύει για μία ζωή χωρίς φτώχεια, πολέμους και ναρκωτικά, για μια ζωή χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση, χωρίς ανεργία και ανασφάλεια. Με προβάδισμα στην ολόπλευρη μόρφωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Απαιτούμε να είναι το απολυτήριο η μοναδική προϋπόθεση για να βρούμε δουλειά, να μπορεί κάθε νέος να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει στο ΕΠΑΛ της περιοχής του, Σύγχρονα εργαστήρια και βιβλία με την ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και εταιρειών, Να μην υπάρχει σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία, Να χρηματοδοτηθούν τα σχολεία με βάση τις ανάγκες. Να μην υπάρχουν 30άρια τμήματα, Να μπορούμε όλοι οι μαθητές να μετακινούμαστε δωρεάν και να μας παρέχεται γεύμα με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων, Όλοι οι μαθητές που εργάζονται να αμείβονται και να ασφαλίζονται με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη, χωρίς διαχωρισμούς ανάλογα με την ηλικία.

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Καλούμε τους μαθητές του ΕΠΑΛ σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους γονείς τους και το ΠΑΜΕ, μαζί με τον υπόλοιπο λαό και την νεολαία. Τώρα να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους με πολύμορφες κινητοποιήσεις, με απόφαση για συμμετοχή στην μεγάλη απεργία στις 8 Δεκέμβρη. 

ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ; ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/