Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Το θέμα της επάρκειας, αλλά και της παροχής νερού, ταλαιπωρεί τους κατοίκους σε διάφορες περιοχές της Ρόδου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τα σχέδια διαχείρισης του νερού στη Ρόδο

Το θέμα της επάρκειας, αλλά και της παροχής νερού, ταλαιπωρεί εδώ και πολλούς μήνες τους κατοίκους σε διάφορες περιοχές της Ρόδου, αναδεικνύοντας το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε κρίσιμο ζήτημα σήμερα. Ήδη υπάρχουν δρομολογημένες εξελίξεις από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, ώστε η διαχείριση του Φράγματος Γαδουρά να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία , με ανυπολόγιστο το κόστος της εξάρτησης του κοινωνικού αγαθού που είναι το νερό, από τα συμφέροντα και τα κέρδη που θα επιδιώκει η επιχείριση από την εκμετάλλευσή του.

Η τιμολογιακή πολιτική , η επάρκεια, η ποιότητα και η πρόσβαση των λαϊκών νοικοκυριών στο νερό θα καθορίζεται από την ιδιωτική εταιρεία με βάση τα συμφέροντά της, δηλαδή τα κέρδη της. 

Η υλοποίηση του αντιλαϊκού σχεδιασμού της εμπορευματοποίησης και της απελευθέρωσης της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, γίνεται διαχρονικά στη βάση των οδηγιών της ΕΕ , από το κράτος και την τοπική κρατική διοίκηση (Δήμοι , Περιφέρειες,κ.λ.π.), υπηρετώντας τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων. Η πολιτική των ΔΕΥΑ, είναι αντίστοιχα η ανταποδοτικότητα, που σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση, μεταφέρουν στις πλάτες των καταναλωτών το σύνολο των βαρών. Η συντήρηση των γεωτρήσεων και η δημιουργία νέων, καθορίζεται και από την ανεπαρκή χρηματοδότηση, αλλά και από την προοπτική κερδοφορίας των επενδυτών συνολικά στη διαχείριση του νερού.

Σήμερα κάθε λαϊκή οικογένεια πρέπει να προβληματιστεί και να αγωνιστεί ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του νερού, ν’ αγωνιστεί ενάντια στα σχέδια για τα επιπλέον βάρη που θα της φορτώσουν. Ο αγώνας αυτός δένεται με την απαίτηση για δημόσιο φορέα διαχείρισης του φράγματος Γαδουρά, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δένεται με την συνολική ανατροπή της πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού , που επιτρέπει την επιχειρηματική δράση με κριτήριο το κέρδος τόσο από ιδιωτικούς ομίλους όσο και από δημοτικές και μεικτές επιχειρήσεις και κοινοπραξίες. Αγώνας για φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για το λαό. Για πλήρη, σταθερή εργασία για το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο. Για κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της Οδηγίας της ΕΕ για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ρόδος 4-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/