Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΚΚΕ: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΔ Ν ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ανακοίνωση

Σχετικά με τις εργασίες και τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου

Με αφορμή το Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, στο οποίο συζητήθηκαν κατά κύριο λόγο η νησιωτικότητα, η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, το μεταναστευτικό-προσφυγικό και η θεσμοποίηση του νέου Καλλικράτη, η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου επισημαίνει στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα των νησιών τα εξής:
Επιχειρείται από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα σύμφωνα και με τις τοποθετήσεις τους στο συνέδριο, μία νέα διοικητική μεταρρύθμιση, δήθεν για να διορθώσει τις «ατέλειες» του Καλλικράτη, σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση και σε βάρος της ζωής του λαού σε όλα τα επίπεδα.
Η κυβέρνηση, δια του νέου υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουπλή Παναγιώτη, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως εννοεί την νησιωτικότητα στη πράξη, όταν στην ομιλία του στο Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, πρότεινε να θεσπιστεί ειδικό τέλος στα λιμάνια, δηλαδή στους νησιώτες που μετακινούνται και στους επισκέπτες των νησιών και ειδικό τέλος στα «φθηνά», όπως είπε, εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων, για την οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Λέξη δεν ανέφερε για την χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ούτε για την επικείμενη κατάργησή τους στα υπόλοιπα μικρά νησιά. Αντίθετα, υπήρξε απλόχερος στο εφοπλιστικό κεφάλαιο , στο οποίο έταξε το μεταφορικό ισοδύναμο, μεγαλύτερη κρατική στήριξη, γιατί όπως είπε, υπάρχουν δυσκολίες! (Οι δυσκολίες είναι η φορολογία τους μέσο όρο 10 ευρώ τη μέρα για κάθε πλοίο, ενώ απολαμβάνουν 56 φοροαπαλλαγές, την ίδια στιγμή που ο λαός φοροληστεύεται ασύστολα).
Ως συνεργάτης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Σαντορινιός Νεκτάριος, δεσμεύτηκε ότι θα αγωνιστούν μαζί, σ’ αυτά τα αντιλαϊκά πλαίσια. 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γ.Πατούλης, έχοντας ξεκάθαρο το τι επιδιώκει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο, αναφερόμενος στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές που οδηγούν στην «ανάπτυξη», προσδοκά, με αναφορές στην «εθνική ενότητα», ότι στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα υιοθετηθούν όλες αυτές οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, που θα διέπουν τον νέο Καλλικράτη.
Στην ίδια στρατηγική και αντίληψη, της «αυτονομίας» και της «οικονομικής αυτοτέλειας», του πολιτικού και θεσμικού ρόλου στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, τοποθετήθηκαν τόσο ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Ρόδου κ.Χατζηδιάκος Φώτης, όσο και ο κ. Περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων.
Ο λαός βιώνει ήδη τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα πορείας υλοποίησης του Καλλικράτη, δηλαδή να ενισχύονται οι δομές της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, για την υλοποίηση μιας αντιλαϊκής πολιτικής, που διευρύνει τη φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών. Βιώνει την ανατροπή εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση μιας σειράς λαϊκών αναγκών από την πρόνοια, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Ταυτόχρονα, μέσα από τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, οι αποκεντρωμένες τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις προχωρούν στη λογική της ανταποδοτικότητας, στην αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών, στις ιδιωτικοποιήσεις. 
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αντοχής σ’ αυτή τη βαρβαρότητα της συντονισμένης επίθεσης στο λαό, από κεφάλαιο, ΕΕ, κυβέρνηση και τοπική διοίκηση. Ο νέος Καλλικράτης είναι σε ακόμα πιο αντιλαϊκή κατεύθυνση και πρέπει ο λαός να τον απορρίψει με την πάλη του. 
Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους εθνικούς στόχους, που μόνο το κεφάλαιο βγαίνει τελικά κερδισμένο. Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.
Το ΚΚΕ μαζί με τους νησιώτες, τους εργαζόμενους , τις λαϊκές οικογένειες, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος. Να καταργηθεί κάθε έμμεση και τοπική φορολογία. Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Θα συνεχίσουμε να αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους και όχι στην πλάτη των εργαζομένων και του λαού. 
Διεκδικούμε σχεδιασμό και υλοποίηση σε κεντρικό περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, υποδομών, μηχανισμών, δημόσιας προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς και άλλες καταστροφές. 
Τακτική, φθηνή και ασφαλή συγκοινωνία με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα υπόλοιπα νησιά.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά. 
Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που κάνει τους Δήμους και τις Περιφέρειες πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Ρόδος 18-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/