Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕΣ «Hasta la victoria siempre!»

                                             "Hasta la victoria siempre!"
(Ανακοίνωση του ΔΗΚΚΙ 25-11-1916)

Ξεκινώντας με μια μικρή ομάδα συντρόφων του και εξεγείροντας εργάτες και τους χωρικούς της υπαίθρου στις 1/1/΄59 ο 32χρονος δικηγόρος Φιντέλ Κάστρο μπαίνει με τους «barbudos» θριαμβευτικά στην Αβάνα, ανατρέπει τον δικτάτορα Μπατίστα. 

Ο Φιντέλ και οι σύντροφοί του με τη συμμετοχή του κουβανικού λαού απελευθερώνουν την πατρίδα τους από την Αμερικανοκρατία που την είχε μετατρέψει σε επίσημο «οίκο ανοχής» και προτεκτοράτο της και, μπροστά στις κάνες της μητρόπολης του ιμπεριαλισμού (λίγα μόλις μίλια απ΄ τις ακτές της), προχωρούν στην νέα εποχή της Κούβας. 

Προχωρούν και μένουν αήττητοι βασισμένοι στις σοσιαλιστικές αρχές, στην Δημοκρατία και τη συμμετοχή του λαού στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. 

Προχωρούν και πετυχαίνουν σημαντικά - πρωτόγνωρα βήματα για τον λαό τους παρά τις αντίξοες συνθήκες στο εσωτερικό, όπου κληρονόμησαν μια υπανάπτυκτη χώρα, και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό περιβάλλον όπου αντιμετωπίζουν την επιθετικότητα των ΗΠΑ οι οποίες επιλέγουν την Κούβα ως το πεδίο για τη μετατροπή του «ψυχρού πολέμου» σε παγκόσμια θερμή σύρραξη! 

Δύο χρόνια μετά την κατάκτηση της εξουσίας στις 17/04/1961 έρχεται η ενορχηστρωμένη επιχείρηση «εισβολή στο κόλπο των χοίρων» από τις ΗΠΑ με σκοπό την συντριβή της επανάστασης. Μόλις 72 ώρες μετά στις 19/04/61 η υπερδύναμη υποτάσσεται, εξευτελίζεται μπροστά στην αποφασιστικότητα του κουβανικού λαού. 

Η επαναστατική κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο πλαισιωμένη από το ''εθνικό δημοκρατικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο'' και τον κουβανικό λαό συνεχίζει να οικοδομεί τον σοσιαλισμό πετυχαίνοντας τεράστια άλματα προόδου στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στον πολιτισμό και κυρίως στην ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ παράλληλα, ανυψώνει την αξία του πολίτη και την διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς του. 

Σημειώνει επιτεύγματα τα οποία συστηματικά, μέχρι σήμερα, ο ιμπεριαλισμός με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ με τους γνωστούς διαύλους παραπληροφόρησης, αποκρύπτει προβάλλοντας για την Κούβα την εικόνα που τον βολεύει. 

Ο ιμπεριαλισμός συκοφάντησε και δυσφήμισε το καθεστώς Κάστρο όσο καμιάς άλλης χώρας που αντιστάθηκε επειδή άνοιξε έναν νέο δρόμο και επειδή στην πορεία του δεν εμφάνισε σημάδια κρίσης και κατάρρευσης. 

Η Κούβα έκανε πράξη την Διεθνιστική Αλληλεγγύη ενισχύοντας επαναστατικά κινήματα στην Λατινική Αμερική, την Αλγερία, την Αιθιοποία κ.ά. με πάνω από 400 χιλάδες εθελοντές. Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι σε όλο το διάστημα της πορείας (μέχρι το 1990) στηρίχθηκε από την Σοβιετική Ένωση. 

Ο Φιντέλ Κάστρο απέδειξε, μέχρι το τέλος, ότι η πολιτική δεν είναι «η τέχνη του εφικτού» και κάτι ακόμη: ότι είναι εφικτό να εφαρμόζεται ο ρομαντισμός στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Κληροδότησε ένα πολιτικό ρεύμα - φάρο έμπνευσης για το παγκόσμιο προοδευτικό κίνημα.

Ο Φιντέλ θα παραμείνει Διεθνές σύμβολο νίκης του λαού κατά του ιμπεριαλισμού. 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕΣ "Hasta la victoria siempre!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/