Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Το ΚΚΕ για τις ιδιωτικοποιήσεις στη ΔΕΗ: Να αποτελέσει η ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ούτε τρία χρόνια δεν πέρασαν από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έσκιζαν τα ιμάτιά τους για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», προτείνοντας μάλιστα και δημοψήφισμα και τώρα συνδιαλέγονται με το κουαρτέτο για την πώληση του 40% λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων σε ιδιώτη.
Αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη, από τη στιγμή που ούτε τότε ως αντιπολίτευση, ούτε και τώρα,αμφισβητεί ως κυβέρνηση την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ούτε τη στρατηγική της ΕΕ που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ , ενώ έκανε ό,τι μπορούσε για να βάλει τρικλοποδιές στο κίνημα.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν πλέον την εμπειρία σε τι τους ωφέλησε αυτή η πολιτική και στο θέμα της ενέργειας. Σε μια δεκαετία τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξήθηκαν κατά 157% διατηρώντας τα σκήπτρα σε επίπεδο ΕΕ, με αποτέλεσμα ένα 30% να ζει υπό καθεστώς ενεργειακής φτώχειας. 
Οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που πηγαίνουν καθημερινά στη ΔΕΗ, μήπως και πετύχουν κάποια ρύθμιση στα πανάκριβα τιμολόγια του ρεύματος, είναι αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις -κρατικές και ιδιωτικές- ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι και η ενέργεια. Για την κερδοφορία τους δεν διστάζουν να εγκαταστήσουν υποσταθμό υψηλής τάσης μέσα στη πόλη της Ρόδου, που θα επιφέρει επικίνδυνες βλάβες στην υγεία των κατοίκων. 
Μονόδρομος για όλο το λαό και για τους εργαζόμενους του κλάδου είναι η πάλη ενάντια στην με οποιονδήποτε τρόπο προώθηση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενταγμένη στον αγώνα κατά της απελευθέρωσης του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας με κοινωνικοποίησή της, με δημιουργία ενός ενιαίου κρατικού φορέα Ενέργειας που θα ικανοποιήσει όλες τις συνδυασμένες λαϊκές ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια, στο πλαίσιο μιας άλλης, λαϊκής οικονομίας και εξουσίας.
Να παλέψουμε όχι μόνο να μπει ένα φρένο στα νέα μέτρα αλλά να ανοίξουμε το δρόμο, να αποτελέσει η ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Ρόδος 28/03/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/