Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση για εξώδικο Aldemar που απαγορεύει την απεργία!!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIAMARE&PARADISE VILLAGE TOY ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR

Η απεργία την Πρωτομαγιά είναι παράνομη… επειδή είναι αργία!

Θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν προκλητικό και επικίνδυνο. Με εξώδικο που έστειλε στο Σωματείο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία AmiliaMareκαι ParadiseVillageη εργοδότρια εταιρεία, μέλος του ομίλου Aldemar, καταφεύγει στον απίθανο ισχυρισμό ότι εφόσον η 1η Μάη έχει κηρυχθεί υποχρεωτική αργία, η απεργία αυτή τη μέρα είναι παράνομη!

Καταρχήν, οι απεργίες δεν αποφασίζονται από τους υπουργούς και το κράτος, αλλά από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων. Ειδικά η 1η Μάη είναι 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί από την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, τη ΓΣΕΕ, που σημαίνει ότι ισχύει για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη χώρα. Επιπλέον το Σωματείο έχει πάρει σχετική απόφαση συμμετοχής σε Γενική Συνέλευση με μυστική ψηφοφορία.

Δεν τα γνωρίζει αυτά μια επιχείρηση του μεγέθους της Aldemar και οι καλοπληρωμένοι νομικοί της Σύμβουλοι; Και βέβαια τα γνωρίζουν αλλά αλλού είναι η στόχευση.

Αυτό που ενόχλησε την επιχείρηση είναι ότι το Σωματείο οργανώνει εκδήλωση μέσα στον τόπο δουλειάς για την εργατική πρωτομαγιά και επιστρατεύει την τρομοκρατία για να βάλει να βάλει φρένο στη συμμετοχή των εργαζομένων.Μάλιστα φτάνει μέχρι το σημείο να ισχυριστεί ότι μια ομιλία στο εστιατόριο προσωπικού θίγει τα συμφέροντά της και θα αποτελέσει όχληση για τους πελάτες της!

Αντίθετα εδώ πρόκειται για καραμπινάτη προσπάθεια παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης και μάλιστα με γραπτές αποδείξεις!

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η «δημοκρατία» σταματά στην πύλη της επιχείρησης, από εκεί και πέρα, νόμος είναι το δίκιο του αφεντικού. Το θράσος αυτό πηγάζει ακριβώς από ότι οι κυβερνήσεις και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός έχουν στρώσει το έδαφος για χρόνια. 

Δεν είναι τυχαίο, τέλος, που ένα τέτοιο ζήτημα ανοίγει σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει τον περιορισμό της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων.

Ξεκακαθαρίζουμε ότι η εκδήλωση την Παρασκευή 28 Απρίλη θα γίνει κανονικά στις 2.00μμ στο εστιατόριο προσωπικού, ενώ έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 2.00μμ ως τις 3.00 μμ την ίδια μέρα για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων.

Καλούμε τους συναδέλφους πιο πεισμωμένοι από αυτή την εξέλιξη να πάρουν μαζικά μέρος και στην εκδήλωση και στην απεργία της 1ης Μάη.

Ρόδος, 25 Απρίλη 2017

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/