Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Κάλεσμα για κινητοποίηση στους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες για να λυθεί το πρόβλημα της άρδευσης

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για άλλη μια χρονιά ξεκινά η θερινή περίοδος χωρίς να εκτελεστεί κανένα έργο, χωρίς προεργασία και πρόβλεψη για την άρδευση των περιβολιών στον Αίθωνα, στον κάμπο της Μαλώνας και των Μασάρων.
Η ξηρασία των δύο προηγούμενων χρόνων έρχεται να προστεθεί στην παλιά και νέα καταστροφική πολιτική και των τελευταίων παραδοσιακών οπωρώνων σχεδόν των μοναδικών που παρέμειναν στο νησί μας.
Τα νερά των ποταμών του «Χά» και του «Πλατανερού» δεν επαρκούν για το πότισμα με τον παραδοσιακό τρόπο. Οι γεωτρήσεις υφαλμυρώνονται και στερεύουν. Τα έργα για την στάγδην (με σταγόνες) άρδευση παρέμειναν μισά εδώ και μια δεκαετία με αποτέλεσμα να καταστρέφονται και να μη λειτουργούν. Κανένας δεν είναι αρμόδιος και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί τρόπος να τοποθετηθούν οι υδρονομείς για το ξεπερασμένο και υδροβόρο πια πότισμα μέσω καναλιών.
Στον καθένα μας που προσπαθεί να προσθέσει κάτι συμπληρωματικά στο πενιχρό εισόδημα που εναπόμεινε με τις πολιτικές της Ε.Ε. , των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακούγονται με πολύ ειρωνικό τρόπο οι υποσχέσεις…. «Ζήσε μαύρε μου ….» 

Υπόσχονται αυτοί που συμφωνούν και εφαρμόζουν με τον ένα ή άλλο τρόπο την νέα Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε.), που προβλέπει το ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών, τις αυξημένες χρεώσεις στο νερό άρδευσης (οδηγία 2000/6 της Ε.Ε.) δήθεν για οικονομία στην κατανάλωση.
Η αγανάκτηση μεγαλώνει όταν την ίδια στιγμή κτίζονται με επιδοτήσεις χιλιάδες κλίνες πολυτελείας νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή μας, όταν ξοδεύονται εκατομμύρια κυβικά νερό που στις περισσότερες περιπτώσεις μένουν απλήρωτα, όταν το φράγμα του «Γαδουρά» που κόστισε πάνω από 150 εκατομμύρια (λεφτά δικά μας) δεν τροφοδοτεί τις κοινότητες της περιοχής μας και οι μόνες άμεσες προβλέψεις είναι πώς θα τροφοδοτήσει τις τουριστικές περιοχές.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες να κινητοποιηθούμε άμεσα και να απαιτήσουμε:

· Να λυθεί το πρόβλημα της άρδευσης των περιοχών με τα εσπεριδοειδή, τα κηπευτικά, να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο της άρδευσης με στάγδην, να αξιοποιηθεί το νερό των ποταμών «Χά» και «Πλατανερού».
· Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει άφθονο, φθηνό, ποιοτικό νερό για τα νοικοκυριά μας και τις καλλιέργειές μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης του νερού, για φθηνό ποιοτικό νερό. Να συμπορευθούν με το ΚΚΕ, στον αγώνα απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την κρατική εξουσία τους.

Αρχάγγελος 10-5-2017 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/