Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ 

Ρόδος 11/05/2017


ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

H σημερινή εξέλιξη, περί αντισυνταγματικότητας της παράτασης των συμβάσεων σε 15.000 εργαζομένους στους Ο.Τ.Α., αποδεικνύει ότι Κυβέρνηση, ΚΕΔΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο ευθυγραμμίζονται στην επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους. Είναι γεγονός πως η πλειοψηφία των Δημάρχων (ΚΕΔΕ), από την αρχή των κινητοποιήσεων εδώ και 2 χρόνια, πίεζε μέσα από τα νομικά της επιτελεία την Κυβέρνηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της παράτασης των συμβάσεων στους εργαζομένους, επικαλούμενη την παραβίαση του Συντάγματος!
Η Κυβέρνηση κάτω από τις δυναμικές κινητοποιήσεις εργαζομένων (συμβασιούχων και μονίμων) για μόνιμη και σταθερή εργασία, για καταβολή των δεδουλευμένων, για μισθό σε όλους, αναγκάστηκε να νομοθετήσει την παράταση των συμβάσεών τους. 
Γι’ αυτό η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι τυχαία! Ήρθε για να δικαιολογήσει την Κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις, την ώρα που όλο και περισσότεροι συμβασιούχοι συμμετείχαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ήρθε για να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, ώστε να είναι ικανοποιημένοι με τα ψίχουλα! Ήρθε για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων με ιδιωτικοποιήσεις!
Κυβέρνηση, ΚΕΔΕ, Ελεγκτικό Συνέδριο και ΣΕΒ, έχουν ως στόχο να τσακίσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις απέμειναν μέχρι και σήμερα στους εργαζόμενους, προκειμένου να διαιωνίσουν τις ελαστικές μορφές εργασίας. Θέλουν να μεταφερθεί στους ιδιώτες κάθε τομέας των ΟΤΑ, που θα τους αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη (καθαριότητα, νερό, κοινωνικές δομές), μέσα από την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, την υποστελέχωση στους ΟΤΑ, την ανακύκλωση της ανεργίας!
Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της αστικής εξουσίας, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο! Αυτήν υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση με τους αντεργατικούς θεσμούς της, όπου δεν διστάζει να βάλει χέρι ακόμα και στα δεδουλευμένα των εργαζομένων ενώ παράλληλα τους απειλεί ότι θα τους τα πάρει πίσω! Αποδείχθηκε και στην πράξη ότι δεν είχε και δεν έχει πρόθεση να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους, γι’ αυτό τώρα διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την εξασφάλιση των δεδουλευμένων τους!
Δεν κάνουμε πίσω, δεν υποκύπτουμε ούτε στους εκβιασμούς, ούτε στους τραμπουκισμούς, ούτε στις απάτες τους. Από τη πρώτη στιγμή γνωρίζαμε ότι η μάχη που θα δώσουμε δεν θα ήταν εύκολη, ξέραμε πολύ καλά ποιον έχουμε απέναντι μας και ποια πολιτική εφαρμόζει.
Συνεχίζουμε τους αγώνες μας με μεγαλύτερο πείσμα για το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, όσα εμπόδια και αν βάζουν Κυβέρνηση, ΚΕΔΕ και οι σύμμαχοι τους. Θα μας βλέπουν μπροστά τους κάθε στιγμή!
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κοροϊδεύει και να μας θεωρεί αναλώσιμα υλικά που θα κάνει τη δουλειά του και μετά θα μας πετάει στην ανεργία, ώστε να ικανοποιεί τα εργολαβικά συμφέροντα των «επενδυτών»!

Το χρωστάμε στους εαυτούς μας αλλά και στις οικογένειές μας.
Καλούμε ως ΔΑΣ-ΟΤΑ όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας του Δήμου Ρόδου, να συμμετάσχουν ενεργά την Τετάρτη 17 Μάιου, ημέρα Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 10:30 στην συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Οι νόμοι τους είναι μια ΑΠΑΤΗ!
Νόμος είναι ΜΟΝΟ το δίκιο του ΕΡΓΑΤΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/